Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Cafea - cafeină!!!

A scris Lakos, bărbat, 22-25 ani (10/09/2012 - 11:56)

Cafea - cafeină!!!

Ești nebun după cafea!???!!!! Dacă înghiți pîna la trei cupe de cafea pe zi, țin sa te felicit ești mai puțin predispus la o serie de boli. Există o probabilitate ca vei trăi mai mult!!, adică vei dormi mai puține ore)))))).
Cercetatorii au ajuns la concluzia că cafeaua de dimineață înainte de serviciu va reduce considerabil durerile de spate. Experimentul a demonstrat că: 32 din 40 de oameni care acordă calculatorului 8 ore au fost atacați de cafea pozitv))). Cercetatorii presupun că cafeina este un anestezic bun pentru dureri musculare, dar efectul anesteziei generale asupra organismului el nu are. În mod inevitabil, se pune întrebarea: cât de mult poți să bei cafea în fiecare zi, fără a vă pune la riscul dependentei ?
Wikipedia, facînd referire la un manual de chimie alimentară, "Cafeaua și Sănătatea", articol despre cafea, spune că conținutul de cafeină de pînă la 1500 mg pe litru de cafea, și alcaloizi purinici (care includ cafeina), pentru utilizarea sistematică a acesteia la nivelul de 1000 mg pe zi crează dependență egalată cu cea alcoolică. Printr-o o operație aritmetica destul de banală putem calcula , pentru a obține acest gram de cafeina – “dependență” - e nevoie să consumi doua treimi din litru. Fie două cupe mari (300 gr) pe zi, sau trei, patru, cele mai mici (150gr).
Prin urmare, trebuie să ne abținem, ar trebui să consumăm cu cel puțin o cupă, sau amestecam cafeaua si alcoolul: - dependență dublă, rezultat viață înaripată)))). Sau de a folosi doar cafeua solubila, în care conținutul de cafeină, în medie, aproape dublu mai puțin.

Comentarii (9)

A scris erter la 05/10/2012 - 08:28:08

... aproape dublu mai puţin? :)

A scris k@t@strof@ la 05/10/2012 - 08:36:51

și eu care credeam că cafeaua nu duce la bine ... și am lăsat băutul cofei și am trecut la ceai ...
mapuc iar de cofe ca înainte.... cînd lucram la mmmmm caroci 3 ani în urmă serveam vrio 6 coffee pe zi :-)
nui nimic că ochii îs roșii și ca la bufniță... nui nimic că tremură mîinile , nui nimic că se ridică tensiunea nui nimic că atacă inima șamd... în schimb spatele nu mă doare.
da durerea de dinți și radiculitul tot o scoate ? :-))

A scris KirKKe la 07/10/2012 - 18:33:45

cam nashpa concluzie ...
cafeaua solubila e cea mai mare porcarie pe care o poti bea...
sau o pot bea eu :D

daca vrei sa nu-ti dauneze cu nimik cafeaua , foloseste-o pe aia naturala (neagra)
si important - fara zahar !!!

iar pt cei care nu gasesc inlocuitor pt cafea - cika exista bautura magika Yerba Mate
care , tot 'cika' .. te ajuta sa te lasi si de fumat , daca mare e dorinta)

A scris hoinar la 11/10/2012 - 17:41:13

ca sa vedeti ce timpenie e cafeaua solubila luati si dizolvati doua-trei lingurite de asa cafea intr-o canuta mica cu apa calda si lasati-o citeva zile ca sa se evapore apa sau stropiti cu ace cafea vreo suprafata aderenta ca sa sporiti procesul de uscare si o sa vedeti ce substanta cleioasa ramine dupa ce se evapora apa. La cafeaua naturala in asa cazuri se usuca totul sau ramine praf.

A scris KirKKe la 14/10/2012 - 10:16:57

adevarat hoinar...Cel mi rau e ca aceasta substanta care ramane se transhorma in grasimi, care ulterior se depun pe organe )

A scris add rain la 14/10/2012 - 10:39:06

azi în nimic nu mai poţi să ai încredere. dar efectul "placebo" de la cafea, personal, îl simt mai puternic decît de la altă apă clocotită colorată. drept că la moment mă impun să fac un transfer - la apă cu lămîie de exemplu - cel puţin pentru că roata galbenă de lămîie aruncată într-o apă caldă dintr-un păhar cu sticlă groasă - arată ok.

A scris KirKKe la 14/10/2012 - 10:50:05

apa ku lamaie e foarte horosho ! iti stimuleaza aciditatea in stomak(mai ales daca e nevoie de ea) , mai primesti un plus de vitamine si , pe langa asta faci si o mika usoara curatire a sistemului digestiv!
eu deobicei mai adaug miere , doar in cazul kand nu e prea fierbinte apa)
dar si asa .. e mult mai plakut sa bei apa ku lamaie decat apa simpla

ps. iar pt efect placebo sunt si ceaiuri , unele foarte interesante :D

A scris ecaterina1987 la 14/10/2012 - 12:24:22

daca bei mai mult de 4 cafele (naturale!!)pe zi au efect de anticonceptionale,am citit undeva.undeva,nu cred ca e daunator daca cu masura
dar: ruskii meru znaet,lisnee zbliuiot

A scris KirKKe la 14/10/2012 - 21:48:04

ecatirinka, niciodata sa nu experimentezi asa prostii !!!!
si nici nu citi pe unde apuci ...
si mai ales(!) , nu raspandi asa ceva nici makar cu gandul !!

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!