Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Casatorie cu musulmani

A scris Natalia, femeie, 18-21 ani (18/10/2008 - 08:24)

Era o zi foarte frumoasă şi caldă. Împreună cu nişte colege de Facultate am hotărât să mergem la o îngheţată şi, în acelaşi timp, să mai discutăm. Zis şi făcut, în câteva minute eram la cafenea cu îngheţatele pe masă şi în toiul discuţiei. Între timp, am simţit nişte priviri foarte insistente spre noi. Doi cetăţeni de naţionalitate arabă nu se opreau să ne privească, în speranţa că le vom atrage într-un final atenţia. După ceva timp am observat că de masa lor s-a apropiat o domnişoară. Şi-a sărutat prietenii, însă aceştia nu prea erau încântaţi de venirea fetei. Mesele noastre erau destul de aproape ca să putem auzi discuţia lor. Unul din bărbaţi vorbea foarte frumos, în limba română, doar cu mici scăpări: “Ţi-am spus să vii după ore, de ce ai venit acum?”. “Deja ne întâlnim mai spre seară, mai ai vreo prietenă, să-ţi aduci şi o prietenă cu tine!”. Fata a plecat imediat ruşinată, dar totuşi veselă.

La început nu am atras multă atenţie cazului, însă în scurt timp, în cafenea au intrat alte două domnişoare, iar în întâmpinarea lor vine un alt bărbat, spre mirarea mea din nou un arab. “Salut, am venit cu prietena mea, aceasta este Mariana”, a rostit încântată una din fete. Barbatul a sărutat-o şi le-a invitat la masa unde stătea. Nu ne-a luat prea mult timp ca să înţelegem strategia oaspeţilor arabi, dorinţa este clară fete, fete, fete.

Astăzi parcă nu-i nimic grav, fete la braţ cu arabi vezi tot mai des pe străzile oraşului. Ce sunt casatoriile basarabencelor cu arabi: fericire, un joc, sau o cursă? Dar oare este cu adevărat fericire ceea ce trăiesc aceste fete moldovence? Din păcate am întîlnit fete care şi-au ruinat întreaga viaţă, crezând o minciună.

Pentru majoritatea din ele, se pare că este la modă să ai un prieten din străinătate, cu bani în portmoneu, îmbrăcat la patru ace şi care te invită la restaurant. Deja ai cu ce te lăuda: “Eu am prieten arab”, care imediat se asociază cu “un prieten foarte bănos”. Ţi se pare că este îndrăgostit până peste urechi, vă veţi căsători, şi veţi trăi în bogăţie, iar tu scăldată în aur, etc. Cu părere de rău prea puţine fete ajung să realizeze capcana în care sunt atrase.

Realitatea este cu totul alta, foarte diferită de visul imaginat. În primul rând, fiecare cetăţean din ţările musulmane venit la studii în Europa, deja are cel puţin o soţie în ţara de baştină sau este logodit. Aceasta este o lege impusă de familia lor şi excepţii nu există. În al doilea rînd, dragostea înflăcărată durează doar până la prima relaţie sexuală, până la o altă moldoveancă cu fustă scurtă şi priviri ademenitoare. În mare parte, este o farsă, o manipulare religioasă ascunsă. Cunosc cazuri când femei din Moldova s-au căsătorit cu bărbaţi de origine arabă, iar dacă nu doreau să accepte islamul totul se termina în divorţ. La fel am auzit alte cazuri, care după ce s-au căsătorit cu arabi şi au plecat la ei acasă peste hotare, erau transformate în roabe, nici vorbă de cămin fericit, dragoste sau afecţiune. De fapt, musulmanii ştiu foarte bine cum să vorbească şi să ademenească fetele basarabence. Dacă totuşi nu este căsătorit, în momentul în care se întoarce în ţară este impus să se căsătorească cu o femeie de religie musulmană, pentru că în conformitate cu religia islamică, femeile străine sunt considerate păgâne, necurate. Aceasta nu este pur şi simplu istoria unui roman sau telenovelă. Pentru ei legea este lege iar tradiţia nu se schimbă, regulile în familie le dictează părinţii, cuvântul lor are mare greutate.

Dar ce să vorbim noi şi să căutăm, privind la moldovencelor căsătorite cu musulmani aţi observat vreodată vreun zâmbet? Personal nu le mai văd fericite ca mai înainte. Au crezut că vor fi fericite, apreciate, iubite aşa cum li s-a promis sau cum au văzut prin filme.

Fericirea adevărată, însă, nu o capeţi având avuţii, având un prieten bogat, sau având un fel de religie. Este adevărat că de multe ori ne vine tot mai să discernem ce este bine şi ce nu, ce ne este de folos şi ce nu. Un lucru rămâne sigur, fericirea adevărată o putem găsi numai prin credinţa în Domnul Isus, care a spus: “Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-l iubesc”. Dacă ar cunoaşte adevărul fetele noastre, ar fi libere să aleagă corect în vieţile lor şi să reziste ispitelor din jurul lor.

Comentarii (9)

A scris ema8019 la 18/10/2008 - 12:26:34

adevar curat,bravo ca ai putut reda atit de exact si bine spus in ce constau lucrurile....

A scris Kleopatra la 18/10/2008 - 13:58:13

Nu numai moldovencele se casatoresc cu musulmani(arabi).Eu una nu le inteleg,nu stiu daca sunt fericite.Nu as fi acceptat nici in ruptul capului.Nu suport sa fiu supusa cuiva.Si apoi daca divortezi copilul ramine la tata.Nu concep asa ceva.Traiesti de nevoie ca doar nu esti nebuna sa lasi copiii pe mina lui si sa nu ii mai vezi niciodata!

A scris Corinush la 18/10/2008 - 15:04:46

Foarte bună tema abordată. Multe basarabence (şi nu numai), nu înţeleg încă pericolul ăsta al fericirii în "alcovul musulman".. din păcate.

A scris Blu_Butterfly la 18/10/2008 - 15:11:36

Lyinga casa mea,la intrarea in ograda...este o biserica musulmana.M am si obishnuit sa i vad pe musulmani,negri sau nu.Uneori le vad si pe sotii in negru din cap pyna in picioare,mai ales vara.....Ard kynd le vad.Doar fata le e deskoperita.Si toate s basarabence.,mie mila de ele numai kynd le vad...Dar singure isi aleg soarta,nu sunt obligate de nimeni sa se casatoreaska cu un musulman si sa fie a 100 sotie.Iarmusulmanii imi provoaka dezgust kynd yi vad...

A scris luzz la 22/10/2008 - 10:09:47

=))fetelor voi la ce filme va uitati??? =)) serios chiar ati dramatizat situatia

sunt oameni intre oameni, sunt cazuri intre cazuri. E prostie sa spui ca "" sa fie a 100 sotie."" aloooooooo mai sunte-ti cumva la curent cu faptul ca asta a fost in trecut??? fetelor hai sa incercam sa intelegem cateva chestii esentiale:

1.isi permite mai multe sotii un barbat care este bogat, care isi permite in egala masura sa aiba grija de toate sotiile sale , sa le cumpere la toate cadouri ,daca nu la fel,cel putin de acelasi pret, altfel barbatul cu pricina nu mai are viata buna.

2.acum foarte putine femei accepta ca barbatul lor sa isi mai i-a o sotie.

3.barbatul trebuie sa primeasca acceptul primei sotii pt asi mai lua una.

4.""Dar ce să vorbim noi şi să căutăm, privind la moldovencele căsătorite cu musulmani aţi observat vreodată vreun zâmbet? Personal nu le mai văd fericite ca mai înainte. Au crezut că vor fi fericite, apreciate, iubite aşa cum li s-a promis sau cum au văzut prin filme."" =)))))) asta chiar m-a amuzat!!!adica ele ce nu zambesc niciodata =)))))))))) am observat femei moldovence casatorite cu arabi care sunt fericite.Nu are cum sa stie ca nu mai zambesc ca inainte.....asta poate ca nu le-ai vazut mai inainte.

4.a. Stiti ce ma deranjeaza " Au crezut că vor fi fericite, apreciate, iubite aşa cum li s-a promis sau cum au văzut prin filme" !!!! fetelor dar aceasta e caracteristic nu doar pt barbatii arabi ci si pt moldovenii nostri, oare ei nu fac la fel??? oare ei nu tot ne iubesc si ne sunt fideli pan la urmatoare fusta mai scurta cu picioare mai lungi, cu decolteu mai adinc??????

5.fetele noastre cunosc adevarul si fiti sigure ele au libertatea de alege,nimeni nu le-a obligat, iata daca aleg corect sau nu deja noi nu avem ce ne da cu parerea din simplu motiv ca noi nu avem nici un drept. Ceea ce in viziunea noasta este o alegere corecta pt altii poate fi gresita si vice versa.

6.Niciuna nu vrea sa fie supusa cuiva. si scapati de stereotipul asta ca daca e musulman si se casatoreste ea e roaba pe vecie alooooooooo in ce secol traim??? de parca la noi nu veti intalni miii de cazuri asemanatoare doar ca nu e arab ci moldovean.

7.Da, aici s-au spus citeva adevaruri referitor la religie si la felul de asi alege sotie care musai trebuie fie in conformitate cu cerintele religiei.Sunt de parere ca e normal nu?

8.zicem ca e rau ca dupa divort copii raman cu tatal....da e crud uneori...dar stiti ca din pacate sunt si mame care nu se oftica prea tare ,sufera cat sufera si le trece,acesta este caz real al unei prietene din blocul in care locuiesc.Efectiv copilul ei a fost rapit de tatal cd mama era la discoteca si se distra bine mersi. ea nu a vrut sa mearga de dragul copilului in Iordania.Ea a Renuntat la copil pt propria/ul libertate/libertinaj.ea avea totul acolo dar nu a dorit nimic, s-a dezis si de propriul copil care sufera acum cel mai mult.


eu nu sunt nici pro nici contra pt casatoriile de genul,nu am nimic impotriva persoanelor de religie musulmana, am cateva prietene musulmane si va spun ca nu e mare diferenta se imbraca ca si noi, iubesc aceeasi muzica,se machiaza, isi vopsesc parul , iubesc ca si noi si sufera ca si noi.

nu e bine sa judecam pe cineva dupa faptul ca e de religie cutare sau de rasa cutare. nu trebuie sa generalizam.

A scris Kleopatra la 22/10/2008 - 10:31:06

luzz,ele fac toate astea (se machiaza,vopsesc parul,asculta muzica),dar doar acasa,in lume isi pun sacul in cap sa nu se uite altul la ele si sa le admire.Asta e mentalitaea barbatului musulman.
Ai dreptate,si ai nosrti nu sunt mai buni.Unii sunt in stare sa iti rupa buzele daca te vede cu ele vopsite,sa iti taie fusta daca i se pare ca e prea scurta.
Pina la urma fiecare sa isi aleaga barbatul care ii place.Eu una nu am nevoie de musulman ca nu as imbraca acele haine in care doar ochii sa mi se vada si nici cu un moldovean gelos,isteric,in genere handicapat din acest punct de vedere.:))))))

A scris bobocika la 22/10/2008 - 10:53:21

Hai fetele ca iar batem in extremitati!
nu conteaza cine si cum e, conteaza sa fie om si sa-ti placa tie. cine s-a maritat cu musulman, sa-i de Domnul fericire si rabdare multa, ca sa se poata obisnui cu regulile de acolo. eu personal nu as putea, mie imi plac barbatii nostri, care s-au nascut si au crescut aici impreunacu noi, stiu prin ceam trecut si ce ne asteapta, care pot sa rada cu tine cand ii spui ca mergeai iepuras prin troleu si nu sa faca ochii cat cepele, care te pot intelege ce simti cand ii spui ca ti-e pofta de frigarui din porcul crescut de tata si nu iti da replica de "carne de porc? e pacat!"
E vorba de mentalitate pe de o parte si pe capacitatea de a te adapta pe de alta parte.

A scris luzz la 22/10/2008 - 15:00:22

stii kleopatra undeva este si un motiv foarte bine intemeiat pt faptul ca in strada ies acoperite ...pt ele nu are mare importanat sa fie admirate de alti barbati din strada ,pt ele conteaza sa fie admirate de propriul sot.

ele aleg sa se machieze si sa se imbrace frumos doar pt sot...pe cd noi ce facem???? majoritatea femeilor pe acasa umbla imbracate dezordonat,nemachiate, nearanjate...asta pt sotul lor...dar cd ies in strada vai vai vai nici nu le recunosti...reiese ca noi ne aranjam si ne dichisim pt ca sa fim admirate de straini si nu de sot cum ar fi normal....acum intrebare intrebacioasa ----- Cine are mai multa dreptate???? =))

asa si tentatia e mai mica ca sotul sa fie ademenit de alta fusta

nu vreau sa tin parte nimanui vreau doar sa atentionez ca lucrurile trebuie privite si din alta perspectiva, ca doar nu ne aruncam cu fraze asa la nimereala, nu inteleg de ce le compatimiti pe femeile musulmane??? ele sunt fericite si lor le place sa traisca asa.ele privesc altfel viata de familie...si cred ca ele mai degraba (la general pt ca sunt si exceptii) nu sunt sclave sau supuse...ele se daruiesc pur si simplu
mai funny e ca ele ne compatimesc pe noi si noi pe ele :)))

A scris Kleopatra la 22/10/2008 - 18:47:53

Sunt pentru ca femeia sa fie frumoasa si acasa si in lume.
Da,ele sunt fericite chiar daca ies afara cu sacul in cap.asa e lumea lor,asa au fost educate,intr-adevar ele ne compatimesc pe noi si noi pe ele ,suntem chit.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!