Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Tot din viață

A scris nasea, femeie, 22-25 ani (13/03/2017 - 18:56)

Fetelor, ce folosiți când aveți menstruație? Tampoane, absorbante sau cupe menstruale?
Le-ați încercat pe celelalte? Ce părere aveți despre restul?

Ca să nu monopolizăm topicul, întrebare pentru băieți:
Ați cumpărat vreodată combo-ul absorbante & ciocolată? Dacă da, pentru cine?
Cum v-ați simțit? Le-ați găsit ușor? Cum s-a simțit persoana căreia i-ați cumpărat? :)

Comentarii (14)

A scris Pears la 14/03/2017 - 11:20:26

Prima data aud de cupa menstruala dar nu as incerca. Tampoanele cele mai practice!

A scris Daze la 14/03/2017 - 19:52:36

Cupa nu am încercat dar ma intriga, poate am sa găsesc și eu sa fac proba.

Primii ani de pubertate au fost cu absorbante, dar după ce am descoperit tampoanele nici nu mai uit la always&co, cu tampoanele ma simt ca în reclame haha, nu mi-e teama de accidente și pot sa uit ca zboară flagul rosu :D

A scris nasea la 14/03/2017 - 21:22:10

Cupa e revoluționară, merită de încercat. A mea e OrganiCup, e unica pe care am încercat-o și de care m-am îndrăgostit de la prima folosință.

Până la cupă foloseam mai des absorbantele decât tampoanele. Nu-mi place la tampoane că, pe lângă fluidele menstruale, mai absoarbe și umezeala naturală din vagin și mă lasă cu o senzație neplăcută de uscăciune (mai ales dacă sunt deshidratată). Am înțeles că interferează destul de agresiv cu nivelul pH din vagin. Desigur, nici absorbantele nu-s ideale, de altfel nu mă oboseam să caut alternative. :)

A scris skorpion la 22/03/2017 - 16:17:35

Folosim de toate....informatie, slava Domnului, este destula....

A scris Blacky la 24/03/2017 - 17:56:06

Subiect tot din viata, dar din intimitatea cu care nu defilezi peste tot. Nu m-am simtit in largul meu citind intrebarea si nici raspunsurile. Anumite intrebari au nevoie de putina filtare, chiar daca nu ne cunoastem intre noi..
Stiu, puteam sa trec pe-alaturi.... Va spun insa ca nici una dintre cele care au scris aici nu a crescut in ochii mei... Ne este clar de mult timp cum sunt femeile si ce au ele diferit si cum sunt barbatii.

Baietii cumpara si ei, uneori, tampoane, etc.. Niciodata nu se simt bine si inca nu a devenit ceva obisnuit..
Inteleg, daca este o urgenta sau o necesitate imediata, poti sa soliciti unui barbat asta. Sunt insa fete care se mandresc ca l-au facut pe El, prieten, sot... sa cumpere lucruri care tin strict de igiena lor intima.

Baietii, putini cati mai sunt pe aici, au vazut postarea si au ocolit-o pentru ca nu le place subiectul.
Stiu ca o sariti cu gura, ca o sa spuneti ca am idei invechite, ca nu sunt modernist in gandire.
Da' bun simt tot am, nu imi expun aici chiar totul.

Radule, tare voiam sa vad replica ta la postul asta:)

Ps. Am gasit cuvantul care nu imi venea mai sus: Pudoare

O femeie a răspuns:24/03/2017 - 22:05:41

Nu pot suporta dezinhibarea asta gretoasa la femei, nu pot suporta femeile care vorbesc despre asta in general... Daca ar avea un pic de gargauni in cap, nu ar bori aici cu astfel de curiozitati...

A scris Pears la 25/03/2017 - 00:18:37

Ultimul anonim tu precis esti femeie?
Daca ceva atit de natural ca MENSTRUATIA ramine tabu in 2017 eu is in soc. Vreti nu vreti voooooi toate femeiele au asta o data pe luna si ghiciti ce asta inseamna ca sint sanatoase si in stare sa duca viata.
Pentru ce mai aveti internet eu hz.

A scris nasea la 25/03/2017 - 00:49:13

Ah, aici femeile încă sunt niște ființe murdare, au o fiziologie atât de grețoasă de care trebuie să se jeneze, s-o ascundă, s-o deghizeze.
Ele trebuie să se prezinte drept niște zâne pure, ființe imaculate fără organe reproductive, nici măcar digestive, care, într-un mod absolut miraculos, rămân însărcinate și nasc copii.

Eu vreau să trăiesc în lumea în care o femeie să poată spune oricui că are ciclu și trebuie să plece acasă la fel de simplu, precum ar spune că o doare capul, fără a fi nevoită să inventeze minciuni. Vreau să trăiesc în lumea în care deschis se discută cum se simt femeile în timpul menstruației, ce limitări au și dacă e posibil să fie rezolvate.

Pe mine m-a învățat mama să nu vorbesc despre ciclu față de tata și eram extrem de confuză când tata mă întreba de ce mă doare burta - ce puteam să răspund? Doar tot părinții m-au învățat că nu e bine să le spun minciuni. Tata deducea de ce mă durea burta, dar așa și n-am găsit un argument vaild de ce nu puteam să-i spun franc că am menstruație și să nu ne complicăm viața?

De ce atunci, când cumpăr absorbante bărbații care stau în rând la casă întorc privirea când le observă? Oare trebuie să mă jenez și eu? Trebuie să mă simt grețoasă în acel moment?

Voi cum vreți, dar eu îmi iubesc corpul și mă bucur că e sănătos.

P.S. Recomand să încercați, totuși, cupa menstruală. Pe lângă faptul că e economă, e extrem de eficientă și comodă.
Scopul postării mele a fost să văd dacă o mai folosește cineva și s-o recomand din tot sufletul tuturor.

A scris skorpion la 25/03/2017 - 07:26:26

Cel mai amuzant e atunci cind intru in farmacie sa-mi cumpar de toate, iar farmacistul e barbat....:-)

Din lipsa de timp, fara mare agitatie ii zic: 'auzi, dragutule, da-mi cheile sa-mi iau aici de toate...' :-)
Evident ca prima reactie a lui in mare confuzie e 'nuuuuu', s-o fi gindit baiatul ca am de gind sa-i fur titramonul, ascarbinka si bomboanele de tusa....:)
Ah, nuuuuu? zic eu...Vino incoace atunci.....dimensiunile sunt astea, categoria asta, denumirea asta, culoarea....asa....asa......hai cauta.....dar te rog mai repede, sunt in intirziere de 10 min deja.....:)
Dupa o privire din asta profunda de fiecare data, cu ochii mari ca cepele, jenat omul.....din lipsa de alternativa.....imi deschide larg usile: 'Poftim, Doamna!'
Alta data ii dau din ochi si-mi da cheile.....un lucru e bun, i-a crescut increderea....:)

Cine e vinovat ca si-a ales profesia, teorie stie, praktica iok....:) Dar noi trebuie sa iesim cumva din incurcatura.....:)

A scris Pears la 25/03/2017 - 17:27:13

Lol skorpion asta din ce film? 😀😀😀😀

A scris skorpion la 25/03/2017 - 17:30:37

Viata bate filmul.....:)

A scris Daze la 25/03/2017 - 20:07:13

Nasea, sa știi ca din cauza ta mai informat mai îndeaproape de cupa menstruala am sa dau comanda :p

Cand eram mai copila ma rușinam și eu sa cumpăr produse de igiena și era doamne ferește sa știe cineva ca am ciclu. Hârtie igienica tot ar trebui să-mi fie rușine sa cumpăr probabil :D Bine ca a trecut și asta, nu e sănătos sa fie atât de tabu un proces natural prin care trece jumătate din populația globului. Prin Nepal sunt fetite care nu merg la școală când au ciclu, sau sunt forțate sa doarmă separat în colibe pentru ca sunt 'impure', ceea ce le pune în pericol sănătatea și chiar viata. Sunt atâtea femei care au dureri teribile în timpul ciclului dar nu spun nimănui, le e rușine, sau dacă încearcă sa vorbească nu vrea nimeni sa asculte, și pot ramane ani de zile cu endometriosis nediagnozat și netratat, care poate duce la multe complicații inclusiv infertilitate. Cine vrea sa se rușineze și sa perpetueze mituri, e alegerea vostra sa internalizati dezgustul asta, dar nu încercați sa închideți gura celor care nu împărtășesc aceeași atitudine fata de propriul corp. Inutil și potențial distructiv.

A scris _Panika_ la 27/03/2017 - 08:08:10

știu că, când aveți ciclu, nu se poate să intrați în biserică :-))))

skorpion - da ce așa permanent ocupată și în criză de timp ? mai trage aer )

A scris nasea la 30/03/2017 - 23:19:54

Mă bucur mult, Daze. Sper s-o îndrăgești la fel de mult ca și mine. :)

Of, sărmanele femei care au avut nenorocul să se nască în culturi cu viziuni ostile față de fiziologia lor...

Mutilarea genitală a femeilor (FGM) este larg răspândită chiar și în țările civilizate (printre imigranți). Fetelor de 4-12 ani li se taie în cel mai crud mod organele genitale externe, căci prezența lor le-ar face scârboase și vulgare. Scopul acestui ritual e să le controleze sexualitatea, să le doară în timpul actului, deoarece se consideră impudic și obsecn ca o femeie să primească plăcere de la un act sexual.

Din cauza multiării genitale, pe lângă faptul ca sărmanele femei nu vor primi niciodată plăcere de la un act sexual, ele riscă să sufere toată viața de o mulțime de infecții, inflamații cronice, dureri sfredelitoare în timpul menstruației, incontinență urinară, chisturi, infertilitate. Adesea fetele decedează chiar în timpul procedurii - părinții percepând acest tragic fapt drept fiind voința lui Dumnezeu.

În prezent, în lume sunt 200 milioane de femei care au fost supuse aceste mutilări... 200,000,000...

Un singur lucru ar putea previne aceste mutilări îngrozitoare: informarea și discuțiile deschise despre organele genitale, rolul lor, ce este normal și ce nu este normal. Aceste practici vor înceta să existe atunci, când toată lumea va cunoaște adevărul medical, când toți vor ajunge să-și respecte sexualitatea și să nu se mai jeneze de ea.

Nu organele genitale sunt scârboase, sunt scârboși oamenii care le mutilează și/sau care le consideră scârboase.

Referitor la menstruație, am un respect deosebit față de un bărbat din India care a depășit/ocolit tabu-ul din societate și a creat absorbante accesibile pentru femeile care până atunci foloseau cârpe. Vedeți istoria aici:
https://www.ted.com/talks/arunachalam_muruganantham_how_i_started_a_sanitary_napkin_revolution?language=ru#t-115367
Mai detaliat și în engleză, aici:
https://www.nytimes.com/interactive/2016/11/13/magazine/design-issue-sanitary-pads-india.html?_r=0

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!