Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Mansarde

A scris un bărbat (07/02/2012 - 09:25)

Buna la toti. O intrebare pentru cei care au procurat mansarde sau au cunoscuti ce locuiesc in ele. Nu dispun de prea multi bani ca sa-mi pot cumpara un apartament pentru a locui,de aceea am decis sa procur o mansarda. Din zvonuri insa am auzit ca vara e foarte cald in ele,iar iernile sunt racoroase.Care totusi e realitatea,poate stie cineva parearea unor persoane ce au locuit/locuiesc in ele? ms anticipat

Comentarii (21)

A scris IanaTonidze la 07/02/2012 - 10:25:18

Puiule, ai sa faci cea mai mare prostie de pina acum. Mansardele astea sint niste constructii foarte grele pt casele peste care se construiesc. Se comit o gramada de ilegalitati in construirea lor. Se procura expertiza pt rezistenta a casei, adica nu se face o expertiza reala si adecvata, caci una una reala este extrem de scumpa si nici nu ar permite sa se construiasca ceva atit de masiv pe niste blocuri care sint deja vechi, ..., se se muta centru de echilibru al casei... Temelia a fost calculata pt ceea ce are... si nu mai mult. Uneori se fac un nivel si jumatate... Mai, in scurt, sint multe....de spus.
Iti imaginezi ce se poate intimpla la un cutremur ? Iar tara noastra e plasata pe o zona seismica... De asta o si dau zor astea cu constructiile de mansarde... Sa reuseasca cat mai multe pina se vor prabusi toate deodata...
Locatarii sint impotriva sa li se construiasca etaje de asupra, dar stii de ce ? Pt ca li se "aseaza" locuintele, nu li se mai deschid ferestrele, si usile, li se crapa peretii si le zboara teracota din wc de la presiune. Si firmele care au dat garantie ca reparta orice neajuns aparut dupa construtia mansardelor dispar fara urma. Cum ? Vand afacerea si se spala pe maini dupa ce finiseaza de construit si iau banii. Iau contractele care le-ai facut cu ei nu mai au valabilitate.

Dar pina la urma e alegere ta. Si tu hataresti ce e si ce nu e bine pt tine.

A scris iri$ha la 07/02/2012 - 10:34:49

wow... si eu care credeam ca mansardele sunt locuinte frumoase si interesante... nu m-am gindit niciodata din punctul asta de vedere...

A scris Kleopatra la 07/02/2012 - 10:34:50

Nu te-aş sfătui. O cameră în cămin cred că e mai rezonabil.

A scris IanaTonidze la 07/02/2012 - 10:45:08

Kleo, problema e ca si pe de-asupra caminelor se intentioneaza de a face mansarde. Asa ca nu stiu unde sa te ascunzi de lacomia umana.

A scris Kleopatra la 07/02/2012 - 10:48:31

Dacă n-ar fi cerere ,n-ar exista nici ofertă.

A scris iri$ha la 07/02/2012 - 10:48:47

corect, la buiucani deasupra unui camin cu 5 etaje s-a construit toamna asta mansarde. acum s-au finisat. insa nu stiu prea multe detalii.

A scris Iracika la 07/02/2012 - 11:09:27

Stiu pe cineva care locuieste de un an jumate in apartamen tip mansarda cu 2 camere, 60 mp. Chiar zilele trecute am intrebat ce dezavantaje a intilnit pana acum. Mi-a raspuns ca singurul dezavantaj trebuie sa urce scarile pana la etajul 6 :) Izolatia termica e facuta bine, paretii sunt din cotileț,vara e bine si iarna la fel. Ti-am spus ce stiu :)
Si pe mine ma cam incanta ideea cu mansarda, sunt dragute ca design, sunt un pic mai ieftine si pare a fi avantajos de cumparat pentru oamenii cu mai putini bani (ca sa zic asa).
Camera in camin nu stiu cat e de bine, mie personal nu-mi place cand aud de camera in camin, poate ca n-am trait in asa gen de bloc, dar nu-mi imaginez sa-mi impart bucataria si baia cu tot coridorul, plus camera de camin e foarte mica, dar pana la urma tu alegi :)

A scris Kleopatra la 07/02/2012 - 12:26:02

Iracika, nu toate căminile sunt la fel. Unele camere în cămin au WC-ul propriu,dar baia şi bucătăria oricum eşti nevoit să le împarţi dacă nu cu tot coridorul,cu cel puţin 4 familii.

A scris Iracika la 07/02/2012 - 13:56:57

Nu cred ca tie ti-ar placea sa traiesti in camin. 4 familii ti se par putine pentru a folosi aceeasi baie si aceesi bucatarie? Mie mi-e jale de oamenii care traiesc in camin, din pacate unii traiesc de nevoie altii ca asa le place lor, dar mie personal nu-mi place si nimeni nu ma poate convinge ce tine de "traitul in camin", mai ales daca mai este si un copil sau doi.
Cand fiecare sta la casa lui si are toate comoditatile minime necesare, atunci e usor de dat cu parerea.

A scris skorpion la 07/02/2012 - 16:40:59

Construim blocuri locative in oras....Personal, am adresat intrebari multe direct prorabilor de pe santier, sefului sectiei aprovizionare referitor la calitatea lucrarilor efectuate si a materialelor procurate....Promit multe, asigura verbal ca incercarile au rezistat la o norma si jumatate (adica mai mult decit chiar norma, ca nu ma pricep in indicii de constructie)......zic ca face sa investesti in ele.....dar, garantie nimeni nu da.....

Am colegi care locuiesc la mansarda......zic ca e spatios si e bine, iarna rece, dar suportabil, ca in unele apartamente e mai frig chiar, vara cald.....in rest nu au obectii.....si nu-i aud sa se plinga.....

A scris Sonny la 07/02/2012 - 17:23:55

Avantaje si dezaventaje: de la un tip care a locuit la mansardă, nu eu.
A:-romantic, auzi ploaia, linişte, dacă mai ai şi o ferestră mare de termopan super.
-spatiu destul
-utilităţi mai multe decât în cămin.
D: urcatul la înălţime, cu un copil devine mai greu, gândesc.
- izolatia să fie bună, dar ţi-l izolezi tu încă odată
-presiunea la apă nu ok mereu
-iarna mai frig, vara mai cald

A scris Desire la 07/02/2012 - 18:23:50

Iana, ai făcut din ţânţar - elefant!

Blocul meu (micuţ ce-i drept), are şi el mansardă! Vecina trăieşte de ani buni acolo, şi niciodată n-am văzut-o dezamăgită când vorbea de locuinţa ei, ba din contra, e mult mai spaţioasă, şi cheltuielile pentru apă, căldură sunt relativ aceleaşi!

A scris Serjant_r la 07/02/2012 - 19:10:29

oricum prețul la mansarde sunt prea exagerate !!!

A scris crazywolf la 07/02/2012 - 19:33:43

va pot garanta ca exista si mansarde de calitate si cu standarte, dar totodata sunt mai multe care treb de pus sub semnul dubiilor...

in orice caz, nu sunt pentru ele. mai bine vreo suta in plus pentru un metru, dar in casa noua.

Un bărbat a răspuns:08/02/2012 - 08:10:37

pai incalcari in constructia acestora stiu ca sunt,oricum lumea continua sa le cumpere,inseamna ca totusi sunt locuibile. oricum ms pentru pareri

A scris Serjant_r la 08/02/2012 - 08:35:49

le cumpără fiindcă sunt mai ieftine ! dar să nu o pățiască ca-n vorba ceea ”scumpi la tărîță și eftini la făină”

A scris IanaTonidze la 08/02/2012 - 12:06:01

Desire, nu am exagerat, ci nu le-am expus pe toate. Pt cei care vin in mansarde nush pe cat e de rau sau bine, dar pt cei ce sint de desupt e o mare catastrofa. Pt timpul constructiilor, acopererisul e luat si daca ploua, apa se scurge pina la nivelul intii si face dezastre. Ia, imagineaza-ti sa-ti ploaie in cap in propria locuinta, sati deterioreze mobila si covoarele, sa stai cu lichiaenle si cratitele ca se èprelinge de colo cola niste picaturi, in unele cazuri chiar curge. Nu exagerez. Asa si este. Am asistat la cateva discutii si am vazut cat ne nemultumiti sint oameni de mansardele care li s-au facut de-asupra capului. Si nimeni nu ii intreaba. Caci nu e nevoia sa stringa semnaturi pt acord de la toti locatarii. Le string de la cei mai "slabi", iar la unii le dau bani pt ca se abtina semnaturi (batrini de obicei, care de la 100 lei sint gata sa-si vanda si pielea de pe dansii ).

A scris rapuntzel la 29/02/2012 - 09:48:04

am fakut practica de productie la un hotel din Chisinau respectiv sunt studenta la universitate .O lucratoare care facea curatenie prin camere mia spus "cum TU cu universitate si sa faci curatenie intr/un hotel ...meriti mai mult draga.." intrebarea este urmatoarea "Cine ar ceda locul unde se hraneste toata familia lui >altuia ?" Kapish?

A scris panika la 02/04/2012 - 06:26:05

of atîtea sa-u spus ... nu-ți ajunge ? privește așa mansardele nu sunt chiar întratîta de strașnice după cum au descris unii , sigur mai sunt și excepții , ca și la casele construite noi.
nu am auzit de întreprinderi care după ce au terminat să vîndă afacerea sau să se închidă , dar dacă totuși te interesează mansardele îți recomand compania EuroMansarde , are la bază mai multe mansarde date în exploatare și parcă lumea nu se plînge.
Ce ține de părerea mea : am văzut diferite mansarde , 50/50 unile me-au plăcut nu cum cele de pe cuza vodă și traian , altele nu cum cele de pe decebal.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!