Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Potop sec XVlll

A scris wallis_simpson, femeie, 26-30 ani (13/02/2018 - 20:05)

Nu era sa'mi pun atatea intrebari daca nu imi placea arhitectura) Exista lacune si intrebari la care probabil niciodata nu vom gasi raspuns! Intai recomand un material video spre vizionare dupa care va invit in comentarii sa discutam , idei, opinii, cautari s.a

https://m.youtube.com/watch?v=qI_YMcLArlw
---------
p/s acest video nu e pentru un om al acestei sisteme si cu mintea rigida, treceti cu vederea acest subiect in caz ca nu e strabatut de lumina dupa parerea voastra!

Comentarii (11)

A scris a_Lexus la 21/02/2018 - 07:45:36

Daca mai cauti, vei gasi ca teoria e mai complexa. Se presupune un potop, urmare a unui razboi termonuclear. Sunt multe urme de gropi, parca ar fi de obuze de artilerie , sau ceva de genu. Harti din evul mediu fara lacuri, pe cind pe hartile scrise dupa 2-3 sute ani, s-au desenat lacuri. Intrebarea e cum putea sa apara lacurile asa repede...
Mai era un video de analitica interesant. Cum percepe omenirea istoria. Adevaru e ca generatia in curs se limiteaza la doar povestirile a cel mult 2 generatii din urma. Daca mai adaugam aici si manipularea care se poate face la editarea cartilor de istorie, pai pierdem inca vreo 50% din facte.

A scris wallis_simpson la 26/02/2018 - 08:42:56

a_Lexus nustiu care a fost cauza acestor surpari de pamant si practic ingropaminte de case, mai apoi reconstruite sau anexate noi acte etc . Eu am o casa in centrul Chisinaului, vila urbana sec XlX, actele ei au fost elaborate in 1889 dar insasi temelia e mult mai veche nustiu daca e construita mai devreme de sec XVlll dar de facto toata curtea si subsolul casei coboara cu mult ( cu aprox 2 m), vila are balcon pe o portiune de curte si havuz
Multe idei si presupuneri exista iar Chisinaul vechi si arhitectura sa e arhiplin de taine, ferestre si usi ingropate sub pamant care nu explica o consecutivitate, logica in constructie si ergonomie, urbanistica nemaivorbind, probabil nu toti arhitectorii sunt luminati, iar cei ce stiu ceva ori pastreaza tacere ori participa la aceasta taina istorica, in rest nimeni nici nu se intreaba ce poate fi asta, altii au fost avertizati ca nu sunt posibile sapaturi fca apartin statului, monumente arhitecturale s.a iar in facultate zombare si hipnoza la maxim, cu interdictie si deradere a istoriei alternative.
Na, acum traieste cu asta, sa crezi sau nu alegerea e doar a ta!

A scris snoopyk! la 26/02/2018 - 11:05:47

Straniu, de ce nu vorbesc bătrânii despre asta, străbuneii mei născuți în secolul 19 n-au pomenit nimic despre asta, au povestit despre ce vrei, boieri, haiduci, războaie, dar nimic despre potop..

A scris wallis_simpson la 26/02/2018 - 12:45:07

Snoop cei nascuti in sec 19 sunt probabil a 2 sau de nu a 3 generatie de la potop(presupus anii ( 1700-1750), multe nu se transmiteau din tata in fiu iar ptr cei ce au trecut catastrofa sau fiii, mame cu copii ,familii care stiau asta ptru ei s'au organizat razboaie, deportari s.a
Dupa potop nu s'au intors fiecare la locul unde a trait fiindca era ireal de cautat , de mers , au ocupat ce au gasit .....multi care au fost intrebati(din strabuneii mei toti is- veniti, niciunul nu e bastinas) in cazul tau poate fi exact asa
Pe unde s'a pierdut firul, nu s'a transmis ptr a uita singur de cele intamplate, pe unde era luat in deradere si perceput drept fantezie, pe unde s'a taiat din radacina ce a mai ramas iar cei ce veneau crescand din urma traiau cum puteau....plus ca sistema, sistema de invatamant s'a implementat perfect in minti ca au uitat cum ii cheama si nu mai stiau nici ei care'i adevarul
dc nu exista copaci mai vechi de 300 de ani?

Eu idee nu am de ce multi isi dau de abia acum aceste intrebari?
la care de fapt istoricii tac..
probabil tot din neavand ce face ..
Ce putere poate avea istoria spusa doar din gura in urechi? asta se mai numeste poveste, povestire s.a

A scris Apizo la 27/02/2018 - 18:26:37

Care si ce fumeaza de dati crezare la asa teorii???

Cea mai plauzibila explicatie, dar si demonstrata, la aceste teorii e factorul uman si dorinta lui permanenta de a modifica locul dupa placul lui, plus ca ceea ce deja e construit e greu de distrus complet, si iata de unde se iau constructii noi pe fundamente vechi, astfel se formeaza straturile arheologice si datorita lor poate fi urmarita evolutia/istoria locului dat.

A scris snoopyk! la 01/03/2018 - 13:11:35

Eu în Grecia am văzut așa ceva, acolo un oraș era construit peste altul, la propriu, erau construcții masive, o parte din ele fiind nu demult dezgropate, s-ar putea admite așa ceva.

A scris after dark la 01/03/2018 - 15:30:20

Potop este o noțiune mitologică, care se găsește în mitologia multor culturi, deci folosirea acestui termen este oarecum echivalentă cu acceptarea actului de pedeapsă divină. Biblia spune că potupul a fost trimis de Dumnezeu pentru a distruge civilizatia. Eu fiind un mare sceptic al acestor teorii religioase tind să analizez date științifice, care lansează numeroase ipoteze credibile, iar dînd validitate acestor date un eventual cataclism (nu potop) a avut loc în urmă cu 7500 de ani, deci cu mult înainte de presupusul potop al lui Noe și încă cu și mai mult timp înaintea secolului al XVIII- lea.
Video nu știu cum să-l comentez, mi se pare lipsit de logică.Tipul ăla pur și simplu stă și aiurește asupra unor imagini din perioade distante una de alta și nu spune nimic senzațional.

P.S. citind biografia lui Piranesi și în mod precis vorbind despre desenul "Il Ponte di Trionfo" (cel din video) este spus explicit că el își folosea imaginația desenînd chestii reale și mai puțin, definite ca invențiii sau capricii ale autorului.

P.P.S. cine caută găsește ;)


A scris Soricel la 03/05/2018 - 18:40:01

wallis_simpson Continua sa sapi mai departe spre adevar si nu te baza pe opiniile altora !
Eu personal cred ca acest Piranesi a aratat in tablourile sale efectul unei inundati imese ! O sumedenie de case din toata Europa sint ingropate la adincimea chiar si 20 de metri ! Istoricii nu au , si nu vor avea axplicatii . Roma a fost dezgropata de supt un strat imens de pamint , si acesta nu este format din cauza deseurilor , ci a unei inundatii, sau a fost adusa odata cu masele de ploaie , din atmosfera ...
Cine cauta gaseste si vede ce vrea el , sau se bazeaza pe cunostintele facute la scoala si nu vede nimic .

A scris after dark la 03/05/2018 - 20:31:26

Am impresia că o luați razna...
Bre Șoricele, Wallis este mare și vaccinată, iar dacă are ceva să-mi spună mie sau altor useri sunt sigură că o va face fără frică. Ce știi tu pe ce mă bazez eu? "Pe cunoștințe făcute la școală", evident, la școală, la universitate, din cărți, muzee, biblioteci, nu pe youtube, că doar informațiile așa le culegi pe parcursul vieții. Eu am doi ani de cînd studiez cîte ceva din arte, pentru că lucrez la un proiect care prevede și asta în program și nu vorbesc de dragul trăncănitului.

A scris Soricel la 04/05/2018 - 07:47:34

E clar ... Nare sens sa intru in polemica .....Ca si multi altii esti ferm convinsa ca sirul istoriei a mers cum este scris in carti , si ca nu sau schimbat detalii sau evenimente . Insa sint multe semne de intrebare la care istoricii nu pot raspunde , sau nu vor , fiindca se vor da de gol , si vor arata banal !

A scris after dark la 04/05/2018 - 14:02:57

"Doamne ajută-mă"...
Șoricel, hai să vorbim concret, că nu'țeleg care este punctul tău de vedere și mai ales care îți sunt argumentele?
Roma a fost inundată în mod repetat din antichitate de apele rîului Tevere cum este numit actual, sau Albula/ Thybris/Tiberis cum era numit în antichitate. Între 414 î.C. (dată care identifică cea mai antică inundație) și 1277 la Roma au fost înregistrate 58 de inundații, în medie cîte una la fiecare 30 de ani și deci din antichitate pînă în 1870 circa au fost aprox. 132 de inundații. Este un fenomen absolut firesc, iar în cel mai rău caz un cutremur cu o magnitudine mare a creat inundații care din punct de vedere istoric sunt pe deplin explicate. Voi credeți în teorii conspiraționale, nu aveți decît să o faceți...
Este evident faptul că unele aspecte rămîn fără explicații logice, dar asta este o problemă globală, de care se ocupă oamenii de știință. Mai există religia care are răspuns la această temă și cu care eu nu sunt de acord: nu cred că există o forță divină care ne pedepsește, nu poate un Creator care este întruchiparea binelui absolut să pedepsească opera sa, referitor la Potop.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!