Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Egalitate(?)

A scris Biannca, femeie, 26-30 ani (17/09/2011 - 15:24)

Cand ne nastem, suntem toti egali?

Comentarii (15)

A scris Andrew la 17/09/2011 - 17:45:07

Nu. Unul e mai lung, altul e mai scurt. Dacă există cel puţin o diferenţă deacum nu poate fi vorba de egalitate.
Vom fi egali numai dacă o să arătăm la fel(ca kitaiojii), şi vom gândi la fel.

Da ce vdrug, te simţi inegală de mititică? :)

A scris Biannca la 17/09/2011 - 18:13:57

Hai, Andrew, ca ai inteles ca nu era vorba de inaltime, lungime, latime...M-am referit la sansele omului la nastere, ca zestre la portnirea in viata. La un nou nascut fiu/fiica de rege comparativ cu un fiu/fiica de om simplu.
La negru fata de alb.
La fata comparativ cu baiatul.
La crestin comparativ cu alte religii.
Copiii cand se nasc sunt toti la fel, au aceleasi drepturi si aceleasi competente:)
Sunt ca un CD gol....

...Si sa stii ca am mai crescut intre timp.
De cand sunt maricica simt inegallitatea.
:)

Un bărbat a răspuns:17/09/2011 - 20:44:20

Sigur ca nu, nu exista oameni egali,fiecare in parte e diferit prin felul de a gindi ,percepe, intelege,analiza,concluziona......lucrurile.Ceea ce priveste egalitatea in drepturi, nu cred ca omul are aceasta posibilitate,de exemplu intr-o familie religioasa (baptista, iahovista, musulmana, crestina, sectanta) omul nu are posibilitatea la libera alegere, cunoastere ,el devine fanatizat si confirma cu orice pret ca cunoaste adevarul, ca exista Dumnezeu, Alah, Iahova, Buda, reincarnatie.Intr_o familie budista copilul va cunoaste numai adevarul in felul lui, asa cum fiecare din noi credem in adevarul nostru.Vreau sa spun ca familia si mediul inconjurator ne influenteaza decisiv viata.Si nici egali nu ne nastem, unul se naste prost altul destept,dar asta nu conteaza, fiindca doar prin cunoastere poti sa devii intelept.Am un prieten care are darul de a memora foarte repede, memoreaza o poezie un cintec doar citindu-l 1 de 2 ori ,dar, nu invata niciodata din cauza starii familiei pe care o are, deoarece este dintr-o familie mai saraca si era nevoit sa lucreze, chiar si acuma lucreaza la greu si abia de se intretine, nici macar scoala nu a terminat-o.Dar ce viitor avea daca se nastea intr-o familie de invatati, intelectuali,sunt sigur ca avea un viitor pur si simplu stralucit.......s.a.m...

A scris Passat la 17/09/2011 - 20:48:50

Da. Cel puţin la experienţa vieţii...:))

A scris rosmary la 17/09/2011 - 21:36:21

Suntem noi toti individuali? Da? Cum putem atunci fi egali? Ne nastem la zero! Matematica exclude 0=0.

A scris KirKKe la 18/09/2011 - 06:05:09

Egali in fata LEgii Universului , da! si nu numai cand suntem mici ...
Doar ca suntem in asa fel 'organizati' incat sa existe fii de regi, fii de om 'simplu ', fii de vagabond ! Este pecetea pe care singuri inconstient ne-o punem pe parcursul vietii...si de-a lungul a atatora ani !!!! Pptz!

A scris chipie la 18/09/2011 - 07:44:36

Nu este o notiune care are prea mare importanta in viata mea. Fiecare isi creaza atat egalitatile cat si inegalitatile. Nu ma intereseaza de ce altuia ii reuseste iar mie nu, ma interesez mai mult cum pot sa fac pentru a reusi. Propriile dorinte si planuri nu le vad in comparatie cu ceilalti. Imi traiesc viata in functie de ceea ce vreau eu, nu de ce au altii.
Anonim, intotdeauna am emotii cand citesc astfel de istorii. Pacat, chiar nu mi-as permite sa dau vreun sfat sau o critica, pot spune doar, pacat.

A scris john.galt la 18/09/2011 - 07:57:24

..nici macar egali in oportunitati nu suntem, daramite social, genetic ... fiecare om e nascut cu un anumit potential al sau, care poate sau nu sa fie fructificat, in functie deja de "norocul sau" ... sunt lucruri care ne scapa de sub control ...dar foarte multe depind de noi...

in lumea asta nu toti cu potential reusesc, si nici nu toti cei cu "handicap" esueaza lamentabil ... totul e un joc al intamplarii...azi esti un nimeni, maine esti un idol sau invers ...tot ce poti face e sa incerci sa iti maresti sansele de reusita facand alegerile corecte in viata...gandind "corect" in concordanta cu zeitgeist-ul.

Deci, nu, nu suntem si nu vom fi egali la nastere.

A scris IanaTonidze la 18/09/2011 - 08:46:46

Nu, Bianca, nicidecum. Un copil nu-l poti compara cu un CD. Orice copil se naste cu un anumit potential, e vorba de ereditate. Asta nu se poate schimba. Daca are gene de geniu - s-ar putea sa fie - s-ar putea sa nu. De asta pe locul 2 vine educatia. Depinde de cat de bine si corect reushesti sa plasezi materia pe CD cela. Pe locul 3 vine influienta societatii, care o poate distruge pe a doua daca nu e bine pusa la punc, sau daca e mai slaba decat influienta societatii...
Mai exisa inca mii de factori care contribuie la dezvoltarea personalitatii... Insa cel al ereditatii mi se pare cel mai concludent. Temperamentul este luat prin nastere. Si poti sa te desfaci tu in patru ca dintr-un flegmativ, sangvinic nu faci niciodata.

A scris freedom la 19/09/2011 - 06:07:48

da egali si in pielea goala...

A scris Rigel la 19/09/2011 - 10:48:00

Eiiii da, cum nu se nasc toti egali, voi doar incalcati principiile democratiei? Doamne ferste sa va auda nenea Voltaire. Si dac nu se nasc toti egali, nu vi se pare ca logic ar trebuie de reintrodus sistema castelor? Ap dar ce urlati atita ca vreti democratie..

A scris Biannca la 19/09/2011 - 16:38:24

Nu a fost inspirata comparatia dintre un nou nascut si un blank CD, scuze.
Multumesc pentru comentarii:)

Un bărbat a răspuns:20/09/2011 - 10:49:51

100% daca copilul nu are handicapuri

A scris MiLLionerovici` la 25/09/2011 - 22:32:51

Asta-i Tema...? (Cer iertare,e necenzurat)
http://www.youtube.com/watch?v=r-o9JF5c0Tc&feature=related

Păi...Cantitativ-Nu, Calitativ-Da. Raportarea e crucială.
Şi nu mă refer la Drepturile General Umane- Rîd ca Nebunul de această sintagmă =))))

A scris comi la 27/12/2011 - 09:15:49

suntem egali in sensul ca toti suntem oameni,asa cum o furnica nu poate zice ca e un elefant, e egala cu alta furnica,dar pe parcursul vietii cultivam calitati,deprinderi si capacitati diferite si avem libertatea de a alege drumul in viata.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!