Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Iti doresc sa fii fericit !

A scris staby, bărbat, 26-30 ani (09/06/2010 - 13:37)

Aud aceasta urare oriunde intorc capul, la televizor, la radio, pe strada. Oare constientizam acest lucru?
Toata lumea cauta sa fie fericita, dar ce inseamna de fapt acest sentiment?
Va propun un exercitiu de creativitate sub forma de intrebare bineinteles. Ati putea descrie, atentie: O lume in care toti am fi fericiti constant si nu am avea nicio grija? sau am fi mai rau decat oamenii retardati :))?
Sunt curios cum ati putea reda un asemenea tablou, detaliat, fara a parodia insa, in asa fel incat sa fie cat mai verosimil, direct proportional cu valorile dupa care va ghidati in viata desigur. :)

Comentarii (12)

A scris Support la 09/06/2010 - 14:37:03

Plcitisitoooooooooooooooor de moaaaaaaarteeeeee...Pentru feiricre se lupta,lupta presupune greutati si obstacole,care la rindul lor exclud fericirea perpetua.Daca nu am lupta pentru fericire, atunci pentru ce am mai trai?

Nush,eu cred ca mi-as iesi din minti cu fericire constanta si universala.Toti sunt la fel,nimeni de nimic nu are nevoie,nimeni nu are nevoie de tine ca sa fie fericit...

A scris Kleopatra la 09/06/2010 - 20:02:36

Of,ar trebui să fim cu toţii tare buni şi toleranţi,fără ură,fără invidie,fără bârfă.
Nu ştiu...E greu să-mi imaginez cum ar fi ,de vreme ce acest lucru este imposibil.
Eu doar mi-aş dori ca pe oameni să nu-i frământe la bibilică de grija altuia,măcar atât.
A fi fericit...E atât de fiolosofic...Fiecare vede fericirea în felul său.Uneori am impresia că fericirea e cev de moment,alte ori mă pot declara fericită,cu nemulţumirea unui singur lucru şi anume locul în care trăiesc ,în rest nu mă plâng.

A scris KirKKe la 09/06/2010 - 20:36:44

demult credeam si eu ca ar putea fi pliktisitor , daca totul ar fi perfect.. dar,
deja devine pliktisitor cu bine si rau si oaie alba , oaie neagra...
Eu zik asa .. planul uragan
1 . sa se faca un mega razboias(fara privilegii pt un anumit contingent de oameni) .. in care sa dispara Macar 2/3 din omenire..

2 . Sa supravietuiasca numai invingatorii !! foarte important - legea naturii sa decida !

3. Sa dispara orice reguli, legi , bani si alte prostii-porkarii

4. Si oare mai e nevoie sa fii nefericit dupa toate astea ??

Cum ar fi dupa?
egheghe ..

imaginatia mea , cel putin, zboara spre munti , spre india, spre mare, plaja, liniste, fara comunale , fara griji ,
fara ce face vecin-miu, sau frate-miu..sau...
Eu nustiu altii kum isi vad fericirea..dar nici nu tre sa se puna intrebarea !
dar cea suprema fericire ar fi .. ca atunci cand ... fiind putini si ferici pe pamant , in momentul cand dai okii de un alt om sa iti para ca vezi o a Opta minune din lume (sper ca ideea a fost prinsa)
si poate poate ... pe langa feicire se mai toplitzeste si o iubire accidentala ... de ex pe la polul Sud , printre ghetari , unde ultima data ma pierdusem :D :D

vot ata shiastie ;)

A scris erter la 09/06/2010 - 22:31:10

Atat timp cat conceptul de fericire este diferit pentru fiecare in parte, cred ca oricum lumea ar ramane diferita ca tipaj...

A scris staby la 09/06/2010 - 22:56:20

ok si care este conceptul tau de fericire?:)

A scris erter la 10/06/2010 - 00:03:05

p-u staby ...cand moralul si fizicul sunt in armonie! Valori concrete nu cred ca e cazul sa postez

A scris IanaTonidze la 10/06/2010 - 06:30:43

Fericirea e atit de simpla si atit de usor de realizat... ! Multumeste-te cu ceea ce esti, ce poti... si bucura-te din plin pentru succesele celor din jur !

A scris Daze la 10/06/2010 - 06:38:12

Imi inchipui ca, pentru ca toti sa fie fericiti, ar trebui sa dispara rautatile, care devin fericiti doar prin umilirea/exploatarea altora. Imi inchipui o lume cu oameni intregi si autosuficienti, care se bucura de fiecare detaliu al vietii lor si care iubesc sa traiasca printre oameni.. iar daca nu, vor fi fericiti in vreo coliba singuratica in munti sau aproape de mare :)

banii vor ajunge tuturor, caci "consumerism"-ul va fi eradicat. Toti vor fi fericiti cu lucrul lor...hmmm, chiar si cei cu joburi umile oare? depinde si de etica profesionala...mai bine hai sa aducem in imagine roboti care sa se ocupe de ceea ce noua nu ne place sa facem :D, dar fiecare om va avea ocupatia sa lucrativa. Agresivitatea se va manifesta prin sport, caci oamenii vor avea timp si resurse pentru tot felul de hobby-uri.

Ar fi bine ca o zona din lume sa fie alocata nefericitilor care poate nici nu vor sau nu pot sa fie fericiti. Intr-o lume cu simpli muritori se pot intampla multe, asa ca, daca cineva se satura de atatea zambete satisfacute in jur, e liber sa mearga pe "continentul" unde nimeni nu-i va reprosa ca strica buna-dispozitia generala fiind trist. Desigur, psihologii vor avea mult de lucru in aceasta zona si vor incerca sa-si ascunda multumirea in fata clientilor cu angoasa :)

A scris Support la 10/06/2010 - 06:54:42

Daze, tin minte vag un film cu ideile tale. O insula a nefericitilor si criminalilor delimitata de restul societatii "fericite".Criminalii traiau mai interesant si intr-un sfirsit au ajuns sa atace "fericitii" si sa restabileasca lumea la normal, cu rau si cu bine =))

A scris Daze la 10/06/2010 - 08:49:10

Support, am inceput sa caut filmul respectiv, dar nu am destule indicii :)
Ma intreb acuma daca intr-adevar unii oameni pur si simplu nu sunt construiti pentru a fi fericiti, nu pot accepta circumstantele asa cum sunt, pentru ca problema nu e in circumstante ci in ei insisi, mereu le va lipsi ceva, mereu vor avea indoieli si temeri - in timp ce altii se nasc cu "predispozitie spre fericire" :) In accest caz, fericirea nu este subiectul alegerii, ci un dar.

Alta intrebare ar fi - poate fi fericirea o stare constanta? Ce valoare ar mai avea fericirea daca nu cunoastem suferinta? Sa fii fericit constant ar implica sa nu-ti doresti nimic mai mult, sa ramai mereu la apogeu - iar asta poate deveni plictisitor, cred ca e natura umana. Atunci cand nu-ti doresti nimic, nu poti fi dezamagit, desigur... dar nici nu vei avea satisfactia de a atinge o culme spre care ai urcat din greu.

Tricky question, staby... :)

A scris staby la 10/06/2010 - 10:02:33

Ideea este pana la urma ca nu exista o stare de fericire constanta, pentru ca ar elimina din start celelalte sentimente. Nici macar sa te plictisesti nu se poate daze, caci atunci, din nou, acest sentiment elimina starea de fericire, nu poti fi fericit cand esti plictisit. Cred ca ar insemna sa ne depasim conditia umana, sa nu mai reactionam la stimulii exteriori care aduc reactii negative.
Nu stiu cum ar putea realiza omul asa cva, traind la randul sau printre oameni care au defectele lor :)
Cred ca sentimentul care subsituie fericirea si poate fi constant intr-o oarecare masura este acela de implinire. Un sentiment care iti umple golurile sufletesti si-ti aduce pace intrerioara indiferent de starea in care te afli. Este ca o bogatie spirituala care vine odata cu experienta si cu ce ai reusit sa realizezi pana la un moment dat.
Cred intr-adevar ca starea de implinire poate fi amestecata cu alte sentimente fara sa se elimine reciproc.

A scris Di.ON la 12/06/2010 - 15:57:00

"Iti doresc sa fii fericit"...adica sa te simti pe acoperisul lumii, atunci cind mergi pe strada si simti ca stii ceva ce e necunoscut celorlalte "furnici umane", si nu simti nevoia sa le spui fiindca...pur si simplu nu ai timp pentru ele...

Sau sa te prinzi intr-un moment, ca vrei sa saruti iarba, sa atingi cerul...un fel de nebunie... cit de fericiti suntem ca astea nu sunt decit secunde in viata noastra.
O lume cu oameni fericiti nu are cum sa existe...demonul curios al omenirii ii vor gasi si atunci defecte:)

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!