Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Plata muncii.

A scris AleXus, bărbat, 26-30 ani (21/01/2010 - 10:04)

La concluzii neaşteptate despre starea de pe piaţa muncii a ajuns centru de cercetare britanic New Economics Foundation. Se pare că salariile în societatea de astăzi nu numai reflectă gradul de beneficiul publicului, muncitor, ci, dimpotrivă, valoarea salariilor este invers proporţională cu utilitatea produsului fabricat. Cercetatorii au comparat şase specialităţi şi beneficiile acestora. Rezultatele au fost uimitoare. Ei au descoperit ca, de exemplu, infermierele şi "уборщицы"-ele în spitale oferă 10 de lire ca valoare de surplus ,la fiecare liră, pe care au primit-o. În schimb, bancherii de frunte al ţării, care primesc de la o jumătate de milion la 80 milioane pe an, a adus economiei naţionale pentru fiecare lira cîştigată, 7 lire sterline pierdere. Printre cele mai devastatoare meserii din ţară au fost desemnaţi, de asemenea, promotorii şi avocaţii de impozite. "

În cele din urmă a devenit clar că, de exemplu, bancheri şi agenţii de publicitate, promovează supra-consumul, determina în cetăţeni un sentiment de frustrare şi depresie (credite de consum luate de la bănci etc). Industria modei "obligă" să cumperi lucruri noi, şi atunci când cele vechi sunt încă destul de ok. Politicieni insuflă frică de non-problemelor existente. Jurnaliştii, idustria filmului, "gruzesc" şi deja zdrenţuite de gigaocteţi creierul de informaţii inutile, disorient moral, distrag cetăţeni de la copiii lor, nu dau voie să se gândească la problemele din viaţa reală (acele mai spirituale). Şi impactul la toate astea, acum este clar, influenţeată societatea nu doar din punct de vedere etic, ci şi din punct de vedere economic.

Cu toate acestea, asistenţi medicali, profesori, şoferii de autobuz şi colectori de gunoi, chiar dacă aduc ţara într-o bogăţie net, primesc mizeru.

Comentarii (5)

A scris MiLLionerovici la 31/01/2010 - 22:55:15

Buna Raport, cei de la PБK fac treaba buna...
Demonstratia a cit e de-a Oaia construita societatea in ziua de azi :))

A scris Valahul la 01/02/2010 - 08:05:42

AleXus, aceste probleme sunt peste tot, într-o măsură mai mare sau mai mică.

Paradoxal este faptul că cei bogaţi, deşi sunt mai puţini, mai răi, mai perfizi, fără pic de morală în ei, sunt uniţi între ei şi se susţin întotdeauna, chiar dacă se urăsc unii pe alţii. Ei au pus laba pe cele mai democratice instituţii, de altfel instituite tot de ei, ca parlament, guvern, judecătorii, mass-media etc. şi îi dirijează pe cei mulţi în numele democraţiei, libertăţii, egalităţii şi fraternităţii.
Cei mulţi, pe cît de deştepţi se cred, sunt dezbinaţi, prostiţi, înşelaţi, manipulaţi, mulşi şi jupuiţi de cîte şapte piei de către cei dintîi. Şi suferă cei mulţi din cauza că:
- creierii i-au pus la dospit şi nu gîndesc cu ei de ce şi pentru ce au ajuns în halul acesta. Ei sunt ca nişte sugative: absorb toată informaţia, indiferent de sursă şi conţinut, fără să o "rumege" pentru ca să-i afle "gustul" şi execută orbeşte tot ce li se cere, pentru că aşa au fost învăţaţi încă din pruncie;
- habar nu au ce înseamnă solidaritatea;
- marea majoritate sunt laşi.
Desigur, lista nu este exhaustivă, ea poate fi completată căci este de unde. Eu le-am enumerat pe cele mai principale motive.

Cei mulţi vor continua să existe (e mult spus să trăiască) şi să sufere de nedreptate, sărăcie şi mizerie atîta timp pînă cînd nu vor răspunde la următoarele întrebări : cine sunt?, de unde vin şi încotro merg?, de ce şi pentru ce trăiesc pe Pămînt şi care este rostul lor în viaţă?

A scris Cram la 01/02/2010 - 10:28:57

Valahul, democrația e un mit chiar mai utopic decît comunismul.
tot acești bogătași care ne conduc și au inventat această "democrație" pentru a ne crea iluzia puterii poporului, pe cînd în realitate cîteva procente de oameni de pe Pămînt dețin peste 90% de bunuri...

A scris ANGEL_OF_666 la 03/02/2010 - 17:17:22

care plata muncii ? poate bataia de joc a muncii ? eu le faceam productie de 100.000 de euro zilnic, si salariu aveam 180 de euro ? cum suna ?

A scris Melania* la 15/02/2010 - 20:57:55

Cine imparte,parte isi face :\

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!