Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Vampiri de energie

A scris skorpion, femeie, 26-30 ani (13/06/2016 - 18:20)

Vi s-a intimplat vreodata ca in discutie fata in fata cu o persoana, sa simtiti ca sunteti storsi de energie? De parca v-ar stoarce puterile, iar dupa intilnire sa va simtiti rau, confuzi, ametiti, imprastiati, fara energie..... Plus ca aceasta persoana insista sa va vada cam des, chiar daca nu ar exista un motiv anume si nici mari prieteni nu sunteti.....:)))

Credeti in vampiri de energie?

Comentarii (13)

A scris staby la 13/06/2016 - 19:38:53

Da, cunosc o asemenea persoana. Culmea e ca nu pot s-o evit, din pacate, pentru ca e in grupul nostru de prieteni. E un om care ar muri cu dreptatea in mana, care se contrazice cu tine pana-n panzele albe. Nu lasa absolut nimic de la el si e foarte arogant. Daca-l vad o zi, m-a stors de energie urmatoarele doua zile. Asa ca incerc sa-l evit cat pot de mult, ca altfel iese cu scandal :)) Stie ca-mi este antipatic. :)

A scris _Panika_ la 13/06/2016 - 20:07:03

Nu cred !
Totul e in creerul victimelor :-) autoprogramare io !

A scris Pears la 13/06/2016 - 21:18:16

De obicei ma simt asa dupa ce petrec ceva timp cu oamenii care vorbesc mult, fara sens, se repeta, vorbesc doar negativ despre altii, cum dau sa spun un cuvint incepe iar sa vorbeasca.

A scris alissa la 14/06/2016 - 06:34:29

da, am intilnit si eu astfel de persoane

O femeie a răspuns:14/06/2016 - 11:11:37

Citeste psalmul 26 si va fi bine. Asa sfatuia Maica Pelaghia din Reazan.

A scris Alidda la 14/06/2016 - 20:28:08

Mi se întâmplă uneori să NU fiu stoarsă de energie. Plăcută senzaţie. :)

A scris nasea la 15/06/2016 - 06:57:39

Nu mai cred că cineva face conștient asta, Sunt mulți oameni cu probleme în cap și în suflet și se descarcă pe cine nimerește. Oameni incompatibili cu noi.

Spre exemplu, pe mine mă deranjează oamenii stresați, care-și fac griji de toate fleacurile și nu stau locului nicio clipă. Mă stresez și eu în compania lor.

De obicei, oamenii care vă fac să vă simțiți rău, ei înșiși nu se simt tare bine în pielea lor...

A scris snoopyk! la 15/06/2016 - 08:17:24

Am avut eu așa un specimen, și Panica are dreptate :D
E vorba despre un fost client, o să încerc să descriu situația:
Este un om în vârstă, conduce o firmă mică, însă destul de importantă pentru stat (cel puțin așa mi s-a creat impresia), parcul de calculatoare datează din finele anilor 90, toate stau pe win98 și 2000.
Problema mea cu el era că mă chema să resuscitez potcoave de cai morți, este foarte încăpățânat și nu vrea nici în ruptul capului să facă upgrade. Formal nu era nici o problemă, rupeam de la poate și cârpeam la mâneci, parcă totul perfect, însă nu puteam așa, costul reparațiilor depășea uneori dublu costul real al calculatoarelor celea, eu nu-mi puteam permite să numesc cifra reală și lucram pe prețuri simbolice. Nu-i pe asta eu pot uneori să fac pomană cuiva, dar nu când vroia el, mă suna cu probleme lui când eu eram ocupat cu probleme serioase, se supăra pe mine când nu reușeam să ajung la el. Era un om bun și nu-mi permiteam să-l pun la punct, asta mă omora la culme, mă suna, când îi răspundeam parcă mă sufoca prin telefon cu vaietele lui, îi spun că-s ocupat acum, o să vin peste n ore, el să jeluie deja că-l pun pe ultimul loc, uneori se jeliua pe hapsânismul foștilor admini, alteori îmi zicea să cer bani dacă e chestia în ei, însă sub așa subtext că devin ca și foștii lui admini. Când vedeam numărul lui că sună, deodată mi se strica dispoziția.
Doi ani după ce-am renunțat să lucrez cu el, i-am semnat declarațiile la fisc în fiecare lună, nu are nici un calculator care să suporte măcar win XP să-i pot pune java, acum cred că au trecut pe semnătură mobilă, contabila nu mă mai sună.

A scris lady_x7 la 17/06/2016 - 11:19:07

Am parte de asa ceva in fiece zi:) Colega mea de serviciu e o persoana foarte cumsecade, ne intelegem bine. Ea vine si imi povesteste in fiece zi tot ce se peterece in familia ei,imi reproduce orice cearta care a avut loc,(cu tot cu intonatie,strigate si dat din miini). Dupa o astfel de demonstratie,de care am parte de dimineata, ea se simte mai bine,se descarca emotional, pe cind eu...sunt epuizata complet.Seara nu mai am puteri sa comunic cu cineva,am migrene si vreau doar sa dorm. Deci ea nici nu isi da seama ca nu mai pot suporta cind ea imi povesteste despre toate problemele ei,da nu pot sa-i spun sa taca:)

A scris skorpion la 17/06/2016 - 13:30:06

Sunt si eu convinsa ca asemenea persoane nu o fac intentionat, nici nu stiu daca e posibil s-o faci intentionat....

Orice om este energie, orice energie se alimenteaza dintr-o sursa.....Probabil acele persoane au capacitatea de a se conecta la sursa ta, astfel incit tie iti revine mai putin......Alta explicatie nu am....:-)))

Si da, acele persoane se simt mult mai bine in preajma ta, dupa ce interactioneaza cu tine...Pe mine chiar ma suna si-mi zicea ca e super ok, ca i s-a rezolvat problema si ca e o telepatie, toti au reactionat si au contribuit la solutionarea problemei lui, si ca e mirat.........si vrea sa ma vada si miine......:-)))) Iar eu stau istovita in pat, si nu stiu ce-i de mine....:-))))

Totusi, sunt curioasa daca e posibil de influentat cumva situatia......Voi cerceta in continuare......:-))))

A scris KirKKe la 19/06/2016 - 00:45:44

absolut !
asa um sunt o donatoare innascuta am intalnit deseori situatii de genul

doar ca am invatat sa intrerup acest tunel de alimentare imediat dupa ce inteleg cu cine am de a face )

A scris after dark la 29/07/2016 - 18:36:04

De obicei le tai repede elanul, nu mă intimidează toți dezechilibraţii de pe lumea asta.

A scris mandala la 31/07/2016 - 19:46:12

da, cred că îi cunosc pe cîțiva, dar, voluntar sau involuntar, natura îi respinge și trepat aceștia nu mai fac parte din propriul anturaj. Ca o pereche de pantofi, să zicem, frumoși -- dar care rod.

Dacă să îmi amintesc: vecinul de scaun din avion, un coleg de clasă, un azerbajan de la un training, o fată grasă de la alt training, Cristina etc.

Cred că există anumite tensiuni interioare care provoacă astfel de manifestări.

Pe undeva, dintr-o altă perspectivă, cred că și eu sunt, sau, aparent am fost, un „vampir de energie”.
Există oameni care au efect tonic asupra mea, ceea ce mă trasferă într-un soi de extravertire. Impunere în destin. Abuz.

Acum, în discuții, obișnuiesc să iau un anumit ritm, dar și să mă pun în locul interlocutorului, să nu țin discursuri lungi, să nu abund în întrebări, să povestesc mai puțin despre sine.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!