Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Consumatorismul – o formă fără fond

A scris Tiberiu, bărbat, 18-21 ani (24/05/2010 - 18:20)

Consumatorismul – o formă fără fond

Care este omul tipic al zilelor noastre? Desigur că consumatorul docil. Unde nu te întorci vezi numai indivizi care sunt într-o continuă goană după “bine”. Consumatorul docil este produsul direct al societăţii de consum. Este poate, ultimul stadiu de degradare morală şi identitară la care poate ajunge o fiinţă umană. Liberalismul economic, anume aceasta şi îşi propune să realizeze: o societate de “liberi” consumatori, lipsită de identitate şi într-o continuă căutare de produse numai bune de consumat.

Tindem spre o societate globală, iar acest lucru se observă cel mai mult în politica socială, promovată de majoritatea statelor. Gradul de exploatare economică din întreaga lume, la momentul actual este de neimaginat. În faţa acestei politici, bine gîndite de nişte oarecare “filantropi”, noi apărem ca nişte prăzi uşoare. Liberal-socialismul îşi propune transformarea omului într-o simplă unealtă de produs şi consumat. Şi, din păcate, îi reuşeşte acest lucru. Pe spatele nostru, cineva face bani frumoşi. Aceasta este şi esenţa existenţei a cît mai multor pieţe de desfacere libere şi a lărgirii fenomenului “consumismului”. Care ar fi, de exemplu, menirea lichidării oricărei graniţe economice între statele lumii? Dezvoltarea economică a acestora? Să fie atît de mărinimoşi cu noi “filantropii” ce conduc această lume? Menirea reală a globalizării este tranformarea tuturor în simpli şi mioritici consumatori, nimic mai mult.

Care ar fi pîrghiile cu ajutorul cărora sistemul economic euro-american a supus practic întreaga lume? Voi încerca să conturez cîteva:

* Mediatizarea în exces a concurenţei dintre capitalism şi comunism. Aceste două concepte economice nu sunt decît cele două feţe ale unui singur sistem despre care mass-media nu binevoieşte să ne informeze „liber” şi „imparţial”: marea finanţă jidovescă internaţională. Capitalismul şi comunismul nu sunt decît două capete diferit mascate care ies din trupul aceluiaşi asasin al economiei libere: finanţa jidovească. Prin urmare, acest joc de teatru: lupta dintre comunism şi capitalism nu a servit decît la împingerea marii mase de oameni spre capitalism, concept economic care a părut mai atrăgător. De aici şi pănă la transformarea unei societăţi într-una de consumatori nu a fost decît un singur pas.

*Coruperea politicienilor şi distrugerea economiilor naţionale. De prin secolul XIX, secol numit impropriu „secolul naţionalităţilor”, concomitent cu consituirea statelor naţionale a început şi distrugerea economiilor naţionale ale acestora. Universităţile din Paris, tranformate în adevărate fabrici de produs politicieni trădători de neam, au „produs”, pentru fiecare stat naţional exact conducătorii de care avea nevoie sistemul economic internaţionalist. Aşa încît, nici nu au apucat bine să se constituie ca state naţionale independente, că majoritatea statelor europene au şi devenit îndatorate acestui sistem criminal, datorită aportului politicienilor şcoliţi prin bodegile Parisului. Cele mai importante decizii economice în acele timpuri au fost luate în contra interesului naţional şi în favoarea celui cosmopolit, creîndu-se astfel începuturile societăţii de consum.

* Distrugerea modului tradiţional de viaţă şi răspîndirea cosmopolitismului. Desigur că procesul de tranformare a unui om într-o unealtă de consum a avut loc prin „spălarea” acestuia de identitate şi prin insuflarea unor noi „moduri de a fi”. De consemnat că aceasta a avut loc tot ca rezultat al modernizării societăţii europene, începînd cu Revoluţia Franceză. Deznaţionalizarea a început mai întîi la oraşe, unde au persistat mereu elemente străine, şi apoi s-au răspîndit la sate. Modernizarea a lovit în sistemul de valori secular al popoarelor creştine, punînd bazele îndobitocirii acestora. Astfel spus, atunci cînd nu ai un Cod de care să te conduci în viaţă este posibil să fii îndobitocit după placul oricui. Iată aşa s-a întîmplat şi cu societatea noastră. De cea americană, nici nu mai face să pomenim.

Consumatorismul este o formă fără fond. Asemeni multor importuri de acest gen, consumatorismul contribuie la degradarea noastră ca neam, ca entitate. Românul toată viaţa sa s-a întreţinut din munca proprie, iar acea bucată de pămînt era sursa de existenţă care îi asigura traiul fericit. Românului îi este impropriu să muncească timp de o lună la o companie transnaţională, 8 ore pe zi, ca să primească un salariu mizer pe care să îl cheltuie apoi prin centre comerciale. Nu este în „stiulul” nostru ca să muncim ca nebunii, ca mai apoi să le facem venit unor companii transnaţionale, cu capital jidovesc. Adevăraţii români nu acţionează în acest mod. Ei îşi muncesc cu drag pămîntul, ca mai apoi să se poată întreţine. Altfel spus, consumatorismul ne este improriu.

El aduce venit McDonalds-ului, marilor campanii farmaceutice, concernelor de genul „General Motors”, producătorilor de organisme modificate genetic, Microsoft-ului – adică duşmanilor acestui neam. În acelaşi timp are de suferit identitatea acestui popor, se ruinează tradiţionalismul românesc, iar acest neam îşi continuă degradarea începută de prin 1848.

Comentarii (9)

A scris militant-2 la 26/05/2010 - 11:27:21

Este bine ca aria celor care gandesc sanatos se largeste. Trebuie sa continuam lupta.

A scris viko la 26/05/2010 - 16:33:46

Da,degradam.In mare parte consumul in exces duce la criza.Putini oameni cunosc din anturajul meu cu simtul economiei dezvoltat.Inclusiv si eu am devenit o prada a supermarketurilor,iar de fiecare data la cumparaturi iau chestii care nu-mi trebuiesc. Cred am sa ma corectez sa vad ce schimbari va suferi bugetul meu.

A scris Tiberiu la 26/05/2010 - 22:07:31

Viko, să ştii că o să faci un lucru bun dacă o să încerci să te dezici de cumpărăturile inutile. Încearcă cel puţin.

A scris viko la 27/05/2010 - 12:04:12

bine Tiberiu :)

A scris Slick la 29/05/2010 - 09:18:23

Daca n-ar exista "consumerismul, globalismul, si capitalismul de azi", nu ati mai sta la taclale pe net, discutand despre odiosul consumerism, care dibilizeaza cetateanul de rand.

Interesant, va spalati rufele in rau, va coaceti painea in cuptoare, va imbracati in canepa si in tors la fus, va faceti trebile la lampa cu gaz sau va faceti cumparaturile la super pret prin mall-uri, comunicati pe net prin fibra optica, mancati delicatese din lumea a 3-ea, de va umflati ???

am fi in epoca de piatra fara consumerism, si ne-am inchina lui tumba-iumba pe intuneric ... spre bucuria unui sacerdot, bolnav de megalomanie ...

asta e iadul pentru mine ...

voi, cei drepti, necorupti, nemanipulati, n-aveti de cat sa va retrageti undeva unde veti fi la o mare departare de aceste "unelte ale diavolului ...", iar, pe noi, ceilalti, sa ne lasati in pace sa ne bucuram de comfort ...

:)

A scris a_Lexus la 29/05/2010 - 09:46:19

Slick , +100

A scris Tiberiu la 29/05/2010 - 16:22:40

Slick, mai gîndeşte înainte de a vorbi.

A scris a_Lexus la 29/05/2010 - 17:01:23

Stimate Tiberiu, Militant, şi alţii cîţiva "revoluţionari" ai contemporanietăţii şi adepţi a unui fel de naţionalism-ordodox (altă analogie nu găsesc).

Ştiţi ...

Ca cu adevărat să înţălegeţi cum stau lucrurile într-un Sistem, trebuie să IEŞIŢI din acel sistem.

Sau.

Mintea care a cauzat problema, NU poate da soluţia la problemă.
Deliberaţi-vă perceperea minţii. Priviţi mai larg.

Nu pot să zic că mesajul adus de voi în esenţă nu poate fi adevărat. Dar sînt nişte deducţii prea mult înflorite, şi la găsiţi ca unica sursă a răului şi a conspiraţiilor mondiale etc.etc. Voi luptaţi cu aceleaşi arme ca şi "duşmanii" voştri.

Sper că m-aţi înţeles.
pace :)

A scris Melhisedec la 02/06/2010 - 04:06:53

"@a Lexus "Ca cu adevărat să înţălegeţi cum stau lucrurile într-un Sistem, trebuie să IEŞIŢI din acel sistem."
Vorbesti de parca tu ai fi iesit din sistem!....Care-i faza?...

Iar referitor la "revolutionarii" pe care incerci sa-i ironizezi....Am sa-ti spun un banc:
Doi oameni nimeresc in iad si sint pusi intr-un cazan cu murdarie,pina la git.Alaturi sta un dracusor care-i pazeste.Unul dintre cei doi e mai inalt de statura,si respectiv e cufundat pina la git in cazan.Celalalt e mai scund si e cufundat pina mai sus de barbie.La un moment dat,dracusoarul dispare.Cel mai inalt ii zice celuilalt:"Hei,ce zici,o stergem de aici?"La care cel scund,care si asa se chinuia sa se mentina doar pina la barbie in cazan:"...Nu fa valuri!".....
Am impresia ca multa lume nu face decit sa zica "Nu fa valuri!"....Partea rea e ca multi incep sa se complaca in starea de lincezeala in mizerie,luind-o ca pe o "normalitate" in care nu se mai poate schimba nimic....Si e pacat!

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!