Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Spune-mi cum mananci, ca sa-ti spun cine esti

A scris Always_Dreaming, femeie, 26-30 ani (25/03/2009 - 23:41)

Spune-mi cum mananci, ca sa-ti spun cine esti

In general corespondenta intre felul in care mancam si personalitatea noastra este sesizata de oricine: mancam asa cum suntem. Tot la fel de adevarat este insa si faptul ca ne putem transforma gradat personalitatea modificandu-ne felul de a manca.
Iata cateva dintre observatiile psihologilor care au studiat problema comportamentelor fata de hrana si actul nutritiei in sine:

-cel care inghite totul deodata, aproape fara sa mestece: persoana ce are tendinta de a trai in trecut sau in viitor si care nu traieste niciodata momentul prezent.
-cel care mananca foarte lent si ramane intotdeauna ultimul la masa: persoana ce cauta sa lungeasca momentele de placere si a carei viata nu e suficient de bogata in bucurii.
-cel ce strange masa inainte de a termina de mancat: persoana ce nu-si acorda dreptul de a lenevi si de a se odihni, care are ceva in ea care o impinge intotdeauna sa «faca» si sa actioneze.
-cel ce mananca metodic, fara a amesteca alimentele: persoana cu dificultati in a accepta modul de a fi al altora si propunerile lor.
-cel ce mananca facand altceva: persoana care gandeste ca ea nu merita sa-si permita bucurii si placeri.
-cel ce mananca in picioare in fata mesei: persoana ce prefera sa nu stie prea multe despre ea insasi, careia ii face placere sa creada ca totul va merge bine. in realitate se simte vinovata de ceva si nu vrea sa o recunoasca.
-cel ce mananca crocant sau picant: persoana a carei viata nu este prea excitanta, careia ii place sa faca zgomot pentru a-si da importanta... pentru ca ea crede pe buna dreptate ca n-are nici una.
-cel care nu stie ce vrea sa manance: persoana careia intotdeauna ii este frica sa nu se insele, care nu este suficient in contact cu intuitia sa, care se increde prea mult in intelectul si in memoria sa.
-cel ce mananca ceea ce are (la indemana): persoana ce are aceeasi atitudine si in viata. Ea se multumeste cu «firmiturile» si lasa sa treaca placerea celorlalti inaintea placerii sale caci nu crede ca merita sa-i fie bine.
-cel ce mananca pentru ca trebuie, pentru a se debarasa de o obligatie si fara sa se gandeasca la asta: persoana care actioneaza intotdeauna din datorie in viata. El este intotdeauna intre "trebuie" si "eu trebuie".
-cel care se hraneste la fel ca parintii: si-a insusit credintele parintilor.
-cel care se reintoarce sa se serveasca cand farfuria sa nu este inca golita: persoana careia ii este teama de lipsuri.
-cel ce mananca pentru a nu risipi (mancarea): persoana care se complace in prejudecati si nu-si gaseste timp in viata sa de zi cu zi sa se intrebe: "Ce vreau eu de fapt?"
-cel ce mananca gras, carne: poate fi o persoana agresiva, colerica, chiar daca aceasta furie este adesea refulata.

ROG! sa nu-mi saritzi in cap..............vi se potriveshte bine, nu vi se potriveshte...shi mai bn. mie mi s-a parut interesanta ideea.

Comentarii (7)

A scris paindrops la 26/03/2009 - 10:13:53

Supozitii.

A scris doru649 la 26/03/2009 - 10:27:51

imi permit doar sa te trag amical de par ptr pozele astea toate parca decupate din ELLE sau AVANTAJE :))

hai sa'ti arat eu cam cum arata de fapt o femeie mancand:
http://farm4.static.flickr.com/3312/3305221254_5de7cc0086.jpg

A scris freedom la 26/03/2009 - 11:46:06

mda... cred ca mai lipseste ceva!

dar pare interesant!

A scris Jenny la 26/03/2009 - 13:57:30

poate este si un pic de adevar in articolulu asta.... dar eu nu am vazut cum maninca o persoana care se simte bine in pielea ei :)

in orice caz, articolul este interesant

A scris Daze la 26/03/2009 - 15:09:53

oricum n-ai manca, ai dat de belea
prea negativ, autorului i-o fi cazut tartina cu untul in jos

A scris Always_Dreaming la 26/03/2009 - 18:30:54

io tot asha impresie am avut.............cum n-ai manca.....ori eshti un frustrat, ori grabit, ori ratat, ori timid, ori n-ai timp..........de bn nu scrie.........cum tre sa mananci sa fii caracterizat de bn?

doru, io am cautat altfel de poze.........nishte grasane de 200 kile papand ca spartele, dar n-am gasit.

A scris Di.ON la 27/03/2009 - 08:12:45

:)))) ok dar e amuzant

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!