Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

La locul de munca

A scris staby, bărbat, 26-30 ani (06/04/2012 - 09:01)

Ce parere aveti despre o relatie de prietenie intre sef/responsabil/team leader orice denumire ar avea si subaltern? Poate exista asa ceva sau e doar o iluzie?

Comentarii (9)

A scris panika la 06/04/2012 - 09:32:53

dacă e subaltern și îți dorești niște relații (adică doar să io tragi) atunci , posibil să apară vorbe , la o ședință nu o să poți să-i tragi mîța pe spinare , va crede că are ceva priorități față de alții și nu-și va exersa munca pe măsură.
dacă te gîndești la relații (dragoste întîlnire permanență) e nașpa deoarice permanent o să fie în vizorul tău și tu în al ei , repede o să vă plictisiți , ce va fi acasă va fi și la servici, cearta de acasă se va răsfrînge și asupra lucrului în echipa (dvs)
așa că dacă dorești pur și simplu să io tragi odată două ori încă treacă meargă dar din start este necesar săi spui sincer ce te aștepți de la ea și prioritățile tale adică Job-ul în primul rînd.
dacă dorești relații de lungă durată mai bine schimbă serviciul :-)
ca-m asta e părerea mea
succes

A scris IanaTonidze la 06/04/2012 - 10:13:19

Da, stabil. Pupaturi pe obraji, imbratisari, harjoneli cu toata lumea, improscare cu bulgari de zapada prin birou. Eu habar n-am cum sa interpretez asta, da' chiar habar n-am ! de asta si ma abtin de la comentarii.

A scris staby la 06/04/2012 - 10:30:02

Ma gandeam ca nu o sa se inteleaga intrebarea de aceea am si specificat o relatie de prietenie. Nu are legatura cu iubirea deloc. Nu la asta m-am referit, ci daca doi colegi pot fi prieteni, unul fiindu-i subalternul altuia. Nu ineaparat intre barbat si femeie. Poate fi intre barbati sau intre femei. Eu am impresia ca la un moment dat se ating niste puncte sensibile si nu poti sa depasesti anumite limite si stii ca cel cu functie mai mare are puterea de a te domina in cazul in care exista diferente de opinii de orice natura. Cel putin asa am patit pana acum. Toate bune si frumoase dar daca ceva nu-i pe placul lui isi exercita puterea care i-o confera functia. Voi ce situatii ati intalnit?

A scris IanaTonidze la 06/04/2012 - 10:46:52

Am lucrat intr-un colectiv unde mama si fiica era la diferite ranguri. E clar de la sine ca poate exista prietenie. De ce nu ? Numai ca nu e tocmai munca cea mai calitativa, e si lesne de inteles de ce; exista protectanti si protejati, si pe asta se pune in primul rand accentul. Pina la urma depinde de cultura si educatia fiecaruia. Unul poate sa se lase pe tanjala ca e mama sau matusa linga sine. Altul ar face orice numai sa nu-si faca de rushine apropiatul. Depinde. Desi ultul caz e mai rarissimo la mentalitatea pe care o au moldovenii.

A scris panika la 06/04/2012 - 11:04:20

Păi sigur că poate Exzista prietenie . Ba mai mult se recomandă ! Cu cît echipa e mai strînsă cu atît afacerea merge mai bine.

A scris skorpion la 06/04/2012 - 17:32:58

Nu stiu ce sa zic.....Cel putin analizez dupa mine.....Nu sunt deloc prietena cu sefa mea.....Ne respectam reciproc, simt sprijinul ei in anumite actiuni, nu ne birfim, nu ne punem bete in roate, nu ne certam (doar daca e cazul)....Insa, aceasta relatie e strict bazata pe serviciu si limita tot e acolo.....Probabil daca e sa ne intilnim in strada, nici nu ne-am saluta (asa cred eu).....Relatiile se termina la usa companiei, cind ne spunem "O seara placuta, pina miine..."
O apreciez mult....E genul de femeie spre care tind eu sa fiu, e un exemplu pentru mine....iar atunci cind esti condusa de o persoana desteapta si demna de functia pe care o are, e mult mai usor sa lucrezi.....Apreciez obiectivitatea si corectitudinea in administrare, iar ea dispune de toate acestea....

Acuma am alta problema care ma preocupa.....Am reusit sa-mi fac prieteni foarte buni in colectiv....Tinem mult unii la altii si ne ajutam reciproc.....Asta a fost atit timp cit eram egali..... Decurind am fost promovata....Prietenia noastra a inceput sa se destrame.....Ii simt distantati, imi raspund cu alt ton.....nu mai sunt la fel de sinceri, nu mai putem glumi la fel cum faceam altadata, nu mai sunt atit de deschisi cu mine.....Pe de alta parte nici eu nu mai pot fi la fel.....Nu le pot da informatie care e confidentiala, nu mai pot vorbi deschis cu ei, nu mai pot fi la fel cum am fost.....S-a rupt, si nu stiu cum sa ma comport.....Sufer din cauza asta.....Viata te pune in situatia in care trebuie sa alegi....chiar daca nu e un lucru placut.....Probabil e prima situatie in viata in care chiar nu stiu cum sa ma comport....

Imi place cind colectivul e unit si prietenesc intre ei, deaceea am sa ma stradui sa pastrez si in continuare relatiile bune, chiar daca imi va fi foarte greu......

Prietenie sincera intre sef si subaltern nu este....Respect este, intelegere este, dara sta nu e prietenie.....


A scris Silencer la 06/04/2012 - 17:45:58

Eu de cand am terminat univeru, tot pe la prieteni si cunoscuti lucrez :) Ce pot zice, e posibil, dar sunt momente cand apar probleme:

1. Cand te concediezi pentru ca vrei sa pleci in alta parte. Mai ales daca prietenii aveau planuri mari, si tu ii lasi, atunci cam e tensionata treaba, chiar daca lucrezi pentru un salariu de nimic. Nici acum nu am mai primit o parte din salariu :)

2. Cand cel care e in varf si e prieten te preseaza, ca trebuie sa termini ceva pentru el. Mai ales in cazul meu, cand eram la lucru doar pentru ca eram prieteni, dar nu pentru planurile marete de viitor, sau salariu mizer.

A scris after dark la 06/04/2012 - 18:40:22

Dificila situatie.Cu un pic de educatie si de respect lucrurile pot merge bine,mai ales pentru cei care constientizeaza ca nu putem fi toti sefi pe lumea asta. Zic de educatie,pentru ca imediat invidia si rautatea nu-si pot gasi locul aici,iar de respect este lesne ca nu intri in birou si incepi sa ridici tonul la director pentru simplu fapt ca nu a mai stat aseara cu tine la o bere in plus. Sunt lucruri care nu merita sa fie explicate pe lung,eu le consider prea elementare pentru a nu le intelege o persoana matura.

A scris leona la 09/04/2012 - 21:36:32

Eu cred în orice gen de relaţii.

Şi ce dacă... e şef, subaltern ori altceva? Mâine lucrurile pot sta altfel, pot să se inverseze tot aşa cum mâine acel şef sau angajat poate să nu te mai intereseze în niciun fel.

Cred că trebuie să prinzi curaj şi să desfaci Nodul Gordian.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!