Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Criza financiara

A scris Always_Dreaming, femeie, 26-30 ani (18/07/2009 - 16:38)

Criza financiara

A fost odata ca niciodata un biet lustragiu care isi castiga existenta, da, ati ghicit, lustruind pantofii domnilor care intrau si ieseau dintr-o cladire impozanta din centrul New York-ului.
Niciodata nu stiuse exact ce cladire este aceea in fata careia lucra de ani de zile, poate ere o banca, poate era o bursa, poate vreun minister important, insa domnii bine imbracati care intrau acolo, opreau adeseori la el pentru a-si lustrui pantofii.
Lustragiul nostru era priceput in ceea ce facea, folosea numai crema de pantofi de cea mai buna calitate si era vesel si optimist.
Intr-un cuvant era multumit cu munca lui, iar clientii lui la fel, asteptandu-si rabdatori randul la lustruit.
Intr-o zi, insa, s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalti, care l-a intrebat prietenos:
- Ce faci aici? Ce-i cu tine asa de vesel? Nu ti-a spus nimeni de criza financiara?
Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine imbracati care intrau in banca sau ce-o fi fost acolo, probabil toti la curent cu criza
- Poate nu le pasa de tine sau poate n-au avut suflet sa iti spuna insa criza financiara e pe drum si ne va afecta absolut pe toti, nu va scapa nimeni, nici macar tu, un biet lustragiu. Asa ca, daca ai un dram de minte, iti iei masuri din timp, ca sa nu fii luat pe nepregatite. Aceasta e meseria mea, sunt expert, stiu ce vorbesc.
Dupa plecarea domnului binevoitor lustragiul nostru ramase pe ganduri. Poate ca intr-adevar nici unul dintre clientii lui nu il considerase demn sa il puna la curent cu criza financiara. Noroc cu domnul cel prietenos care ii voia binele.
Asa ca lustragiul a inceput sa ia masuri incat sa nu fie luat pe nepregatite de criza financiara. Pentru inceput folosea mai putina crema de pantofi si mai de proasta calitate.
Apoi a inceput sa aloce mai putin timp fiecarui client, dupa cum se spune "time is money”. A inceput sa socializeze mai putin cu acestia, criza e criza, nu mai e timp de "smalltalk".
Preocupat de criza financiara, devenise ingandurat, tacut si isi facea treaba de mantuiala.
Asa ca incetul cu incetul, clientii fideli, carora le placeau veselia si calitatea muncii lustragiului au inceput sa se rareasca.
Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut era multumit, intr-un fel ciudat, ca domnul cel binevoitor a avut dreptate.
- Ce m-as fi facut daca expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum as fi fost probabil luat pe nepregatite de criza financiara.

Comentarii (3)

A scris shefu13 la 19/07/2009 - 20:21:14

sunt in america si vad ca povestea aceasta aici e peste tot. Oamenii au bani destui, dar stiind ca este criza nu doresc sa cheltuie ca inainte, respectiv restaturantele , magazinele,parcurile de distractii mai mult sunt goale, deci venitul este mic, iar din aceasta cauza concediaza angajatii. Eu am venit cu work and travel sa fac bani, dar vazind care este situatia aici mi-am schimbat planul.Cum gramadesc niste bani ma mut in alt oras, macar sa vizitez america ca ai ce vedea aici.

A scris Grffits_Griffi la 19/07/2009 - 20:33:05

Da, ce-i drept e drept...din acesta instorie, se pot deduce mai multe concluzii, si e anume ptr noi, cei care acum, santem in criza ,,mondiala" :D

Dar, parerea mea e ca morala principala e ca ne lasam manipulatzi de lumea inconjuratoare, vrem si noi mereu sa fim impreuna cu ,,turma", sa nu raminem cumva in urma, chiar si la aceste chestii.

Importanta e autosugestia :D
Atunci cand esti optimist si crezi cu adevarat cu totul e ok si nimic nu te afecteaza, vei atrage cu sigurantza aceste lucruri. Oamenii din jurul nostru au o mare influentza asupra noastra, si uneori, asupra destinului nostru. Unii apar cu niste sfaturi, de genul:,,pregateste-te, vin vremuri grele..."; ,,ai grija, nu tre sa risti prea mult..."; ,,nu cred ca vei putea face acest lucru...." etc. Toate aceste lucruri, mai devreme sau mai tirziu, isi lasa amprenta in mintea noastra si ne conving pana la urma, ca da, poate e mai bine sa facem cum zice ,,majoritatea".

Atitudinea optimistica e unul dintre cele mai importante lucruri din viatza. Practic, optimismul si sperantzele ne mai tzin in viatza... :D

A scris MiLLionerovici la 19/07/2009 - 23:19:42

Este...nu este criza....nu decid oamenii de rind
Ei doar se acomodeaza circumstantelor
Criza Financiara este un lucru vital pentru capitalismul actual...odata si odata trebuie sa se echilibreze proportia Pret/Valoare....
Norocosi sunt bogatasii.....acum umbla prin lume si procura bunuri la Super Mega Reduceri :)))

P.S. Chiar si cind ti-a ramas doar haina rupta de pe tine....tot optimismul va fi acela sa faca sa vezi un costum pe tine...

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!