Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Cand prea multa inteligenta strica.

A scris Milky, femeie, 18-21 ani (07/08/2010 - 11:58)

Cand prea multa inteligenta strica.

Articolul acesta mi-a readus in memorie un interviu pe care l-am tinut acum cativa ani, cand eram consultant de recrutare pentru domeniul IT. N-o sa reproduc tot interviul, doar ceea ce este relevant. In IT sunt multi ciudati, dar acest caz este unul din cele mai interesante care arata cum prea multa inteligenta strica. Prea mult IQ (inteligenta analitica) si prea putin EQ (inteligenta emotionala) in orice caz.

- Vezi aici articolul care a generat un asemenea comentariu-reactie

Pozitia pentru care recrutam era de consultant ERP, cereau o engleza buna, facultate de preferinta mate-info si notiuni de SAP sau cel putin un interes in a invata SAP ulterior.

Unul din candidati era un tinar inalt, ascetic, vanat de frigul de inceput de Martie, cu mana mai inghetata decat a vampirilor din Twilight si un costum oribil de poliester din cel mai ieftin. Avea doctorat in matematica si lucra intr-un institut de cercetari.

I-am comandat un ceai si am incercat sa zambesc, desi individul ma ingheta, si nu ca Luceafarul… M-a privit incruntat si a inceput sa vorbeasca – repezit si impingand barbia inainte:

El: De ce trebuie sa vorbesc cu o tampita pentru acest job?
Eu: Ce va face sa credeti ca sunt tampita?
El: Am IQ 250. Dvs?
Eu: Nu l-am masurat, dar mi-a ajuns pentru facultate si un MBA. De ce intrebati?
El: Nu sunteti inscrisa in MENSA. Vreau sa fiu sigur ca ma intelegeti.
Eu: Acesta este proiectul meu, asa ca daca va intereseaza slujba, tratati cu mine. Daca nu, putem incheia acum.

S-a foit pe scaun, nefericit, si-a incalzit mainile pe ceasca cu ceai, a luat vreo doua inghitituri, dar n-a raspuns. Intre timp, uitandu-ma la chestionar, am constatat ca avea un salariu mizer la institutul lui bugetar, fara indoiala motivul principal pentru care a catadicsit sa coboare printre muritori pentru o ora-doua.

Eu: Ce stiti despre SAP?
El: Nimic, asa nu cred ca e important. Sau e?
Eu: SAP este un software de firma etc etc (…) Va fi necesar sa-l invatati.
El: Nu vad de ce. Pot construi un SW cu mult superior.
Eu: Nu intelegeti. SAP faciliteaza intre altele comunicarea intre firme. Nu doar clientul nostru are SAP, dar clientii si furnizorii lui de asemenea. La ce-ar servi un SW daca scoate firma din circuitul de informatii?
El: Aceste probleme comerciale nu ma intereseaza. Nu vad de ce ar fi importante.
Eu: Fiindca un consultant mediocru la firma clientului meu castiga de 10 ori cat Dvs, de exemplu.
El: Mie-mi place mediul academic
Eu: De ce nu aplicati la Harvard atunci? Engleza stiti, doctorat aveti.
El: Am incercat, nu m-au primit. Niste tampiti.
Eu: Stiti, ma tem ca nu avem ce sa va oferim.

Mi-a fost tare mila de el fiindca nu mi-l inchipuiam adaptandu-se la nivel uman niciunde si din pacate nu am avut ce face pentru el. A plecat ca o capra raioasa cu coada foarte, foarte sus. Deh, era mult prea inteligent chiar si pentru a fi admirat… Si daca n-o fi murit de foame, mai traieste si azi…

Autor: Sandra

Comentarii (7)

A scris TaGuS la 08/08/2010 - 09:17:10

Eu nu văd inteligenţa de mai sus ca inteligenţă. Pentru mine, un om inteligent arată cu totul altfel. De aceea nici nu pot fi de acord cu afirmaţia "Prea multă inteligenţă strică".

Fanatismul şi obsesia strică.

A scris adelon la 08/08/2010 - 09:23:43

Este vorba despre prea mult orgoliu, nu de intelegenta.Vrea omul sa se simta important, de aia are doctorate,Mensa, si mediul academic.Or, daca ar pleca in alta parte, le-ar pierde pe toate.Asa ca,constient sau inconstient, saboteaza orice posibilitate de a pleca "din zona sa de comfort", mimind comportamentul unui ranchiunos, indepartandu-i pe cei din jur.

Nu l-au iubit in copilarie destul.

A propos, o vorba despre cei ce is agresivi; vad ca sunt destui pe site, poate gresesc, dar cred ca si ei nu au avut parte de dragoste in copilarie, si acum isi compenseaza frustrarile prin agresiune.Sarmanii...

A scris fille la 08/08/2010 - 09:50:28

Ăsta e un șoricel de laborator orgolios, care stigă în gura mare că are un IQ 250. A ieșit și el odată din gaura sa și a vrut să se facă observat. Nu văd prin asta inteligența lui, un om inteligent nu se auto-laudă, ci lasă să fie apreciat prin fapte...

A scris brava ragazza la 09/08/2010 - 01:34:09

Niciodata nu strica.

A scris mariposa251 la 09/08/2010 - 18:15:33

Nici nu miroase a inteligenta in acest articol.
Imi pare rau ca am pierdut 5 min ca sa citesc ceva atit de ....."putin inteligent."

A scris ATLANTA la 11/08/2010 - 16:22:21

Persoana in cauza era mai mult orgolios, se supraestima pe sine din cauza unui IQ ridicat.
Dar o persoana puternica si inteligenta nu striga in gura mare ca ea este asa, deoarece este sigur pe puterile si capacitatile lui.
NUMAI CEI SLABI STRIGA CA EI SUNT PUTERNICI

A scris vampyriusha la 12/08/2010 - 17:20:50

Prea multă inteligenţă nu strică nicioadată, deoarece ea nu poate fi măsurată, ea poate fi doar apreciată de cineva. Persoana în cauză doreşte să arate că poate face multe, cunoaşte multe, dar nu poate unul dintre cele mai simple lucruri - să înveţe ceva nou.
P.S. O persoană foarte foarte inteligentă nici o dată nu va arăta acest lucru în aşa mod vădit.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!