Autorii care vor publica "intrebari" cu temele de acasa de la liceu/universitate, etc. se vor trezi cu conturile blocate definitiv.

Receta la chec ("pirog") cu mere si miez de nuca??!!

A scris voglio_volere, femeie, 18-21 ani (09/02/2013 - 14:39)

Am nevoie de receta la aceasta coptura.
Cine ma ajuta?
cunosc ingrendientile dar nu stiu cantitatea :)

Deci,stiu ca avem nevoie de : oua,faina,mere,miez de nuca,otet , carbonat de sodiu,zahar..si cam asa!!

Comentarii (98)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 14:49:32

4 oua
200 g faina
200 g zahar
jumatate de pachet de unt (cam 100 de grame)
putina soda (vreo jumate de lingurita) o stingi cu o lingurita de otet.
mere si nuci la ochi.

dar nimeni nu vrea reteta de chec cu maioneza? foarte gustoasa ^^

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 14:51:10

feelthrain...mersi mult!!!hai spune-o si pe cea cu maioneza :)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 15:00:22

Ingrediente:
13 linguri de faina
13 linguri de zahar
1 lingurita de soda (nu stingi cu nimic)
3-4 oua
200 grame de maioneza

Zbati vreo 10 minute ouale cu zaharul. Adaugi restul ingredientelor+stafide sau nuci sau ce ai la indemina.
Incalzesti tigaia si o ungi cu ulei. Torni masa obtinuta si pui la copt in rola rece (140 grade 20-30 minute)

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 15:05:49

voglio_volere, nu stiu daca cunosti rusa. Iata aici este ceva
http://www.youtube.com/watch?v=fEeVDlbXcVI

PS:pentru amatorii de maioneză
http://www.youtube.com/watch?v=yWm1CNmbgj8
>)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 15:33:28

mm interesanta receta cu maioneza...o voi incerca chiar azi :D
hoinarr...ma descurc.. :) data viitoare o incerc pe cea in rusa

A scris lillastjarna la 09/02/2013 - 15:38:56

INGREDIENTE

3 mere
un pahar de nuci
un pumn stafide
3 lingurite de scortisoara
400 gr faina
300 gr zahar
3 oua
6 linguri ulei
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
un praf sare


MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU MERE,NUCI SI SCORTISOARA

- compozitie 1 = faina + praf de copt + zahar vanilat + scortisoara
- compozitie 2 = albusurile se bat spuma
- compozitie 3 = galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul
- intr-un bol mai mare se adauga compozitiile 1 + 3
- usor se adauga si compozitia 2, amestecand incet de jos in sus cu lingura
- se adauga merele decojite si taiate cubulete, precum si nucile rupte marunt
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna maglavaisul
- se arunca pumnul de stafide
- se tine la cuptor 30 minute.
- inainte de a scoate din cuptor cu 10 minute, se presara un pumn de zahar tos.
- se serveste cu lapte rece

Ideea e ca dc bati albusurile separat, iese prajitura mai pufoasa. reteta e de pe: http://www.retete-gustoase.ro/link.php?article_key=2494130991 dar e incercata cu diferenta ca eu fac abuz de scortisoara de fiecare data cand pun mere in ceva & tava am tapetat-o cu ulei & faina ca n-am hartie de copt si nu tin sa dau banii pe ea ;)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 16:40:07

:Dmersi mersi!!

A scris semiramida la 09/02/2013 - 16:52:54

recomand pentru incepatori:
1/3 pahar zahar (250 gr)
3 oua
1 pahar faina
1 praf de copt
visina sau mere
Se bate cu telul sau mixerul toata compozitia si se toarna peste fructele asternute in tava.Se coace 15-20 min. la 180 gr.
Asta cred ca-l poate face si cel mai burlac-burlac.

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 18:11:16

Aha, acuș las tot și mă apuc :D

A scris skorpion la 09/02/2013 - 18:27:23

da eu deja l-am mincat.......a iesit superrrrrrr....mmmmmmm...........:-)

A scris soul la 09/02/2013 - 18:39:09

skorpion, nu fi rautacioasa :)) super super super? :))

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 18:57:33

Taaacs! Cine azi mă otrăvește cu checs?

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 19:00:03

eu l am incercat pe ala cu maioneza..da nush..parca nu prea are gust :) nu e nici dulce nici sarat...e comestibil :D... Si apoi trebue sa-l gust pe cel cu mere si nuci..dar nustiu ce nu s-e coace cam bine :)) are vreo ora deacum

A scris Biannca la 09/02/2013 - 19:23:05

Va dau si eu o reteta, delicioasa si usora.
Este o tarta .
Se curata patru mere acrisoare de coaja si se taie in felii mai groase.
Intr-0 cratita rotunda se caramelizeaza 200 grame zahar si, cand zaharul este topit, auriu si lichid, se adauga jumatate de pachet de unt.
Atentie sa nu va ardeti, untul face putina spuma.
Dati vasul deoparte si asezati toate feliile de mar curatate si taiate. Daca credeti ca mai este inca nevoi, mai puneti un mar. Se pot pune merere si intregi, dar sa fie mai mici. Tot curatate de coaja si fara casuta de samburi din mijloc.

Peste mere turnati o compozitie facuta din trei oua batute cu trei linguri de zahar si in care daugati trei linguri de faina. Putina vanilie este bine-venita...sau esenta de rom ori lamaie, ce aveti. Dati la cuptor cam 30 -40 de minute, o sa o vedeti cand este gata.

Tot secretul este cand scoateti prajitura din vasul in care s-a copt.
Pregatiti un platou mare, mai mare decat vasul in care s-a facut tarta.
Puneti cu fata platoul peste tarta si, cu o miscare rapida intoarceti vasul cu susul in jos, pa platou.
Fara sa ii mai afceti ceva, lati asa cratita peste platou, cam 30 minute.
Sosul de caramel va insiropa blatul din aluat.

Se serveste calda sau rece, simpla sau cu inghetata.
Este un desert usor, rafinat si spectaculos!
De gust...absolut perfect!

Cand facem urmatoarea data aceasta tarta, ma voi gandi la Scorpion.
I-am cerut ajutorul intr-o problema si este tare draguta ca isi face timp si pentru mine.
Multumesc, Scorpion!
Pofta buna, colegi opinisti!

Am scris repede, mama dicteaza cu o viteza...:)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 19:46:06

hm, straniu.. la mine s-a primit destul de dulce.. :(

A scris .blushka. la 09/02/2013 - 19:57:02

eu numasi am facut :D

A scris rosmary la 09/02/2013 - 20:02:49

creste fundul de la prajituri, fetelor...peste citeva luni va fi foarte cald....aveti grija de piciorusele voastre..

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:06:01

Mersi, Bianca ! Esti tare draguta !!! :-).........Cind vii in Chisinau, mincam neaparat "ceva bunisor"......:-))))

voglio volere ne-a pus azi pe toti pe gatit.....:-))))) Al meu e dulce.....A fost de fapt......:-))))))

snoop, hai sa vad ce a iesit si la tine......nu astepta sa fii otravit.......apuca-te sa gatesti.....:-)))))

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 20:07:33

rosmary, stai binisor ;) nu e cazul sa-ti faci griji :P

snoopyk, asta a fost invitatie din partea mademoisellei blushka)) fugi!

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 20:13:15

skorpion : s-a terminat zaharul si am pus din ala din pachetele de la bar...si era zahar netratat..cafeniu... dar nu cred din cauza aia..in rest am pus tot duca receta :)

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:19:35

voglio, daca esti o iubitoare de dulce, atunci sa nu te conduci niciodata dupa reteta, adica sa nu te limitezi la zahar conform ei.....:-)))))) Daca reteta zice 200 g de zahar, tu pune 300 g, ca sa savurezi "creatia".......Totusi, ia in consideratie si sfatul lui rosmary, ce-ti spun eu face rau......dar e bun, al dracului de buuuuuuun.....:-))))))

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 20:24:05

skorpion..mie i-mi place dulcele ...dar mereu ma abtin...astazi am facut dulce pentru ai mei...dar am gustat si eu :) ..cind e prea dulce tot nu-mi place...dar acum intr'adevar s'a primit un gust de torta sarata ..si nu dulce :)

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:27:06

:D
tu poate ai incurcat zaharul cu sarea? Asta din cauza maionezei presupun......Ea tot cere ceva zahar ca sa fie indulcita......Eu prefer sa adaug smintina in loc de maionez......Iese chiar mai bun......:-)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 20:31:23

ah..uuite daca stiam ..puneam maioneza :) zaharul nu l-am incurcat!!data viitoare fac cu maioneza..pentru ca mi-a placut consistenta!!

A scris ceresta la 09/02/2013 - 20:33:31

:)
Savurez si eu ceva duuuuulce, si bun de tot, mmmmmm.
Nu demult am venit acasa, obosita, dar e o oboseala placuta, pe drum mi-am luat curmale, si am papat doua, ce-s de buuuune. :)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 20:38:15

mie tot tare imi plac.. mai ales acelea mari care vin cu piersica sau ce mutant mai e si acela..)))
taks, la tema asta e periculos de citit..

A scris KirKKe la 09/02/2013 - 20:40:10

foarte periculos,mai ales pt cei cu inima slaba)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 20:40:44

mai ales pentru cei cu stomacul gol :D

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:41:15

ceresta, vrem curmale deja !!!!!!!! :-D
Oare in Green Hills sunt? Ca in alta parte nu gasesti la ora asta......:-((((

A scris ceresta la 09/02/2013 - 20:43:32

))
Dati o fuga pe la mine, vsevo lish o ora jumate de zbor cu avionul, si va servesc)))))

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:56:44

:-D

Eu ma gindesc ca in bancul ala: Si daca vor fi acre?

Daca tot nu ajungi "poama", te gindesti ca e acra si-ti trece pofta.......:-))))

Mersi de invitatie, ceresta.....:-)

A scris ceresta la 09/02/2013 - 21:09:04

Pentru fetele cu inima slaba, asta ca sa va treaca pofta de dulce in toiul noptii))

http://cs419117.userapi.com/v419117643/3bd0/LBCdy_aHDN8.jpg
http://cs419117.userapi.com/v419117643/3c7e/G3ERmOBKiTQ.jpg

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 21:14:45

imi aminteste de caii pentru curse.. asta ce is fete? un grup de muschi scheletici cu par..

A scris ceresta la 09/02/2013 - 21:17:20

))))
Feel, mai bine asa, decit cu un sloi de grasime peste tot, si la 50 ani - sa arati ca la 70. :)

Ele imi par frumoase. :)
Ele sunt frumoase. :)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 21:21:08

eu n-am sloi de grasime si eu n-am 50 de ani :P

mda.. dar magazinul de fructe miine eu il deschid..

A scris ceresta la 09/02/2013 - 21:24:00

Feel, eu nu am zis de tine,am zis-o la general. :)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 21:44:26

cine are asa muchi...trebue sa si consume..nu carboidrati permanent..dar oricum..cred ca-si indeplineste si poftele :)

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 22:05:22

pirog cu maionezaă??? bigfacepalm, fetelor, da tortă din usturoi şi pepeni muraţi şi cu cremă din hrean, praj şi maiură de porc nu face nimeni ? >)

snoop, mai bine vina la mine la placinte

ceresta, frumoase fete, oleak mai înalte să fie şi în genere ar fi checs >)

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 22:10:17

Da hoinar, acelea dacă le scoți la prășit, nici tractor nu trebuie :D

Nu, eu îs la dietă, mănânc toată ziua numai carne și cașcaval :)

A scris Suzi la 09/02/2013 - 22:16:06

hoinar ..+1 ;)


kek cu maioneza? ??? oh my gosh....o fi creatie proprie..:)

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 22:17:37

snoop, vorba ceea:
-tu ce bărbat ai vrea să ai?
-un centaur!
-pentru ce?
-cum să-ţi spun: şi bărbat în casă şi jită la gospodărie :D

ap aşa şi aici >)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 22:23:35

catre cei de deasupra si mai ales de sub snoopyk.. посвящается...

care-i problema?)) nu vrei- nu fa, nu taman sa-ti expui.. cum sa zic.. parerea. limiteaza-te la apa prajita pe care o faci :D

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 22:37:37

Sub mine la moment nu-i nimeni :D
Și mie mi-a părut straniu, chec cu maioneză, dar cred că știe ea ce zice.

A scris .panika la 09/02/2013 - 22:47:13

da eu aș gusta mai întîi (ceea ce ține de keks cu maioneză) și apoi aș comenta nna...

da la general TOATE voi sunteți bravo la acest capitol și hoinare Tu tot... :-))

P.s. Hoinare tu te întîlnești cu feelther... și încă nu ai gustat keksurile ei cu maioneză ? Rușîne nna.... :-))

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 22:48:44

mîncaţi maioneză si pe urma o sa va excitati iubitii ca "mîţa" asta:
http://siteplus.ru/foto/0389ea45b9918517a7b68138faf004bc.jpg

sau o să ziceţi aşa:
http://liveangarsk.ru/files/imagecache/attachbig/files/commentuploads/e967792fd330fef42b69f730d8bc53f2-be.jpg
>)

A scris feeltherain la 10/02/2013 - 08:15:11

Pai n-ar strica de mai citit pe internet, ca nu de alta dar descoperim roata cind altii zboara cu avionul ;)
Nu ca m-ar afecta cumva, dar decit sa te faci de rusine mai bine mai intii sa te uiti ca sunt o gramada de retete pe google..
o zi buna! ;)

A scris ceresta la 10/02/2013 - 08:53:02

Hoinar, жжешь))))))))
Pisicuta e krutaia)))))

A scris oOOo OooO la 10/02/2013 - 08:55:31

ii tupaia vabseta da hoinar zajiogsia

A scris Suzi la 10/02/2013 - 09:01:50

pe google poate sa fie ce vrei, dar tre sa iti mai dai seama de legile culinare..nu de alta ..dar ..stii tu.. ;)

A scris .panika la 10/02/2013 - 09:24:21

Suzi- si care sunt aceste legi ale culinariei ? Nuninchipui....

A scris feeltherain la 10/02/2013 - 09:30:50

Fata draga, am mai spus si mai spun- mai bine nu te fa de rusine. Maioneza in principiu nu se deosebeste ca consistenta de smintina, asa ca daca pui mai mult zahar in coptura ea nu se simte.
Nu de alta, dar te-ai gasit tu mai competenta ca alte sute de oameni care fac de ani de zile asa.. vezi si tu ;)

A scris Suzi la 10/02/2013 - 09:55:36

atitea cuvinte nepotrivite intr o fraza.
1. fata draga- sunt doar pentru EL.!!!
2. Smintina=maioneza?? WTF???
3.Pui mai mult zahar nu se simte??? WTF? WTF? of of of...

caroci mincati maionezi cu zahar si gata. cine papa bine creste mare :) asa zice ianis..

A scris hoinarr la 10/02/2013 - 10:52:04

...... un sfirsit de weekend plăcut >)

A scris nasea la 10/02/2013 - 11:32:01

ei, fetelor, maioneza indeobste ii beaka, dap' inca la temperaturi inalte... otrava :)

A scris skorpion la 10/02/2013 - 12:05:19

Ce aveti, fetelor? Nu stiti oare ca ce e beaka pentru unii e gustos pentru altii? Ati auzit renumita fraza :" GUSTURILE OAMENILOR NU SE DISCUTA"?........Eu cred ca da, si cred ca stiti si de ce.......Hai si ne-om da in spectacol, cui ii place maioneza si cui nu-i place maioneza..... Nu-ti place, n-o maninci si gata......dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i strici gusturile si celui de alaturi.....

Nu-ti baga nimeni pe git ce nu poti inghiti......Tineti-va gurita inchisa si nu va dati cu parerea atunci cind nu e cazul..... Pofta buna celor care maninca !!!!

A scris nasea la 10/02/2013 - 12:16:45

skorpion, aveam in vedere ca-i beaka pt sanatate... nu de gusturi vorbeam...

in orice caz nu uitati de fructe si de apa potabila (vreo 2 litri pe zi), sa va alintati nu doar gusturile dar si organismul :P - atunci veti fi si frumoase si sanatoase :)

A scris skorpion la 10/02/2013 - 12:31:41

Cu masura totul se permite......:-)

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 12:50:45

Se scriau recete aici, nu se discuta despre maioneză, dacă vreți să trăiți 100 ani, pașteți iarbă :) nu are nimic dăunător. Ce v-ați aninat de chec..

A scris voglio_volere la 10/02/2013 - 14:45:11

mdea!!!sper ca asta sa fie ultimul comentariu!!!

A scris .panika la 10/02/2013 - 14:47:23

Voligo - Nu e ultimul :-))

A scris voglio_volere la 10/02/2013 - 14:54:05

:D vom continua la nesfirsit?! :D

A scris Sun_flower la 10/02/2013 - 16:39:30

Sa fi fost fara oua checul poate te ajutam cu proportiile.Dar deam e tarziu,vad ca ai facut deja " pirogul" ... si nu numai tu,vad ca toti aici si-au pus sorturile si s-au apucat de framantat:-)
Daca vreti va dau reteta la prajitura cu visina.
:-)

A scris feeltherain la 10/02/2013 - 16:46:20

sun, omg cu visina??? omg omg!!! OMG! Omg!!!11 :D

mai bine sterge mesajul ca acus te apuca si pe tine la trei parale.
stii, ca in filmele de groaza "ааа, валим отсюда!!!"
dimineata chiar ma enervasem, dar acumi imi vine a ride.. ))

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 16:48:15

Hai scrie sun, cum e cu vișină :)

A scris .panika la 10/02/2013 - 16:52:24

e gustos snoop :-))

a snooop uite am un disc cu wind. si nu pot să conectez compu să ustanovlească , eu îl deconectez il conectez si apas si del si F1 si ce vrei tu dar nu se porneste incarcarea de pe disc , cu toate că acolo ceva scrie de CD rom bla bla ...posibil să fie discul levîi ? să scot poate alt vindovs din torents ? :-)

A scris Sun_flower la 10/02/2013 - 16:54:37

Feel- :-) :-)
Abia acum am observat ca v-ati si luat la sfada aici.))
ps-si cu cacao pe deasupra:-) dupa gust se adauga bursh acru :D

Da daca serios:
12 lg faina
14 lg apa
14 lg zahar
12 lg ulei
un pachetel de praf de copt
2_3. lg cacao
visina

Se amesteca mai intai uleiul,apa si zaharul.Se adauga restul,inafara de cacao.Tigaia se unge bine,altfel se lipeste.Se toarna numai jumate.ce a ramas se amesteca cu cacao si se toarna deasupra in tigaie.Se coace cam 45 inute.
:-)

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 16:57:51

Panica, ia rutiera 160, și vină să-l pun eu, că acum am timp, și toată ziua m-am ocupat numai de laptopuri.
Discul cu windows nu-i gustos, ia încearcă tu cu linux :) paliciki oblijeși :D

A scris .panika la 10/02/2013 - 17:01:10

pelinga mine trece 188, 112 , 166 108 , 160 e la cuza vodă

linux - cei asta ?
aș veni da acum mii lene , caroci dacă pînă mîine nu îl pun ap mîine precis vin să mil pui ... cap la lucru o să apară întrebări nna....

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 17:06:21

Dacă mâine atunci numai după 18:00.
linux tot e sistem de operare, da-i cu maioneză, nuci de pădure, și vișină de la bunica din grădină :D

A scris .panika la 10/02/2013 - 17:19:01

îi bun șîi gras atunci :-))))

A scris voglio_volere la 11/02/2013 - 07:58:27

mi-am schimbat parrerea pe cel cu maioneza...l-am gustat azi dimineata rece...si as spune ca-i chiar gustos!!!!!!!!

A scris Daze la 11/02/2013 - 09:17:21

interesant... eu fac chec cu maioneza si iaurt, dar sarat, cu legume (varza sau conopida sau ciuperci etc)
tre sa incerc vreo reteda de pe aici :)

A scris IanaTonidze la 11/02/2013 - 20:57:17

Stiu o retetuta foarte usoara insa cere mare finete la preparare.
oua,
zahar,
faina.

Iese un blad extrapufos si gustos.
Ouale se bat cu zaharul, iar faina se incorporeaza cu extrem de mare atentie si finete.

A scris ceresta la 11/02/2013 - 21:03:12

Eu amu vreu un ceai cu lamaie.....cine sa mi-l faca....

A scris Sun_flower la 11/02/2013 - 21:05:25

Eu chiar nu demult am baut ceai cu lamaie :-)
Vitamina C-ne aparam de gripa.

Iana-dar cantitatea?Ori totul se pune la ochi?

A scris ceresta la 11/02/2013 - 21:11:59

Asa ma dor picioarele, ca mi-i lene de tot...... da ma asteapta inca si cada plina cu apa fierbinte, sa-mi relaxez muschii.... si deja e miez de noapte, caroce voi dormi o figa.

:)
Fetelor, da in viata de zi cu zi ce gustos gatiti?
Ma intereseaza NU din carne, sa nu fie multi carbohidrati, si mai multe proteine. :)

A scris IanaTonidze la 11/02/2013 - 21:15:35

Sun, eu le pun la ochi. Le bat oule cu zaharul 20 minute, iar dupa aceea adaug faina in firicele, asa ca zapada, si meste foarte - foarte atent ca sa nu se lase in jos compazitia din spuma. Dupa aia o tranfer in tava atent si o dau la cuptor. Iar 20 de minute nu e voie sa deschizi usa, fiindca compzitia se lasa in jos si nu mai e la fel de pufoasa.O scot cat este rumena.

Inainte de a se da la cuptor se poate de aruncat peste compozitie, in tava evident, si niste vishine.

A scris feeltherain la 12/02/2013 - 17:21:02

Si ce va pare.. mama a copt chec dar nu ma pot atinge de el.. nu pot si gata))
Mama voastra de copchii))

A scris nessa la 12/02/2013 - 17:45:02

feeltherain, vin sa-l ating eu )) se poate?

A scris ceresta la 12/02/2013 - 17:50:55

Feel, da de ce nu poti? :)

A scris feeltherain la 12/02/2013 - 17:54:38

da parca mi-i greata oleaca)) chiar daca arata apetisant))

A scris nessa la 12/02/2013 - 17:58:42

insarcinata?

A scris hoinarr la 12/02/2013 - 18:01:11

iata, au inceput fetele sa se atinga si deam a ramas una insarcinata >)

A scris Tasha la 12/02/2013 - 18:08:52

Tatiana, si eu fac reteta data de tine. O intind mai subtire si creste de 3-4 cm.
O tai in forma de semiluna cu un pahar subtire si le trec prin ciocolata calsa si nuca macinata.
Bun de tot!!

A scris .panika la 12/02/2013 - 18:24:23

Feel - felicitari, sanatate si multi inainte :-) ai sa ai o fata :-)
Cine-i fericitu ? Felicitari si lui tot transmite-i :-))

(ti takaya smeshnaya, pupok torcikom, medleno hodesh i boishsya v roddom.... Ti teperi ne odna, ti dva v odnom :-))))))))

A scris feeltherain la 12/02/2013 - 18:31:02

panika, tu mereu gasesti motive.. prima data mi-ai dorit casa de piatra, cu citeva zile in urma ma inmormintai, acum deja la maternitate ma trimiti..

nessa, am sa ma fac ca n-am vazut ;)

A scris nessa la 12/02/2013 - 18:36:12

yep, era o gluma,ca de obicei))

A scris Sun_flower la 12/02/2013 - 18:53:57

Subiectele gustoase pot continua la nesfarsitt :-)

A scris Always_Dreaming, la 12/02/2013 - 19:20:44

Hai să vă dau şi io o reţetă de pandispan ce-l fac de câţiva ani şi de fiecare dată e pufos şi delicios. E uşor de făcut.

Aveţi nevoie de:
250gr zahăr
200gr făină
4 ouă
5 linguri apă
5 linguri ulei
praf de sare
praf de copt - o linguriţă
un plic zahăr vanilat
Îl puteţi face cu ce vă place. Aşa simplu cum am scris mai sus sau cu:
nuci, nucă de cocos, cacao, stafide, fructe,
sau să adăugaţi esenţe de:
vanilie, rom, coji de portocală, lămâie etc.

Mod de preparare:
Se separă albuşurile şi se bat spumă cu un praf de sare şi pân' îşi dublează volumul cu mixerul sau telul (dacă aveţi destulă forţă).
Separat se face siropul din zahăr şi cele 5 linguri de apă. Se amestecă pân' se topeşte zahărul.
Siropul ferbinte se toarnă TREPTAT peste albuşurile bătute şi se amestecă. Nu turnaţi tot odată să nu vă treziţi că v-au "fiert" albuşurile.
Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi cele 5 linguri de ulei una câte una şi făina în ploaie.
Se adaugă praful de copt, aromele (vanilie, scorţişoară etc.) şi nucile mărunţite/stafidele/ căpşunele/zmeura/cacao/cocos etc. Orice aveţi sau/şi vă place.
Se toarnă în forma de chec.
Nu uitaţi de cuptorul preîncălzit. Dăm pandispanul la cuptor la 180grade pt 35-40 minute. Se verifică cu scobitoarea (dacă scobitoarea introdusă în mijlocul pandispanului iese curată, prăjitura e gata). În primele 20 min. cuptorul nu se deschide pt că riscăm ca pandispanul să se lase.

O altă variantă e să turnaţi jumate din compoziţie în formă, iar în cealaltă să amestecaţi cacao şi apoi o turnaţi în formă peste prima jumate de compoziţie. Va ieşi un chec în două culori neuniforme interesante. Asta cui îi place cacao.

Secretul e în bătutul albuşelor bine bine ca să iasă pandispanul pufos.

Poftă mare pt cei care îl vor încerca.

P.S.
Tava tre' unsă şi tapetată cu făină. Uitai să vă spui.

A scris snoopyk! la 12/02/2013 - 19:30:38

Dați-mi voie să-l citez pe Socrate, care a zis despre mâncare: „Aaaaaaaa....!!!” și a murit..
:)

A scris Suzi la 12/02/2013 - 19:57:38

De ce a murit Socrate?? eu din cite stiu...era vorba de altceva nica legatura cu mincAREA..

era vorba de promovarea respectarii legilor si bune si rele, de toti, si de buni si de rai. lui cind i au propus sa fuga..el a preferat sa respecte principiile si valorile pe care le insufletit celorlalti toata viat. si a fost spinzurat.

A scris .panika la 12/02/2013 - 21:17:50

Feel cind eu te-am ingropat ??? Tu ce ? Ceva incurci.

Ce nume o sa-i pui ? Sper ca nu evelina....

A scris robi la 12/02/2013 - 21:23:57

hai sa va dau si eu reteta de ceai de menta care e foarte buun si-l fac si eu de cativa ani:
fierb apa. pe urma pui un pliculet de menta si ceaiu e gata! =)))))))

A scris hoinarr la 12/02/2013 - 21:27:17

robi, mai încetişor cu menta dacă vrei să ai putere bărbătească >)

PS: este o receta mai uşoară. Fierbi apa, pui pacheţelul de ceai în gură şi pe urmă bei apa caldă....cînd se termină apa scoţi pacheţelul şi-l arunci >)

A scris robi la 12/02/2013 - 21:43:07

stiu, stiu......... da nu inteleg de ce sa-l arunci? mai bine il pui in buzunar sa-l ai ptu data viitaore :))

A scris .panika la 12/02/2013 - 21:48:12

da nah voi va chinuiti... ai baut ceaul ... ai f[cut pipi in cană și iar îl servești cu plăcere... totul natural și fără conservanți... cum sar dzîșe fără E-uri nna...

A scris snoopyk! la 12/02/2013 - 21:55:38

Asta ce, soluții de făcut față crizei, sau cum?
De chec mergea vorba matincă..

A scris .panika la 12/02/2013 - 21:58:42

si checul după aceeași recetă se poate de făcut snoop :-))) dar cred că mai mult va semăna cu grileaj :-)))))))))

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!

Receta la chec ("pirog") cu mere si miez de nuca??!!

A scris voglio_volere, femeie, 18-21 ani (09/02/2013 - 14:39)

Am nevoie de receta la aceasta coptura.
Cine ma ajuta?
cunosc ingrendientile dar nu stiu cantitatea :)

Deci,stiu ca avem nevoie de : oua,faina,mere,miez de nuca,otet , carbonat de sodiu,zahar..si cam asa!!

Comentarii (98)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 14:49:32

4 oua
200 g faina
200 g zahar
jumatate de pachet de unt (cam 100 de grame)
putina soda (vreo jumate de lingurita) o stingi cu o lingurita de otet.
mere si nuci la ochi.

dar nimeni nu vrea reteta de chec cu maioneza? foarte gustoasa ^^

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 14:51:10

feelthrain...mersi mult!!!hai spune-o si pe cea cu maioneza :)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 15:00:22

Ingrediente:
13 linguri de faina
13 linguri de zahar
1 lingurita de soda (nu stingi cu nimic)
3-4 oua
200 grame de maioneza

Zbati vreo 10 minute ouale cu zaharul. Adaugi restul ingredientelor+stafide sau nuci sau ce ai la indemina.
Incalzesti tigaia si o ungi cu ulei. Torni masa obtinuta si pui la copt in rola rece (140 grade 20-30 minute)

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 15:05:49

voglio_volere, nu stiu daca cunosti rusa. Iata aici este ceva
http://www.youtube.com/watch?v=fEeVDlbXcVI

PS:pentru amatorii de maioneză
http://www.youtube.com/watch?v=yWm1CNmbgj8
>)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 15:33:28

mm interesanta receta cu maioneza...o voi incerca chiar azi :D
hoinarr...ma descurc.. :) data viitoare o incerc pe cea in rusa

A scris lillastjarna la 09/02/2013 - 15:38:56

INGREDIENTE

3 mere
un pahar de nuci
un pumn stafide
3 lingurite de scortisoara
400 gr faina
300 gr zahar
3 oua
6 linguri ulei
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
un praf sare


MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU MERE,NUCI SI SCORTISOARA

- compozitie 1 = faina + praf de copt + zahar vanilat + scortisoara
- compozitie 2 = albusurile se bat spuma
- compozitie 3 = galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul
- intr-un bol mai mare se adauga compozitiile 1 + 3
- usor se adauga si compozitia 2, amestecand incet de jos in sus cu lingura
- se adauga merele decojite si taiate cubulete, precum si nucile rupte marunt
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna maglavaisul
- se arunca pumnul de stafide
- se tine la cuptor 30 minute.
- inainte de a scoate din cuptor cu 10 minute, se presara un pumn de zahar tos.
- se serveste cu lapte rece

Ideea e ca dc bati albusurile separat, iese prajitura mai pufoasa. reteta e de pe: http://www.retete-gustoase.ro/link.php?article_key=2494130991 dar e incercata cu diferenta ca eu fac abuz de scortisoara de fiecare data cand pun mere in ceva & tava am tapetat-o cu ulei & faina ca n-am hartie de copt si nu tin sa dau banii pe ea ;)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 16:40:07

:Dmersi mersi!!

A scris semiramida la 09/02/2013 - 16:52:54

recomand pentru incepatori:
1/3 pahar zahar (250 gr)
3 oua
1 pahar faina
1 praf de copt
visina sau mere
Se bate cu telul sau mixerul toata compozitia si se toarna peste fructele asternute in tava.Se coace 15-20 min. la 180 gr.
Asta cred ca-l poate face si cel mai burlac-burlac.

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 18:11:16

Aha, acuș las tot și mă apuc :D

A scris skorpion la 09/02/2013 - 18:27:23

da eu deja l-am mincat.......a iesit superrrrrrr....mmmmmmm...........:-)

A scris soul la 09/02/2013 - 18:39:09

skorpion, nu fi rautacioasa :)) super super super? :))

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 18:57:33

Taaacs! Cine azi mă otrăvește cu checs?

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 19:00:03

eu l am incercat pe ala cu maioneza..da nush..parca nu prea are gust :) nu e nici dulce nici sarat...e comestibil :D... Si apoi trebue sa-l gust pe cel cu mere si nuci..dar nustiu ce nu s-e coace cam bine :)) are vreo ora deacum

A scris Biannca la 09/02/2013 - 19:23:05

Va dau si eu o reteta, delicioasa si usora.
Este o tarta .
Se curata patru mere acrisoare de coaja si se taie in felii mai groase.
Intr-0 cratita rotunda se caramelizeaza 200 grame zahar si, cand zaharul este topit, auriu si lichid, se adauga jumatate de pachet de unt.
Atentie sa nu va ardeti, untul face putina spuma.
Dati vasul deoparte si asezati toate feliile de mar curatate si taiate. Daca credeti ca mai este inca nevoi, mai puneti un mar. Se pot pune merere si intregi, dar sa fie mai mici. Tot curatate de coaja si fara casuta de samburi din mijloc.

Peste mere turnati o compozitie facuta din trei oua batute cu trei linguri de zahar si in care daugati trei linguri de faina. Putina vanilie este bine-venita...sau esenta de rom ori lamaie, ce aveti. Dati la cuptor cam 30 -40 de minute, o sa o vedeti cand este gata.

Tot secretul este cand scoateti prajitura din vasul in care s-a copt.
Pregatiti un platou mare, mai mare decat vasul in care s-a facut tarta.
Puneti cu fata platoul peste tarta si, cu o miscare rapida intoarceti vasul cu susul in jos, pa platou.
Fara sa ii mai afceti ceva, lati asa cratita peste platou, cam 30 minute.
Sosul de caramel va insiropa blatul din aluat.

Se serveste calda sau rece, simpla sau cu inghetata.
Este un desert usor, rafinat si spectaculos!
De gust...absolut perfect!

Cand facem urmatoarea data aceasta tarta, ma voi gandi la Scorpion.
I-am cerut ajutorul intr-o problema si este tare draguta ca isi face timp si pentru mine.
Multumesc, Scorpion!
Pofta buna, colegi opinisti!

Am scris repede, mama dicteaza cu o viteza...:)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 19:46:06

hm, straniu.. la mine s-a primit destul de dulce.. :(

A scris .blushka. la 09/02/2013 - 19:57:02

eu numasi am facut :D

A scris rosmary la 09/02/2013 - 20:02:49

creste fundul de la prajituri, fetelor...peste citeva luni va fi foarte cald....aveti grija de piciorusele voastre..

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:06:01

Mersi, Bianca ! Esti tare draguta !!! :-).........Cind vii in Chisinau, mincam neaparat "ceva bunisor"......:-))))

voglio volere ne-a pus azi pe toti pe gatit.....:-))))) Al meu e dulce.....A fost de fapt......:-))))))

snoop, hai sa vad ce a iesit si la tine......nu astepta sa fii otravit.......apuca-te sa gatesti.....:-)))))

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 20:07:33

rosmary, stai binisor ;) nu e cazul sa-ti faci griji :P

snoopyk, asta a fost invitatie din partea mademoisellei blushka)) fugi!

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 20:13:15

skorpion : s-a terminat zaharul si am pus din ala din pachetele de la bar...si era zahar netratat..cafeniu... dar nu cred din cauza aia..in rest am pus tot duca receta :)

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:19:35

voglio, daca esti o iubitoare de dulce, atunci sa nu te conduci niciodata dupa reteta, adica sa nu te limitezi la zahar conform ei.....:-)))))) Daca reteta zice 200 g de zahar, tu pune 300 g, ca sa savurezi "creatia".......Totusi, ia in consideratie si sfatul lui rosmary, ce-ti spun eu face rau......dar e bun, al dracului de buuuuuuun.....:-))))))

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 20:24:05

skorpion..mie i-mi place dulcele ...dar mereu ma abtin...astazi am facut dulce pentru ai mei...dar am gustat si eu :) ..cind e prea dulce tot nu-mi place...dar acum intr'adevar s'a primit un gust de torta sarata ..si nu dulce :)

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:27:06

:D
tu poate ai incurcat zaharul cu sarea? Asta din cauza maionezei presupun......Ea tot cere ceva zahar ca sa fie indulcita......Eu prefer sa adaug smintina in loc de maionez......Iese chiar mai bun......:-)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 20:31:23

ah..uuite daca stiam ..puneam maioneza :) zaharul nu l-am incurcat!!data viitoare fac cu maioneza..pentru ca mi-a placut consistenta!!

A scris ceresta la 09/02/2013 - 20:33:31

:)
Savurez si eu ceva duuuuulce, si bun de tot, mmmmmm.
Nu demult am venit acasa, obosita, dar e o oboseala placuta, pe drum mi-am luat curmale, si am papat doua, ce-s de buuuune. :)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 20:38:15

mie tot tare imi plac.. mai ales acelea mari care vin cu piersica sau ce mutant mai e si acela..)))
taks, la tema asta e periculos de citit..

A scris KirKKe la 09/02/2013 - 20:40:10

foarte periculos,mai ales pt cei cu inima slaba)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 20:40:44

mai ales pentru cei cu stomacul gol :D

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:41:15

ceresta, vrem curmale deja !!!!!!!! :-D
Oare in Green Hills sunt? Ca in alta parte nu gasesti la ora asta......:-((((

A scris ceresta la 09/02/2013 - 20:43:32

))
Dati o fuga pe la mine, vsevo lish o ora jumate de zbor cu avionul, si va servesc)))))

A scris skorpion la 09/02/2013 - 20:56:44

:-D

Eu ma gindesc ca in bancul ala: Si daca vor fi acre?

Daca tot nu ajungi "poama", te gindesti ca e acra si-ti trece pofta.......:-))))

Mersi de invitatie, ceresta.....:-)

A scris ceresta la 09/02/2013 - 21:09:04

Pentru fetele cu inima slaba, asta ca sa va treaca pofta de dulce in toiul noptii))

http://cs419117.userapi.com/v419117643/3bd0/LBCdy_aHDN8.jpg
http://cs419117.userapi.com/v419117643/3c7e/G3ERmOBKiTQ.jpg

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 21:14:45

imi aminteste de caii pentru curse.. asta ce is fete? un grup de muschi scheletici cu par..

A scris ceresta la 09/02/2013 - 21:17:20

))))
Feel, mai bine asa, decit cu un sloi de grasime peste tot, si la 50 ani - sa arati ca la 70. :)

Ele imi par frumoase. :)
Ele sunt frumoase. :)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 21:21:08

eu n-am sloi de grasime si eu n-am 50 de ani :P

mda.. dar magazinul de fructe miine eu il deschid..

A scris ceresta la 09/02/2013 - 21:24:00

Feel, eu nu am zis de tine,am zis-o la general. :)

A scris voglio_volere la 09/02/2013 - 21:44:26

cine are asa muchi...trebue sa si consume..nu carboidrati permanent..dar oricum..cred ca-si indeplineste si poftele :)

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 22:05:22

pirog cu maionezaă??? bigfacepalm, fetelor, da tortă din usturoi şi pepeni muraţi şi cu cremă din hrean, praj şi maiură de porc nu face nimeni ? >)

snoop, mai bine vina la mine la placinte

ceresta, frumoase fete, oleak mai înalte să fie şi în genere ar fi checs >)

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 22:10:17

Da hoinar, acelea dacă le scoți la prășit, nici tractor nu trebuie :D

Nu, eu îs la dietă, mănânc toată ziua numai carne și cașcaval :)

A scris Suzi la 09/02/2013 - 22:16:06

hoinar ..+1 ;)


kek cu maioneza? ??? oh my gosh....o fi creatie proprie..:)

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 22:17:37

snoop, vorba ceea:
-tu ce bărbat ai vrea să ai?
-un centaur!
-pentru ce?
-cum să-ţi spun: şi bărbat în casă şi jită la gospodărie :D

ap aşa şi aici >)

A scris feeltherain la 09/02/2013 - 22:23:35

catre cei de deasupra si mai ales de sub snoopyk.. посвящается...

care-i problema?)) nu vrei- nu fa, nu taman sa-ti expui.. cum sa zic.. parerea. limiteaza-te la apa prajita pe care o faci :D

A scris snoopyk! la 09/02/2013 - 22:37:37

Sub mine la moment nu-i nimeni :D
Și mie mi-a părut straniu, chec cu maioneză, dar cred că știe ea ce zice.

A scris .panika la 09/02/2013 - 22:47:13

da eu aș gusta mai întîi (ceea ce ține de keks cu maioneză) și apoi aș comenta nna...

da la general TOATE voi sunteți bravo la acest capitol și hoinare Tu tot... :-))

P.s. Hoinare tu te întîlnești cu feelther... și încă nu ai gustat keksurile ei cu maioneză ? Rușîne nna.... :-))

A scris hoinarr la 09/02/2013 - 22:48:44

mîncaţi maioneză si pe urma o sa va excitati iubitii ca "mîţa" asta:
http://siteplus.ru/foto/0389ea45b9918517a7b68138faf004bc.jpg

sau o să ziceţi aşa:
http://liveangarsk.ru/files/imagecache/attachbig/files/commentuploads/e967792fd330fef42b69f730d8bc53f2-be.jpg
>)

A scris feeltherain la 10/02/2013 - 08:15:11

Pai n-ar strica de mai citit pe internet, ca nu de alta dar descoperim roata cind altii zboara cu avionul ;)
Nu ca m-ar afecta cumva, dar decit sa te faci de rusine mai bine mai intii sa te uiti ca sunt o gramada de retete pe google..
o zi buna! ;)

A scris ceresta la 10/02/2013 - 08:53:02

Hoinar, жжешь))))))))
Pisicuta e krutaia)))))

A scris oOOo OooO la 10/02/2013 - 08:55:31

ii tupaia vabseta da hoinar zajiogsia

A scris Suzi la 10/02/2013 - 09:01:50

pe google poate sa fie ce vrei, dar tre sa iti mai dai seama de legile culinare..nu de alta ..dar ..stii tu.. ;)

A scris .panika la 10/02/2013 - 09:24:21

Suzi- si care sunt aceste legi ale culinariei ? Nuninchipui....

A scris feeltherain la 10/02/2013 - 09:30:50

Fata draga, am mai spus si mai spun- mai bine nu te fa de rusine. Maioneza in principiu nu se deosebeste ca consistenta de smintina, asa ca daca pui mai mult zahar in coptura ea nu se simte.
Nu de alta, dar te-ai gasit tu mai competenta ca alte sute de oameni care fac de ani de zile asa.. vezi si tu ;)

A scris Suzi la 10/02/2013 - 09:55:36

atitea cuvinte nepotrivite intr o fraza.
1. fata draga- sunt doar pentru EL.!!!
2. Smintina=maioneza?? WTF???
3.Pui mai mult zahar nu se simte??? WTF? WTF? of of of...

caroci mincati maionezi cu zahar si gata. cine papa bine creste mare :) asa zice ianis..

A scris hoinarr la 10/02/2013 - 10:52:04

...... un sfirsit de weekend plăcut >)

A scris nasea la 10/02/2013 - 11:32:01

ei, fetelor, maioneza indeobste ii beaka, dap' inca la temperaturi inalte... otrava :)

A scris skorpion la 10/02/2013 - 12:05:19

Ce aveti, fetelor? Nu stiti oare ca ce e beaka pentru unii e gustos pentru altii? Ati auzit renumita fraza :" GUSTURILE OAMENILOR NU SE DISCUTA"?........Eu cred ca da, si cred ca stiti si de ce.......Hai si ne-om da in spectacol, cui ii place maioneza si cui nu-i place maioneza..... Nu-ti place, n-o maninci si gata......dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i strici gusturile si celui de alaturi.....

Nu-ti baga nimeni pe git ce nu poti inghiti......Tineti-va gurita inchisa si nu va dati cu parerea atunci cind nu e cazul..... Pofta buna celor care maninca !!!!

A scris nasea la 10/02/2013 - 12:16:45

skorpion, aveam in vedere ca-i beaka pt sanatate... nu de gusturi vorbeam...

in orice caz nu uitati de fructe si de apa potabila (vreo 2 litri pe zi), sa va alintati nu doar gusturile dar si organismul :P - atunci veti fi si frumoase si sanatoase :)

A scris skorpion la 10/02/2013 - 12:31:41

Cu masura totul se permite......:-)

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 12:50:45

Se scriau recete aici, nu se discuta despre maioneză, dacă vreți să trăiți 100 ani, pașteți iarbă :) nu are nimic dăunător. Ce v-ați aninat de chec..

A scris voglio_volere la 10/02/2013 - 14:45:11

mdea!!!sper ca asta sa fie ultimul comentariu!!!

A scris .panika la 10/02/2013 - 14:47:23

Voligo - Nu e ultimul :-))

A scris voglio_volere la 10/02/2013 - 14:54:05

:D vom continua la nesfirsit?! :D

A scris Sun_flower la 10/02/2013 - 16:39:30

Sa fi fost fara oua checul poate te ajutam cu proportiile.Dar deam e tarziu,vad ca ai facut deja " pirogul" ... si nu numai tu,vad ca toti aici si-au pus sorturile si s-au apucat de framantat:-)
Daca vreti va dau reteta la prajitura cu visina.
:-)

A scris feeltherain la 10/02/2013 - 16:46:20

sun, omg cu visina??? omg omg!!! OMG! Omg!!!11 :D

mai bine sterge mesajul ca acus te apuca si pe tine la trei parale.
stii, ca in filmele de groaza "ааа, валим отсюда!!!"
dimineata chiar ma enervasem, dar acumi imi vine a ride.. ))

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 16:48:15

Hai scrie sun, cum e cu vișină :)

A scris .panika la 10/02/2013 - 16:52:24

e gustos snoop :-))

a snooop uite am un disc cu wind. si nu pot să conectez compu să ustanovlească , eu îl deconectez il conectez si apas si del si F1 si ce vrei tu dar nu se porneste incarcarea de pe disc , cu toate că acolo ceva scrie de CD rom bla bla ...posibil să fie discul levîi ? să scot poate alt vindovs din torents ? :-)

A scris Sun_flower la 10/02/2013 - 16:54:37

Feel- :-) :-)
Abia acum am observat ca v-ati si luat la sfada aici.))
ps-si cu cacao pe deasupra:-) dupa gust se adauga bursh acru :D

Da daca serios:
12 lg faina
14 lg apa
14 lg zahar
12 lg ulei
un pachetel de praf de copt
2_3. lg cacao
visina

Se amesteca mai intai uleiul,apa si zaharul.Se adauga restul,inafara de cacao.Tigaia se unge bine,altfel se lipeste.Se toarna numai jumate.ce a ramas se amesteca cu cacao si se toarna deasupra in tigaie.Se coace cam 45 inute.
:-)

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 16:57:51

Panica, ia rutiera 160, și vină să-l pun eu, că acum am timp, și toată ziua m-am ocupat numai de laptopuri.
Discul cu windows nu-i gustos, ia încearcă tu cu linux :) paliciki oblijeși :D

A scris .panika la 10/02/2013 - 17:01:10

pelinga mine trece 188, 112 , 166 108 , 160 e la cuza vodă

linux - cei asta ?
aș veni da acum mii lene , caroci dacă pînă mîine nu îl pun ap mîine precis vin să mil pui ... cap la lucru o să apară întrebări nna....

A scris snoopyk! la 10/02/2013 - 17:06:21

Dacă mâine atunci numai după 18:00.
linux tot e sistem de operare, da-i cu maioneză, nuci de pădure, și vișină de la bunica din grădină :D

A scris .panika la 10/02/2013 - 17:19:01

îi bun șîi gras atunci :-))))

A scris voglio_volere la 11/02/2013 - 07:58:27

mi-am schimbat parrerea pe cel cu maioneza...l-am gustat azi dimineata rece...si as spune ca-i chiar gustos!!!!!!!!

A scris Daze la 11/02/2013 - 09:17:21

interesant... eu fac chec cu maioneza si iaurt, dar sarat, cu legume (varza sau conopida sau ciuperci etc)
tre sa incerc vreo reteda de pe aici :)

A scris IanaTonidze la 11/02/2013 - 20:57:17

Stiu o retetuta foarte usoara insa cere mare finete la preparare.
oua,
zahar,
faina.

Iese un blad extrapufos si gustos.
Ouale se bat cu zaharul, iar faina se incorporeaza cu extrem de mare atentie si finete.

A scris ceresta la 11/02/2013 - 21:03:12

Eu amu vreu un ceai cu lamaie.....cine sa mi-l faca....

A scris Sun_flower la 11/02/2013 - 21:05:25

Eu chiar nu demult am baut ceai cu lamaie :-)
Vitamina C-ne aparam de gripa.

Iana-dar cantitatea?Ori totul se pune la ochi?

A scris ceresta la 11/02/2013 - 21:11:59

Asa ma dor picioarele, ca mi-i lene de tot...... da ma asteapta inca si cada plina cu apa fierbinte, sa-mi relaxez muschii.... si deja e miez de noapte, caroce voi dormi o figa.

:)
Fetelor, da in viata de zi cu zi ce gustos gatiti?
Ma intereseaza NU din carne, sa nu fie multi carbohidrati, si mai multe proteine. :)

A scris IanaTonidze la 11/02/2013 - 21:15:35

Sun, eu le pun la ochi. Le bat oule cu zaharul 20 minute, iar dupa aceea adaug faina in firicele, asa ca zapada, si meste foarte - foarte atent ca sa nu se lase in jos compazitia din spuma. Dupa aia o tranfer in tava atent si o dau la cuptor. Iar 20 de minute nu e voie sa deschizi usa, fiindca compzitia se lasa in jos si nu mai e la fel de pufoasa.O scot cat este rumena.

Inainte de a se da la cuptor se poate de aruncat peste compozitie, in tava evident, si niste vishine.

A scris feeltherain la 12/02/2013 - 17:21:02

Si ce va pare.. mama a copt chec dar nu ma pot atinge de el.. nu pot si gata))
Mama voastra de copchii))

A scris nessa la 12/02/2013 - 17:45:02

feeltherain, vin sa-l ating eu )) se poate?

A scris ceresta la 12/02/2013 - 17:50:55

Feel, da de ce nu poti? :)

A scris feeltherain la 12/02/2013 - 17:54:38

da parca mi-i greata oleaca)) chiar daca arata apetisant))

A scris nessa la 12/02/2013 - 17:58:42

insarcinata?

A scris hoinarr la 12/02/2013 - 18:01:11

iata, au inceput fetele sa se atinga si deam a ramas una insarcinata >)

A scris Tasha la 12/02/2013 - 18:08:52

Tatiana, si eu fac reteta data de tine. O intind mai subtire si creste de 3-4 cm.
O tai in forma de semiluna cu un pahar subtire si le trec prin ciocolata calsa si nuca macinata.
Bun de tot!!

A scris .panika la 12/02/2013 - 18:24:23

Feel - felicitari, sanatate si multi inainte :-) ai sa ai o fata :-)
Cine-i fericitu ? Felicitari si lui tot transmite-i :-))

(ti takaya smeshnaya, pupok torcikom, medleno hodesh i boishsya v roddom.... Ti teperi ne odna, ti dva v odnom :-))))))))

A scris feeltherain la 12/02/2013 - 18:31:02

panika, tu mereu gasesti motive.. prima data mi-ai dorit casa de piatra, cu citeva zile in urma ma inmormintai, acum deja la maternitate ma trimiti..

nessa, am sa ma fac ca n-am vazut ;)

A scris nessa la 12/02/2013 - 18:36:12

yep, era o gluma,ca de obicei))

A scris Sun_flower la 12/02/2013 - 18:53:57

Subiectele gustoase pot continua la nesfarsitt :-)

A scris Always_Dreaming, la 12/02/2013 - 19:20:44

Hai să vă dau şi io o reţetă de pandispan ce-l fac de câţiva ani şi de fiecare dată e pufos şi delicios. E uşor de făcut.

Aveţi nevoie de:
250gr zahăr
200gr făină
4 ouă
5 linguri apă
5 linguri ulei
praf de sare
praf de copt - o linguriţă
un plic zahăr vanilat
Îl puteţi face cu ce vă place. Aşa simplu cum am scris mai sus sau cu:
nuci, nucă de cocos, cacao, stafide, fructe,
sau să adăugaţi esenţe de:
vanilie, rom, coji de portocală, lămâie etc.

Mod de preparare:
Se separă albuşurile şi se bat spumă cu un praf de sare şi pân' îşi dublează volumul cu mixerul sau telul (dacă aveţi destulă forţă).
Separat se face siropul din zahăr şi cele 5 linguri de apă. Se amestecă pân' se topeşte zahărul.
Siropul ferbinte se toarnă TREPTAT peste albuşurile bătute şi se amestecă. Nu turnaţi tot odată să nu vă treziţi că v-au "fiert" albuşurile.
Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi cele 5 linguri de ulei una câte una şi făina în ploaie.
Se adaugă praful de copt, aromele (vanilie, scorţişoară etc.) şi nucile mărunţite/stafidele/ căpşunele/zmeura/cacao/cocos etc. Orice aveţi sau/şi vă place.
Se toarnă în forma de chec.
Nu uitaţi de cuptorul preîncălzit. Dăm pandispanul la cuptor la 180grade pt 35-40 minute. Se verifică cu scobitoarea (dacă scobitoarea introdusă în mijlocul pandispanului iese curată, prăjitura e gata). În primele 20 min. cuptorul nu se deschide pt că riscăm ca pandispanul să se lase.

O altă variantă e să turnaţi jumate din compoziţie în formă, iar în cealaltă să amestecaţi cacao şi apoi o turnaţi în formă peste prima jumate de compoziţie. Va ieşi un chec în două culori neuniforme interesante. Asta cui îi place cacao.

Secretul e în bătutul albuşelor bine bine ca să iasă pandispanul pufos.

Poftă mare pt cei care îl vor încerca.

P.S.
Tava tre' unsă şi tapetată cu făină. Uitai să vă spui.

A scris snoopyk! la 12/02/2013 - 19:30:38

Dați-mi voie să-l citez pe Socrate, care a zis despre mâncare: „Aaaaaaaa....!!!” și a murit..
:)

A scris Suzi la 12/02/2013 - 19:57:38

De ce a murit Socrate?? eu din cite stiu...era vorba de altceva nica legatura cu mincAREA..

era vorba de promovarea respectarii legilor si bune si rele, de toti, si de buni si de rai. lui cind i au propus sa fuga..el a preferat sa respecte principiile si valorile pe care le insufletit celorlalti toata viat. si a fost spinzurat.

A scris .panika la 12/02/2013 - 21:17:50

Feel cind eu te-am ingropat ??? Tu ce ? Ceva incurci.

Ce nume o sa-i pui ? Sper ca nu evelina....

A scris robi la 12/02/2013 - 21:23:57

hai sa va dau si eu reteta de ceai de menta care e foarte buun si-l fac si eu de cativa ani:
fierb apa. pe urma pui un pliculet de menta si ceaiu e gata! =)))))))

A scris hoinarr la 12/02/2013 - 21:27:17

robi, mai încetişor cu menta dacă vrei să ai putere bărbătească >)

PS: este o receta mai uşoară. Fierbi apa, pui pacheţelul de ceai în gură şi pe urmă bei apa caldă....cînd se termină apa scoţi pacheţelul şi-l arunci >)

A scris robi la 12/02/2013 - 21:43:07

stiu, stiu......... da nu inteleg de ce sa-l arunci? mai bine il pui in buzunar sa-l ai ptu data viitaore :))

A scris .panika la 12/02/2013 - 21:48:12

da nah voi va chinuiti... ai baut ceaul ... ai f[cut pipi in cană și iar îl servești cu plăcere... totul natural și fără conservanți... cum sar dzîșe fără E-uri nna...

A scris snoopyk! la 12/02/2013 - 21:55:38

Asta ce, soluții de făcut față crizei, sau cum?
De chec mergea vorba matincă..

A scris .panika la 12/02/2013 - 21:58:42

si checul după aceeași recetă se poate de făcut snoop :-))) dar cred că mai mult va semăna cu grileaj :-)))))))))

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!