Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Adevarata prostie !

A scris Xiusha, femeie, 18-21 ani (29/08/2008 - 07:08)

Zilele acestea mi-a căzut sub mîină un plian informativ promoţional al companiei de telefonie mobile din Transnistria “IDC”( www.idknet.com). Oricît de profisionişti n-ar fi fost cei care se ocupă de publicitate si realizarea pliantului dat de la această companie, îi voi dezămăgi:pe mine n-au reuşit să mă impresioneze deloc şi nu mi-au trezit cîtuşi de puţină admiraţie, ci mai mult dezgust şi revoltă.

Căutasem cu disperare(nu din simplă curiozitate, ci din necesitate, cineva din familia mea este utilizator al “IDC”) tariful apelurilor către abonaţii companiilor de telefonie mobile din Moldova în cele cîteva pagini informative. Într-un final, le-am găsit la compartimentul “Ţările CSI şi Baltice”! Mare mi-a fost mirarea cînd am descoperit că tarifele pentru Orange şi Moldcell(0,5$) sunt de 3 ori mai scumpe comparativ cu cele pentru Rusia (0,17$) sau Ucraina (0,13$) şi de aproximativ 2 ori mai scumpe decît pentru Belarus, ţările Baltice (0,30$) şi CSI (0,26$) . Pentru a vă da seama de absurditatea acestei situaţii şi pentru a face o comparaţie vă propun alte tarife pentru ţările îndepărtate care, pe cît de straniu n-ar suna, sunt şi ele mai ieftine de cîteva ori decît pentru cele din Moldova : ţările din Asia , America de Sud şi de Nord, Africa, Australia şi Oceania -toate la doar 30 cenţi(!) comparativ cu cei 50 de cenţi pentru o minut de convorbiri cu abonaţii telefoniei mobile din Moldova.

Nici utilizatorii telefoniei fixe nu sunt mai favorizaţi în acest sens. Bunăoară, pentru a suna la un număr fix din satul vecin(care se află la o distanţă de aproximativ 200 metri de casa mea, însă care este suborsonat administraţiei transnistriene) sau la cineva din oraşul Bender(la 7 km de satul nostru) e nevoie să luăm 16 cifre : 01600373552+încă 5 cifre ale utilizatorului. Pînă ce formezi un număr atît de lung, îţi mai trece de vorbă şi poţi uita şi motivul pentru care suni, mai ales că preţurile şi aici sunt foarte piperate. După cum vedeţi, acţiunile părţii transnistriene sunt îndreptate împotriva noastră, pentru a ne dezbina, obligîndu-ne să renunţăm la orice legătură dintre cele două maluri ale Nistrului. Nu pot să condamn pe nimeni, însă în asemenea condiţii, chiar mă întreb cum poţi să rezişti?…

Comentarii (2)

A scris kaktuss la 30/08/2008 - 12:15:19

mdyaaa, tarifele is bune:))) mai ales pu moldova:D

A scris Stefan. la 01/09/2008 - 16:04:26

Voi ce, creddeţi că aceste tarife au căzut din cosmos? La sigur au o menire a lor.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!