Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Intalniri si prietenie

A scris staby, bărbat, 26-30 ani (02/05/2012 - 23:20)

Aveti prieteni? Ce fel de prieteni aveti?
Am realizat ca pe masura ce inaintezi in varsta nu mai e aceeasi prietenie pe care o aveai in copilarie sau adolescenta. Acum cam fiecare isi vede de treaba lui.
Cate cercuri sociale active aveti?
Credeti in prietenie adevarata?
Aveti prieteni gelosi care daca iesiti cu altii in afara de ei se simt ofensati de parca ati facut un contract de fidelitate pe viata :))?
Pun mai multe intrebari pentru ca vreau sa-mi raspundeti complex. Raspuns deschis relativ la mai multe subcategorii :)
Vreau sa stiu ce fel de prieteni aveti si cum percepeti relatia dintre voi.
Tocmai am venit din oras si mi-a sunat in minte aceasta intrebare care ma framanta de ceva vreme :P.
PS: nu-mi raspundeti cum ar trebui sa fie un prieten ci despre cazuri concrete din viata voastra, ceea ce traiti in momentul de fata.

Comentarii (22)

A scris Serjant la 03/05/2012 - 00:13:24

Foarte putini, degetele de la o mina imi ajung sa ii numar, ce fel de prieteni? buni, alti nu am. Sigur cred ca relatie de prieteni sa schimba cu timpul, cum ai spus, fiecare cu ale lui, inainte era altfel, ne vedeam in fiecare zi, iar acum unde sint mai nu am nici un prieten linga mine si e foarte greu. Prietenie adevarata exista, le am, prieteni gelosi nu am, deja nu poti numi asa ceva prieteni.

A scris Always_Dreaming, la 03/05/2012 - 00:21:24

Am prieteni, ca tot omu'. :) Am prieteni vechi, de ani şi prieteni noi.
În fiecare ţară (ţările în care vin şi revin ) am cel puţin unul activ (ne întâlnim musai). Dacă stau mai bn şi mă gândesc st chiar cel puţin 2. Cu restul prietenilor ne întâlnim când putem, când ne facem noi sau ei timp. Însă avem 2-3 cercuri care fac pe dreac' în 4 şi ne întâlnim. Mi-e milă de ei, săracii, că a doua zi tre' s-o apuce la munci şi parcă am mai sta de vbă, am mai bea un pahar de vin, am mai avea ceva de spus :)
Cred. De aproape 24 ani, ea nu m-a dezamăgit. A greşit ca tot omu' (şi eu, cred, am greşit uneori în faţa ei), dar crime n-a comis pt a rupe prietenia cu ea. O admir (că-i a me ;), o respect, o iubesc, mi-e dor, mă îngrijorez pt ea, mă bucur pt ea şi o susţin în tot ceea ce face dându-i un sfat când/unde e nevoie. De fiecare dată când ne întâlnim ne apucă dimineaţa în pat povestind.
Nu mi s-a plâns niciunul de gelozie pân' acu'. :)) Nu stem kokii să ne curgă mucii pt un aşa fleac. Doar n-am să-i/să le interzic să se vadă cu alţi prieteni cât st io plecată.
Prietenii mei st brici :) St bună pt început cu toţi şi cu fiecare care vrea să-mi fie prieten/ă. Pe parcurs văd dacă mi se urcă în cap fără scară şi triez. St selectivă. Dacă mi te-ai kkt în suflet, ap' "vsio", îni ieu jiucăriile şi plec fără să mă uit în urmă. De aceea prietenii care-i am, st ţâţă de mâţă :)), pt că i-am triat şi i-am lăsat pe cei mai buni.
Cu fiecare cerc de prieteni în parte avem alte teme de discuţie. Depinde de interesele/problemele/fericirile comune.

Ah, când eram mai mică (vreo 12ani), mă supăram că prietena mea stă mai mult cu cealaltă prietenă (eram 3). Cum stăteau mai mult ele 2, se şi certau mai des. În majoritatea cazurilor, eu eram aia care le împăca (nuj dc). Le scoteam pe ambele afară şi dintr-o vbă în alta, dintr-o glumă în alta, se împăcau. Io mă împăcam bn cu amândouă. Ştiam cum s-o iau pe una şi cum pe alta. Io ffff rar mă certam cu ele.
Nuj dacă i-am vociferat vreodată prietenei mele despre oful meu de atunci. Ţi-am spus vreodată? Nu cred... sau da? Tare mai eram necăjită din cauza asta ;)

Cam aşe stă treaba cu prietenii mei. Să-mi trăiască!

A scris panika la 03/05/2012 - 04:55:17

Am prieteni ! cum fără ei ? și suntem foarte uniți , da întradevăr timpul a mai despicat pe unul altul , dar sunt bucuros că pot spune întradevăr am prieteni adevărați ce fac din parte din diferite cercuri sociale , și știu că prietenii mei cărora le spun eu adevărați nu prietenesc cu mine din benificiu , și-mi sunt un sprigin cînd am nevoie eu, la fel cum le sunt și eu un sprigin necondiționat cînd au nevoie ei .
Ce ține de prietenii din copilării mmm așa și așa au mai rămas vreo doi trei dar oricum chiar nu pot să spun că suntem prieteni buni ....

A scris teiubesc la 03/05/2012 - 06:00:47

eu cred ca exista compatibilitate intre toti oamenii de pe pamant..toti pot iubi ...si chiar cel mai nemilos om are o cauza de ce e asa...or lipsa dragostei...or o patologie la creier...da asta daca gandesti profund profund daca gd mai superficial desigur poti scrie bla bla bla...sa imparti lumea in dusmani(rai) si prieteni(buni) e gresit..problema e ca oamenii sunt complexati..ultra complexati...cuv necunoscut e asa de oribil....il urasc!pe strada nu se privesc ci merg grabiti undeva...acasa se uita la tv si apoi sufera de singuratate...НИЧЕГО НЕТ БОЛЕЕ ЖАЛКОГО И БОЛЕЕ ВЕЛИКОЛЕПНОГО ЧЕМ ЧЕЛОВЕК

borges dp prietenie

Cred ca prietenia este poate FAPTUL ESENTIAL al vietii. Prietenia, asa cum mi-a spus Adolpho Bioy Casares, are acest avantaj asupra dragostei: nu are nevoie de nici o dovada. In cazul dragostei, esti mereu ingrijorat daca esti iubit sau nu, esti mereu trist, anxios, in timp ce in prietenie poti sa nu-ti fi vazut un prieten mai bine de un an. El te-ar fi putut chiar desconsidera. Ar fi putut incerca sa te evite. Dar, daca esti prietenul lui si stii ca el e prietenul tau, nu trebuie sa te ingrijorezi. Prietenia, odata stabilita, nu mai are nevoie de nimic altceva. Continua, pur si simplu. Functioneaza ceva magic, un fel de vraja.

camus dp prietenie
Sa nu mergi inaintea mea, caci s-ar putea sa nu te urmez. Sa nu mergi in spatele meu, caci s-ar putea sa nu te conduc. Mergi langa mine si fii prietenul meu.

malraux
Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greşesc

"Сколько есть видов друзей? - спрашивают мудреца.
Три говорит он. Есть друг как еда - ты каждый день ищешь его. Есть друг как лекарство - когда нужен ищешь ты его. А есть друг как болезнь - всегда он тебя ищет "
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Каждый в ответе за каждого

A scris catwalk la 03/05/2012 - 08:52:04

acum..acum..cred ca au fugit toti prietenii de mine..sau poate eu de ei..inca treb sa inteleg treaba asta ...
am citeva prietene..toate is plecate in diferite colturi ale lumii..insa nu s-a schimbat nimic in relatia noastra..chiar daca ne vedem si ne intilnim rar..la fel de deschise am ramas..mai am un prieten ..e cu totul alta relatie..diferita de cea cu fetele..cu el ma vad mai des..cred ca saptaminal..e amuzant ))
am avut o prietena care era geloasa..neplacuta situatie..s-a terminat urit prietenia.
gelozia e un sentiment in plus in asa tip de relatie.
..daca ar fi sa aleg intre o dragoste de scurta durata si o prietenie ..as alege prietenia..probabil nu exista asa ceva sa iubesti un individ si sa fii si prieteni..e imposibil..instinctul sexual strica l'amitie..dar ar fi o combinatie perfecta.

Le geste, le regard et le sourire sont trois petits riens qui font du bien..vb unei prieten de ale mele..mi-e dor de ea.))

A scris after dark la 03/05/2012 - 09:03:26

Am multi prieteni,dar nu sint sigura!

A scris panika la 03/05/2012 - 09:18:20

Prietenia între fete îndeobște nu se aseamănă cu cea ca între băieți ))) părerea mea.
cred că fetele prietenesc după principiul ( Împotriva cui Prietenim ?)

A scris Diabolique la 03/05/2012 - 09:38:32

am diversi prieteni. aproape inimii mele 3-4 oameni. restul sunt amici si cunoscuti. cei care imi sunt aproape au trecut cu mine prin foc si sabie. greu construiesc ceva de durata pt ca nu simt nevoia, am deja cercul meu bine format. tympenii de genul gelozie etc nu exista. :D au fost kestii de genul: utilizarea aceluiasi futalau. noi stiam, el nu :D familia mea cunoaste bine prietenii mei, ei pot sa stea la mine si atunci cynd eu nu sunt acasa.

A scris hoinar la 03/05/2012 - 09:47:40

am doi prieteni cu care ne stim inca din primii ani de scoala si tinem mult unul la altul. Ce-i drept ca eu i-am scos des din diferite situatii grele iar ei pe mine inca nu :). In rest mai am citiva prieteni cu care am facut cunostinta acum 1-2 ani datorita serviciului si universitatii.
Despre relatiile de prietenie intre baiat si fata: cunosc multe fete care se inteleg mai bine cu baietii decit cu fetele. Dar aceste relatii sunt periculoase daca nu se stabileste de la bun inceput faptul ca nu te vei indragosti in pesroana data - am patit-o si au fost urmari grave pentru mine :)

A scris ceresta la 03/05/2012 - 09:51:52

Am prieteni la moment, nu foarte apropiati, dar oricum sunt
In copilarie prieteneam cu o fata din Romania, care in fiece vara venea la bunica ei.
Eu simpla, ascultam de parinti, si ea mai libera in comportament. Nu as zice ca era o prietenie adevarata, insa ne era interesant impreuna.

In liceu nu am avut prieteni. Eram total diferita de ceilalti.

La ASEM am avut o prietena, cea mai buna, din pacate acum foarte rar ne scriem, ea e in SUA, eu in alta parte.

Aici - am prieteni, dar nu as putea zice ca am pe cineva super prieten de suflet. Am multi cunoscuti vegani, cu care iesim impreuna, mai discutam, ne distram.
Prieteni gelosi - a fost ceva de genul asta, insa a trecut.

Mai inainte eram asociala, imi era bine singura. La moment am realizat ca am nevoie de prieteni, si mi-i fac.
Prietenie adevarata - exista, insa este un fenomen minune pentru mine, tre' sa fie oamenii deosebiti ca sa poata pastra prietenia adevarata de-a lungul anilor.

A scris panika la 03/05/2012 - 10:30:43

deacord cu hoinar prietenia între Băiat Fată e periculoasă .
în cazul în care cei doi abia s-au cunoscut, totul depinde de un singur lucru: nivelul de atracție. Daca acesta există cel puțin la unul din ei, atunci o adevarată prietenie intre cei doi este imposibilă, și pînă la urmă prietenia va ajunge în pat. Pe de alta parte, dacă nu există deloc atracție între ei nici la început și nici pe parcurs, atunci se poate închega o prietenie. Cert este că o adevarată prietenie între un baiat si o fată este un lucru destul de rar întalnit.

Imaginațivă: ați putea închega o adevarată prietenie cu un tip/tipă de care să vă simțiți atras/atrasă ?

A scris ShefaV la 03/05/2012 - 10:59:17

am 3 prietene aproape de sufletul meu, gelozie nu exista, ne vedem des, comunicam zilnic

A scris freedom la 03/05/2012 - 12:04:54

Mda... intrebare buna...
prieteni sunt si sunt multi, dar o mare parte din ei trag foloase din mine si eu asta vad sunt invatat de catre Maica-mea sa ajut atita cit pot in rezultat am foarte multa lume care de asta si se folosesc, fac bine si nu cer nimic innapoi sau mai bine zis cu o fac cu acest scop atita timp cit nu saracesc de la asta!
va sfatui pe toti sa faceti astfel poate de la inceput are sa fie ceva mai greu

A scris hoinar la 03/05/2012 - 13:19:19

freedom, eu am ajutat foarte multi prieteni/colegi dar pina la urma am ramas cu capul intre urechi. Deseori am fost doar folosit pentru cunostintele mele in stiintele reale si pentru capacitatile bune de a lucra cu miinile. Asa ca fii atent si nu te da repede in ajutor.

A scris Boophnitza la 03/05/2012 - 13:54:49

Am 2 prietene, suntem ff apropiate, avem cam acelasi mod de a gandi, aceleasi trasaturi de caracter, aceleasi aspiratii, pe una am cunoscut-o cu 8 ani in urma, dar santem cele mai bune
prietene de 3 ani, si-mi pare atat de rau ca fiind aproape, nu am reusit sa o cunosc mai demult asa cum o cunosc acum, ne vedeam in fiecare zi, mai
vb cateodata, dar asa, superficial, acum ne intelegem si fara cuvinte :)) Prin privire, prin mimica fetzei, totul e clar. Pe cealalta am cunoscut-o cu 3 ani in urma, de 2 ani santem prietene ff bune. Ne mai intzepam cateodata, asa, din dragoste =) Avem unele replici pe care doar noi 3 le intelegem si ceilalti nici nu se incumeta sa intrebe ce si cum...n-are rost :p Nu exista nici un fel de gelozie, ar fi absurd daca ar exista...Dupa ce am avut parte de cateva tradari,
nu credeam in prietenie adevarata, acum parca imi vine sa cred, dar niciodata nu stii ce-ti rezerva viitorul, de aia...nu stiu ce sa zic, timpul va arata daca e adevarata sau nu. O persoana care mi-a fost cea mai buna prietena timp de 6 ani s-a schimbat in timp, si eu la fel, acum comunicam mai rar, dar nu uitam ca am impartasit multe lucruri si e placut sa ti le aduci aminte, era un timp cand ne intelegeam perfect, dar nimic nu e vesnic. Si mai aveam o vecina, cu care la fel ma intelegeam fff bine, dar nu intotdeauna ma invata lucruri bune)) si i-a fost cam greu sa-mi castige increderea. Pot spune chiar ca am luat unele lucruri negative de la ea, ea zice ca s-a facut mai ,,buna" cu mine. Restul sunt amici.

A scris panika la 03/05/2012 - 14:37:35

chiar mii curios Boophnitza spune-mi și mie replicile ale pe care le înțelegeți doar voi :-) poți fără explicații :-))

A scris snoopyk! la 03/05/2012 - 15:23:08

Am cativa prieteni, impreuna am trecut prin multe, ne-am imprietenit in liceu, si nu ne-am certat niciodata, inca decand ne-am cunoscut, s-au stabilit legaturi stranse intre noi, impreuna am cutreierat discoteci, am vanat fete, am fugarit motociclete, am mancat trante, am uscat pahare, sticle, am muncit cot la cot si am mancat dintr-o farfurie.
Nustiu cum la altii, dar la noi unul completeaza pe celalalt, dupa ce am terminat liceul, am continuat sa ne ajutam si cu universitatea, chiar daca invatam la facultati si blocuri diferite, si in genere, fiecare ajuta cu ce poate.
E interesant cu ei, imi sunt ca niste frati, care oricand imi pot intinde o mana de ajutor.

Prietenia intre baiat si fata e un pic altfel, nu zic ca nu exista, dar e altfel, cat de prietena n-ar fi ea, oricum te porti cu ea ca c-o fata, daca are de dus greu, o ajuti, dar nu-i sari in spate sa-i dai bobarnaci, in schimb cand iesi la plimbare, poti sa iesi cu ea la brat, s-o cuprinzi, si s-o pupi pe obraz, ceea ce cu prietenii baieti nu prea face de incercat.

A scris organvictor la 03/05/2012 - 17:19:45

N-am uitat persoanele care m-au ajutat. Prietenii vin şi pleacă în voia lumii, dar asta nu înseamnă că nu-i am la suflet pe unii !

A scris Diabolique la 03/05/2012 - 20:16:17

am fost dezamagita da prietenia cu sexul opus. dupa ani de zile de deschidere totala, intro noapte de bocet de al meu la mine la bucatari - sa aflat o chestie teribila - ca ar vrea sa fiu a lui....femeia lui...na....ma durut. inca ma doare. nu am mai putut sa refac

A scris daisy la 03/05/2012 - 20:45:24

majoritatea prieteniilor mele au fost "legate" in cadrul invatamintului. cautam o fata desteapta si ambitioasa, cu o personalitate puternica, si cu o educatie si minte sanatoasa. unele relatii au durat, altele - nu. asta e... unii pleaca, altii vin ...

nu pot zice ca am prieteni, majoritatea sunt cunostinte, la care apelez cand am nevoie, si le spun deschis ca pot face si ei la fel. se bazeaza mai mult pe ajutor. sa stau la taclale cu noptile - nu, nu e genu meu. au fost exceptii, dar ffft putine. imi place sa fie totusi o mica distanta.
nu'mi plac destainuirile personale si picante - nu fac si nici nu imi place sa le aud de la altcineva.

prieteniile intre fete sunt un pic periculoase... desi am o prietena la moment, o "skype- prietenie". cand era in Moldova ne vazusem doar de vreo cateva ori, eram ambele ocupate. am facut cunostinta cu ea la un training, eu stateam in prima banca, iar ea in ultima. ea s'a apropiat de mine, am intrat in vorba si deja de cativa ani suntem "impreuna". avem scopuri in viata asemanatoare, imi place de ea, e de treaba ! desi la inceput, am avut niste certuri pe masura ))) si acum radem pe seama asta )))

PS: cu aceasta ocazie, vreau sa'i dedic o dedicatie muzicala )))A scris IanaTonidze la 04/05/2012 - 07:57:23

Am doar doua cercuri sociale permanente si continue: familia si serviciu.
Orice prietenie este bazata pe interes, dar asta nu inseamna ca ea nu poate fi adevarata.
Gelozie din partea prietenilor nu am remarcat (decat asa, putin de tot) in schimb sint eu una din categoria celor gelosi, insa nu dau asta pe fata.
Nu pot sa afirm ca am prieteni, langa care sint zi de zi. Am o prietena foarte buna, dar nu prea avem timp pentru noi, caci ne ocupa timpul alte lucruri. Am una in Grecia, pe care nu am mai vazut-o de o mie de ani, si cativa baieti, nu mai stiu exact cati sau care din ei imi este sau nu prieten...

A scris add rain la 05/05/2012 - 10:23:43

• Am prieteni. unul mai diferit decît altul. dar cu care, iată, găsim subiecte/interese comune.
• pe masura ce inaintezi in varsta nu mai e aceeasi prietenie pentru că și noi devenim suntem alții, se schimbă circumstanța. alte ocupații. se îtăresc anumite legături doar cu un singur ins, sau doi – în rest, amici de companie.
• e normal ca fiecare să-și vadă de treaba lui. prietenia nu ține de treburi.
• cel mai probabil, sunt parte din 4 cercuri sociale (dacă să-i socotim și pe cei de la servici), sau 5 (dacă să socotim opinii).
• Cred fără nicio îndoială absolută în prietenia adevărată.
• da, cred că mulți dintre ei se simt marginalizați și ușor invidioși dacă mi-am petrecut aventura cu alți amici. sau, poate, așa mi se pare.
• prieteni s-au întîlnit mai mulți, toți cu înclinații și fixații diverse. îi respect pe toți, însă ultima vreme mă distanțez de ei: pentru că solicită prea mult timp, energie și încă alte chestii pe care le-am găsit.
* am apreciat frămîntarea da de oraș.

am un prieten bun pe care mi l-am făcut cînd am venit în acest oraș. coleg de clasă. între timp au fost multe conflicte și situații infantile. o perioadă a fost plecat și credeam că nu îi simt lipsa. dar iată că a venit... (seamănă a homosexualism povestioara asta nu știu cum, dar nu e așa :)

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!