Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Despre despărţiri...

A scris Georgeta, femeie, 51-60 ani (24/05/2015 - 16:00)

Despre despărţiri...

Ştiu că nu am mai iubit niciodată ca acum. Cu tine am râs şi am plâns, cu tine am trăit şi am murit. Nu regret nimic din ce am trăit alături de tine. Dar, cum tot ce e frumos se termină odată, va trebui, ca de acum înainte să mă obişnuiesc fără tine... Ştiu că trebuie să te uit şi să merg mai departe... Şi mai ştiu că, viaţa nu va mai fi la fel ca atunci când făceai parte din viaţa mea. Nu o să mă prăbuşesc... Sunt sigură că Dumnezeu mă va ajuta să închid această uşă şi să revin la viaţa de dinainte. Viaţa e prea scurtă ca să trăiesc suferind. Şi-apoi, nu vreau să alerg după cineva care, niciodată nu a vrut să meargă alături de mine.
Ce aş putea să fac pentru ca să nu te pierd? Ar trebui ca eu să-mi anulez identitatea şi personalitatea? Sunt un om cu vise şi dorinţe şi, voi face în aşa fel, încât să le văd împlinite, deoarece, mie îmi place să trăiesc, nu să mă târăsc.
Întotdeauna am evitat compromisurile, însă pentru tine am făcut orice ca să fim împreună. Aici am greşit! M-am mulţumit cu o existenţă mediocră şi am purtat tot timpul în suflet, amărăciunea acestor compromisuri. Iar acum... plătesc! Nu am crezut niciodată că vom ajunge aici, dar trebuie să mă înţelegi şi pe mine - nu pot trăi lângă un om care nu-şi doreşte acelaşi lucru. Nu îmi pot bloca viaţa într-o relaţie fără viitor. Ştiu, e greşeala mea că am avut prea mari aşteptări de la tine. Suport greu cruzimea adevarului cand nu vine insotit de-o mangaiere.
Sunt singură, tristă, dar nu învinsă.Atunci când te-am întâlnit, am fost omul cu suflet curat, care nu ştia ce-nseamnă vina de-a iubi. Şi cum nu am lovit în viaţa mea niciodată, viaţa a fost cea care m-a lovit. Învăţ să plâng, tăcând şi să sufăr, zâmbind. Nu va exista nici un moment de regret. Te-am iubit din ziua în care ne-am cunoscut. Pentru toată dragostea pe care mi-ai oferit-o, ştiu că trebuie să găsesc puterea de a spune: ,,Nu trebuie să mă prăbuşesc, să-mi arăt inima rănită”... Ai aruncat cu pietre în toate visele mele şi ai rupt aripile destinului.
O să iubesc din nou, chiar dacă inima mi-e frântă şi... chiar dacă o să-mi ia o viaţă să trec peste tot ce-am trăit cu tine... Nimeni nu poate ocupa locul tău, dar trebuie să merg înainte. Nu am altă variantă...

Comentarii (33)

A scris LostInTheAges la 31/05/2015 - 09:07:12

Jalnic si patetic. Dar presupun ca asta si era efectul scontat.

A scris _Panika_ la 05/06/2015 - 09:48:32

prea fatal.... prea legat de destin.....
se mai desparte lumea cum sar dzîșe....

A scris skorpion la 06/06/2015 - 20:31:53

Asta e articolul mult asteptat?

Nu-i nimic, vei trece si de asta.....toti trec prin dezamagiri, si toti isi revin....:-)

A scris Eliana la 08/06/2015 - 19:11:35

"Ai aruncat cu pietre în toate visele mele şi ai rupt aripile destinului." dna Georgeta, daca aceasta persoana a procedat precum spuneti, atunci care este sensul sa-l iubiti si sa-l venerati atat de mult? "Nimeni nu poate ocupa locul tău." Daca nu va potriveati si s-a nimerit a fi sa va despartiti, oare nu e mai bine asa? Tot ce nu se face se face spre bine.

A scris Adyn la 20/06/2015 - 20:36:45

Asa doamna si sufera de la despartiri? Sraniu. La asa varsta sufera omul ca i se ia prin inselaciune casa, banii sau alte bunuri de valoare. Sufera ca ii este pensia prea mica si ca nu are cu ce achita factura la caldura. Sufera ca nu are cu ce-si asigura ziua de maine.

A scris LostInTheAges la 20/06/2015 - 22:53:18

Adyn, i te adresezi respectuos si totodata o stereotipizezi dupa formatul protv Chisinau?
Esti de-o varsta cu mine si iti scrii numele romanesc cu Y. Mi-e rusine cu tine. Destul internet pe azi. Strange bani de un kindle si citeste niste carti ca o sa ajungi si tu pe la stiri (pe la vreo 30 de ani).

A scris Adyn la 21/06/2015 - 09:27:33

LostinTheAges, te roade numele meu cumva?
Doamna daca tot si-a publicat trairile emotionale, presupun ca si-a asumat si responsabilitatea pentru anumite critici aduse la adresa dumisale.

A scris LostInTheAges la 21/06/2015 - 17:25:16

Nu ma roade, daca asa iti place tie sa te numesti, ma bucur pentru tine.
Acum te intreb eu, ce te deranjeaza pe tine anume, aici? Te intreb, pentru ca e o diferenta subtila dintre a critica si a exprima dezgustul fata de ceva, insa una care e deosebit de importanta. Nu vad sa fi criticat aici. Ai pus insa o intrebare retorica, avand aerul ca prezinti un punct de vedere evident, care nici nu cere explicare. Ei bine, pentru mine nu este evident. Te rog sa incerci sa-l expui si sa-mi prezinti ce e rau in a iubi la batranete si a-ti prezenta suferinta denotand din esecuri amoroase, pe internet.

A scris Adyn la 21/06/2015 - 17:48:04

LostTheAges, fiecare preocupare isi are varsta ei: omul vede lumina zilei la 0 ani, merge la gradi la 5 ani, la scoala la 10, se indragosteste la 15, se casatoreste la 25, face copii la 30, creste nepoti la 45, iese la pensie la 60, si cauta scandurele pentru sicriu la 75. Toate se fac la timpul lor. Daca nu ai reusit sa faci aceste lucruri la etapele respective, atunci fii bun si nu imprastia cu muci si lacrimi pe toate gardurile. Pastreaza-ti smiorcaieli personale numai pentru tine, pentru ca risti sa te faci de rusine.

A scris LostInTheAges la 21/06/2015 - 18:02:04

Cum ai ajuns la concluzia ca fiecare preocupare are varsta ei? Cum iti argumentezi afirmatiile?
Lumina o vezi toata viata. Incepi doar sa o vezi odata ce te nasti, daca nu te nasti orb.
La gradinita te duci pentru a patrunde in societate, daca ai norocul sa fii nascut intr-o societate care isi educa copiii. Daca te-ai fi nascut in unele parti ale lumii ai fi putut muri foarte usor pana sa ajungi la varsta de 5 ani iar gradinita nu ar exista pentru tine deloc. Acelasi argument e valabil si pentru scoala.
Nu esti obligat sa procreezi. Ba chiar ar fi bine sa nu o mai facem in epoca in care traim, cel putin nu la fel de des, pentru ca odata cu suprapopulatia apare problema epuizarii resurselor. Nu am putea sa traim prea multi pe pamant, nu numaidecat din cauza spatiului limitat de pe Terra cat pentru ca nu exista alte resurse intr-o cantitate destul de mare pentru a intretine un numar nelimitat de persoane.
Nu e numaidecat sa iesi la pensie la 60. Poti lucra toata viata daca vrei si poti.
Nu mor toti la 75 de ani. Nimeni nu stie cand va muri, cu exceptia celor aflati in situatii extraordinare(ex:- o boala fatala ce nu poate fi curata ori calatoria intr-un avion ce e pe cale sa fie deturnat de teroristi in numele lui Allah).
Si totusi, oricum nu ai lua-o, ce legatura au toate aceste experiente relative ale vietii cu faptul iubirii? De ce ai impresia ca iubirea nu e numai omniprezenta, dar conditionata de lipsa factorului gerontologic? Din ce studiu stiintific asupra creierului iti derivezi aceste idei? Ori o faci doar din cauza influentei diferitelor persoane din viata ta?

A scris Adyn la 21/06/2015 - 18:26:09

Nu am ajuns la nici o concluzie. Trenul merge numai inainte. Iar daca da inapoi, inseamna ca ceva nu e in regula.

A scris LostInTheAges la 21/06/2015 - 18:38:10

Sa inteleg ca nu ai liber-arbitru, ca tot ce stii ti-a fost programat genetic si nu ai de gand sa-ti lasi opinia sa se schimbe in fata dovezilor ce-ti demonstreaza contrariul?
In ce cazuri crezi ca da trenul inapoi? De ce crezi ca o face?
Oare putem descrie viata intr-un fel atat de simplist? Oare toata complexitatea lumii oamenilor poate fi suficient inclusa intr-o analogie cu un transport modern creat de aceeasi oameni pe care incercam sa ii descriem? Ori analogia data este mai mult una incidentala, intuitiile tale despre asemenea lucruri fiind in totalitate a priori?

A scris Adyn la 21/06/2015 - 18:44:18

Cum in ce caz a dat inapoi? De doamna este vorba, nu? La asa o varsta trebuie sa-ti iubesti nepotii, dar nu un mos care te-a lepadat.

A scris LostInTheAges la 21/06/2015 - 18:59:01

De ce nu un mos care te-a lepadat? De ce esti obligat sa ai nepoti la varsta aia si de ce trebuie numaidecat sa ii iubesti?
Aceste lucruri nu sunt batute in piatra. E doar o particularitate des intalnita in experienta ta personala. Faptul ca ai fost martorul unor obisnuinte behavioristice nu vorbeste deloc despre necesitatea lor. Pentru a raspunde la intrebarea : ce ar trebui sa fie? nu ne putem limita doar la ce este. Anomaliile pot fi totodata samantele progresului dar si ale regresului. De aceea trebuie sa studiem efectul insusi al actiunilor in viata reala, si apoi sa tragem concluzii, nu invers.
Deci, intrebarea mea pentru tine este urmatoarea: ce efecte negative ai observa tu reiesind dintr-o relatie amoroasa intre doua persoane in etate? Sau, si mai bine: cu ce te-ar afecta pe tine un astfel de lucru?

A scris Adyn la 21/06/2015 - 19:08:42

Hai, sa nu generalizam; in cazul doamnei - a ramas cu buza umflata. Sa zica mersi ca bosorogu nu a penit-o si de altceva.
Lumea se ia la varsta asta pentru a uni doua gospodarii, pentru a se ajuta reciproc; si mai putin pentru a se scarpina pe la cele mai intime locuri. Hai, sa fim seriosi si sa nu vorbim fara tolc!

A scris LostInTheAges la 21/06/2015 - 19:13:00

Deci, in mintea ta, iubirea amoroasa trebuie sa aiba in mod obligatoriu si o latura sexuala pentru a putea exista?
Ce daca a ramas cu buza umflata? De unde atata ura fata de o femeie in varsta care isi descrie suferinta in iubire? Cu ce te supara pe tine aceste lucruri, nu pot sa inteleg, si nici nu vrei sa-mi explici. Continui sa vorbesti de parca ce spui tu e cel mai evident lucru din lume, dar te retii de la a oferi rationalizari si explicatii.
De ce te eschivezi de la a-mi raspunde la intrebari, si schimbi tema de fiecare data cand iti demonstrez inaptitudinea de a gandi? Ce speri sa faci aici? Sa ma confuzi cu o bombardare haotica de afirmatii stupide?
Iti repet, nu faci altceva decat sa descrii felul in care crezi tu ca functioneaza lumea. Acest fel de a gandi este deosebit de periculos insa. Exemplu in cauza: cand dai de o anomalie, incerci sa o faci sa se adapteze felului tau de a intelege lumea, si intr-o maniera deosebit de agresiva chiar.
Lumea nu iti este datoare de a se conforma conceptiei tale despre ea. Nu esti decat un om micut, pe o planeta micuta cu alte 7 miliarde de oameni, in una dintr-o suta de miliarde de galaxii. Nu prea stie si nu prea ii pasa nimanui si la nimic de ce crezi tu. E oare atat de greu de acceptat astfel de adevaruri cu care ne confruntam cu totii? Preferi sa te comporti marsav fata de oricine nu-ti accepta parerile neinformate si perfect subiective despre comportamentul "corect" al oamenilor?

A scris Adyn la 21/06/2015 - 20:14:36

Pe mine ma roade-ntr-un loc despre ceea ce crezi tu; la fel si despre trairile doamnei.

A scris Lawyer la 26/06/2015 - 07:30:01

Despartirile sunt niste momente inevitabile si pina la urma naturale pe parcursul vietii noastre!!!Cel mai puternic efect va fi atunci cind vei zimbi...si cu toate puterile vei merge mai departe!Si nu uitati ca Dumnezeu iti ia citeodata argint ...ca sa-ti dea aur!!!:)

A scris LostInTheAges la 26/06/2015 - 20:41:08

Lawyer, nu se putea fara Dumnezeu, asa-i?
Ma exaspereaza deja sofismele astea stupide. Nu-ti ia nimeni nimic fara sa-ti dea nimic inapoi. Daca vrei sa filozofezi, citeste filozofie autentica, nu literatura fantastica scrisa de scribi lipsiti de cele mai elementare cunostinte in orice domeniu studiat de pana atunci incoace.
Oricum ar fi, nu, nu reprezinta o norma faptul sacrificiului (de orice tip), ci mai degraba o concluzie la care ai ajuns din cauza indoctrinarii masive cu idei formate in capul omului primitiv, ce intelegea fenomenele naturale ca fiind controlate de entitati mai puternice decat el atunci cand acestea se dovedeau a fi capricioase. Nu este vorba, aici, decat despre concluziile eronate derivand dintr-o proiectare exterioara a eului in lumea inconjuratoare, in scopul capatarii unui fals sentiment de siguranta intr-o lume neprielnica si imprevizibila.
Putem deja intelege si explica o multitudine de lucruri ce au chinuit cele mai luminate minti de altadata - o putem face cu totii. Nu mai avem nevoie de aceste forme primitive de percepere analitica. Incepe sa gandesti pentru tine insuti, ca nu-ti va ajuta la altceva o fantezie absurda ce este intretinuta de filele unui text stravechi si incoerent si de mintile pervers de ordinare ale popilor demagogi, decat la adoptarea unei atitudini umile in fata sponsorilor si protectorilor oficiali, corupti si tirani, a acelorasi structuri ecleziastice care iti baga pe gat sedativul. E un cerc inchis. Asta este realitatea intr-o anumite masura, cel putin si mai ales la noi, societate ce a suferit o tiranie de caracter pseudo-religios doar pentru a se elibera si a aluneca apoi, din nou, intr-o alta, mai veche si mai autentica.

A scris Alexandra... la 15/07/2015 - 08:24:18

Daaa... M-au cuprins emoțiile și chiar lăcrimez citind aceste rînduri...curaj pt autoare.
În țările europene sau În SUA e normal să vezi doi oameni vîrstnici ținîndu-se de mină sau sărutîndu-se, eu cred că anotimpul dragostei nu depinde de vîrstă.

O femeie a răspuns:15/07/2015 - 12:36:46

Oi blin..oi blin..nimic mai banal. chiar si banal pare banal in acest "articol".

Si copii din clasa intii scriu mai bine scrisorile lor de suferinta.

A scris after dark la 26/08/2015 - 02:16:31

Dragostea nu are vîrstă. Omul pînă la moarte are emoții. Adyn.

A scris bizantina la 27/09/2015 - 19:37:22

Tipic pentru moldoveni... a zis doamna ce are pe suflet într-un moment de criză emoțională.Ce mare crimă e să iubești la 50 ani? Important este să depășească aceste eroziuni sufletești, Dragă Doamnă, nici un bărbat nu merită să tînjim la nesfîrșit după el, doar dacă a fost soțul iubit care îl pierzi în neant, p/u totdeauna...

A scris Georgeta la 26/03/2018 - 20:11:42

Am citit cateva comentarii si am rămas surprinsă de argoul pe care-l folosiţi - unii dintre dv. Aceasta postare nu se refera la mine, neapărat. Un om poate scrie trairile oricui, poate aşterne pe hartie versuri sau proză care nu au nimic de a face cu acea persoamă. De unde aţi dedus că e vorba despre mine? Şi de ce atâtea discuţii în afara subiectului? Eu sunt căsătorită, am şi nepoţei mărişori, dar, îmi place să scriu. E o vină? Dacă vrei neapărat să îţi spui părerea, o poţi face asupra textului, nu asupra autorului acelui tex, deoarece nu îl cunoşti, iar comentariile - ştiu că se fac vis-a- vis de tex. Vă mulţumesc! Georgeta

A scris after_dark la 25/04/2018 - 17:42:14

mdaaa , comentariile rup.
Eu m-am regasit in acest articol , multumesc pentru.

A scris after dark la 25/04/2018 - 21:34:01

Ahhaaahahahahahahahaaaa
Încă o after dark
Pffff ce rahat de lume

A scris _Panika_ la 26/04/2018 - 10:31:15

poate nu stia ca mai este un after_dark )))

A scris after dark la 27/04/2018 - 18:20:50

Georgeta, scuze de offtop.
Panika, eu nu sunt așa naivă. Este doar o provocație de doi bani.
"Comentariile rup" - limbaj pe care nu-l suport iar faptul că este asociat nicknamului meu mă îngrețoșează.

A scris after_dark la 28/04/2018 - 12:51:36

fuuuu ce lume

nici nu am stiut ca existi omuletule

A scris after dark la 28/04/2018 - 20:09:30

Acum că știi încearcă să revii cu ceva original. Dacă iți lipsește imaginația te pot ajuta cu idei. De exemplu Clona.
Panika, acum te-ai convins?
Să i se fi întîmplat asta unei persoane inteligente, ar fi schimbat imediat nicknamul, ar fi cerut scuze pentru neatenție și atunci aș fi înțeles că era o greșeală "tehnică", dar brașoave din astea le poți povesti pe alte meleaguri.

A scris after_dark la 30/04/2018 - 15:56:36

bine , astept scuzele tale, cred ca asta ai scris in mesaj

trage adinc aer in piept si respira, ca vad ca faci spuma la gura, inteligent-o ;)

A scris _Panika_ la 03/05/2018 - 05:58:54

cu scuze sau fără dar ( after_dark ) consider că ar fi un gest foarte frumos din partea ta, dacă totuși ți-ai schimba numele aici.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!