Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Viata de cuplu

A scris Miiia, femeie, 26-30 ani (01/04/2018 - 18:32)

Sunt impreuna cu prietenul meu de 4 ani si multe lucruri sau intimplat.Ne-am certat de foarte multe ori si el are multe minusuri ii place alcoolul,fumatul(nu doar tigari)e lenes,imi acorda putina atentie si chiar sex facem rar o data in luna.De cite ori am incercat sa pun capat relatiei nu sa primit.Imi spune ca va fi bine ca o sa se straduie ca nu vrea sa ne despartim.Nu pot intelege ce ne mai tine impreuna,faptul ca locuim impreuna si neam deprins sau ca inca ne mai iubim.

Comentarii (25)

A scris semiramida la 02/04/2018 - 16:17:26

Nimeni aici nu o sa-ți rezolve probleme,tu ești stăpîn pe viața ta și dacă ai hotărît că meriți doar atît e decizia ta, orice despărțire e extrem de grea cît de rău nu ar merge relația voastră,dacă ai hotărît că vrei să pleci trebuie să te înarmezii cu mult curaj și tăria de a nu da înapoi, dacă renunți la această luptă din start nu cred că vei mai reuși la a doua tentativă.

Un bărbat, 31-35 ani, a răspuns:03/04/2018 - 11:12:36

Ce crezi că trebuie să se întâmple ca situația să se schimbe spre bine?

A scris Miiia la 03/04/2018 - 18:01:10

Sa se schimbe,sa se maturizeze si sasi dea seama ce e mai important in viata.

A scris Apizo la 05/04/2018 - 10:15:56

dar pentru tine ce e mai important in viata? daca o sa iti raspunzi sincer la aceasta intrebare atunci vei sti ce ai de facut cu prietenului tau

Un bărbat, 31-35 ani, a răspuns:05/04/2018 - 12:30:10

Cunoști mulți oameni care s-au schimbat, s-au maturizat și au decis că important în viață este ceea ce și tu consideri important în viață?

Cred că lupți cu morile de vânt. Nu te minți.

A scris Miiia la 05/04/2018 - 20:13:48

Cel mai mult imi doresc sprijin,iubire,caldura.Sa pot darui iubire si sa fiu iubita dar nu cu certuri si mereu sa ma sacrific pentru prostiile lui si sa sufar.Il mai iubesc dar...probail nu atit cit mias fi dorit.Probabil ma mint in fiecare zi ca o sa fie bine.Am un gol in suflet care ma macina de mica,am fost mereu singura fara parinti si cea mai apropiata fiinta am pierduto,si de atunci am un gol...cersesc sa am alaturi pe cineva iubitor si blind.

O femeie a răspuns:06/04/2018 - 06:59:36

Miia, ţie îţi aparţii doar tu, doar pe tine te poţi schimba. Viaţa de cuplu e cum e, nu doar din momente triste, dar şi din momente frumoase, trebuie să le apreciezi. Bărbaţii se vor apreciaţi, sunt foarte sensibili la acest capitol. Nu poate el să fie doar rău, numaidecât are şi ceva bun. Despărţirea e un pas important, la fel ca decizia de a fi împreună sau posibil mult mai important. Lasă emoţiile la o parte şi socoate bine, ce ai, apoi socoate ce ai putea schimba dacă nu te despărţeşti şi ce ai putea avea dacă te desparţi şi un moment, decizia e doar a ta şi consecinţele tot doar a tale vor fi.

A scris _Panika_ la 06/04/2018 - 07:45:39

cu siguranță e o situație de-a vîna, din câte înțeleg nu aveți câte 18 ani....
în condițiile când îi place alcoolul fumatul nu doar al țigărilor și sex deja faceți o dată în lună, și de 4 ani nu observi nici o ascensiune în relație, nici în schimbarea lui, nici cel puțin în cariera lui, în planuri....
aș recomanda să pui capăt... îți irosești tmpul, care din ce în ce devine tot mai de preț, ca până la urmă tot la această concluzie să ajungi

Un bărbat, 31-35 ani, a răspuns:06/04/2018 - 14:44:54

Cum se spune: "cut your losses".
Mai bine să pierzi 4 ani decât să pierzi 5 ani.

A scris after dark la 06/04/2018 - 19:48:40

În astfel de cazuri nu poți sări cu sfaturi de mare ajutor, în afara faptului că ai spus puține lucruri despre partenerul tău, nu ai reușit să-i creezi un profil vast - ai vorbit doar defectele universal valabile ale unei generații întregi și, nu ai menționat nici o latură pozitivă care te-a făcut să te îndrăgostești de el :), iar despre tine tot nu știm multe în afara faptului că iți asumi benevol rolul de victimă de cîțiva ani în această relație. :)

A scris _Panika_ la 12/04/2018 - 08:06:32

after, si daca autorul sa îndrăgostit fiind în stare de ebrietate sau vrăjită, sau constrânsă psihic O_O

A scris after dark la 12/04/2018 - 19:23:03

:))) panika, unii înțeleg după cinci minute dacă treaba ar putea merge bine sau nu, altă tipologie caută inconștient partenerul nepotrivit toată viața.Mi s-a întîmplat și mie să fiu în rolul de victimă, pînă am înțeles că caut "buba" inutil în ceilalți.

A scris Adyn la 12/04/2018 - 20:39:01

Fă-ți o evaluare: dacă tu fumezi, consumi alcool și ești dominată de lene, atunci el e pentru tine. Iar dacă nu, atunci nu sunteți compatibili. Acum întreabă-te dacă vei putea face față acestei incompatibilități.

A scris nasea la 20/04/2018 - 03:11:44

Mă bucur să văd activitate pe opinii.md :)

Miiia, îmi pare rău că te simți dezamăgită de relația pe care o ai la moment... Din ce cauză nu v-a reușit să puneți capăt relației dățile precedente?

Cum ați făcut cunoștință? Ce te-a atras la el 4 ani în urmă?

O femeie a răspuns:20/04/2018 - 09:15:23

Nasea, da cine este in poza ta de avatar?

A scris nasea la 20/04/2018 - 14:19:16

Caracterul din ˝Mad Men˝, Peggy Olson (jucată de Elisabeth Moss)

E genial serialul, recomand :) Îi privesc a doua oară deja. Este și pe Netflix.

A scris Miiia la 28/04/2018 - 14:40:21

Si eu am minusurile mele asa cum le are orce persoana.Sunt foarte sensibila si repede ma enervez.Ceea ce ma cucerit la el a fost faptul ca era atent,grijuliu,ma facea mereu sa zimbesc,ma sustinea in ceea cemi place sa fac si nu sia aratat latura lui negativa.Presupun ca asa e la toti inceputul,eu nu agreez persoanele care consuma alcool,fumeaza,asa sunt eu nu stiu de ce poate sunt niste principii puse de mine care nici eu nu leas incalca.El e singurul baiat din viata mea care lam iubit atit de mult si chiar de facea lucruri care nu imi placeau tot il iubeam.Acum nu stiu ce se intimpla,nu e baiat rau muncește,are un post de lucru bun,poate fi grijuliu si acum dar mai rar.Nu stiu ce sa fac,mie teama sa ma despart de el am frica asta de a ramine singura si de cite ori au fost incercari de despartire nu sa primit,nam rezistat cu asa gind ca suntem despartiti pe mult timp in citeva ore ne impacam cit de critic nar fi fost.Nustiu cei asta iubire sau o deprindere((

A scris nasea la 29/04/2018 - 00:14:33

Consumul de alcool în exces și fumatul (tutunului, cel puțin) e dăunător, și cred că e firesc să te deranjeze aceste vicii la el și să-ți dorești să renunțe la ele.

Problema, însă, e că nu-i deloc ușor să te lași de dependențe, în special când ești într-o stare de deprimare sau depresie cronică.

Nu cred că presiunea sau amenințările ar putea schimba situația spre bine. Consider că, din contra, el are nevoie de și mai multă susținere, atenție și afecțiune din partea ta ca să se facă mai bine.

Încearcă să eviți să-l pui în situații în care să se justifice și să devină defensiv. Lasă-l să fie cum este și nu-ți seta careva așteptări față de el; acceptă-i viciile (probabil, sunt temporare) și dacă face ceva pe plac ție, sau măcar 50% pe plac ție - laudă-l și încurajează-l, chiar dacă a fost un fleac. :)

Încearcă să petreceți mai mult timp împreună, să prezinți interes (neprefăcut) față de ceea ce-i place și să-l rogi să-ți povestească mai multe despre lucrurile de care e pasionat și poate chiar să le încerci și tu.

Ce ține de sex - aici probabil vei avea nevoie de puțină creativitate ca să-l inciți atât, încât să nu mai reziste :)

Ai putea să incluzi mai multe elemente sexy în viața voastră:
îmbrăcăminte atrăgătoare pe acasă, săruturi pasionale și atingeri indiscrete fără vreun motiv sau intenție concretă, masaj, mângâieri, vorbe sexy și complimente (cât e de atrăgător, cât e de puternic, cât de plăcute sunt atingerile lui etc.)

O activitate care ar îmbunătăți toate aspectele vieții voastre e să vă duceți la sală împreună. Sala vă va face mai energici, mai sănătoși, mai frumoși, vă va ridica libidoul și chiar ar putea să-l ajute să depășească dependențele.

Poți să-l rogi să te însoțească la sală pentru că nu te simți confortabil să te antrenezi singură printre mulți bărbați, și că ai nevoie de sprijinul lui moral. :)
Nu recomand să insiști că lui i-ar prinde de folos mersul la sală - ar putea deveni defensiv și, ca rezultat, să se opună mai mult.

Dacă o să-l ajuți să treacă peste faza depresivă în care se află, probabil că o să-l redescoperi din nou și o să realizezi că da, totuși vă iubiți și puteți fi fericiți împreună :)

A scris Miiia la 29/04/2018 - 06:56:21

El deloc nu e depresiv,lui asta ii place,asta il face fericit.La sala merg eu dar undes doar fete,de cite ori eam propus sa faca sala sau mergem impreuna si chiar acasa in doi am incercat sal atrag sa faca dar nu ii place,nui a lui toate astea.El nu are interes de lucruri interesante lui dai pace si totul e bine.Eu insa sunt mai energica,vreau sa esim la natura,la plimbari,sa facem planuri.Am incercat sa vorbesc cu el sa incercam impreuna sa luam o decizie corecta insa el nu vrea sa auda de asta,ocoleste asa discutii si pe el totul il aranjeaza.Probabil suntem foarte diferiti.

A scris nasea la 29/04/2018 - 12:11:47

Depresia nu neapărat se manifestă prin lacrimi și tânguieli. Ea se mai manifestă prin oboseală cronică, apatie, lipsă de motivație, voință și energie, procrastinare, dependențe... De regulă, fac abuz de alcool și fumat oamenii care se simt mai deprimați, pentru că atât alcoolul, cât și fumatul le creează stare de bine.

Dar, recunosc că mă bazez mai mult pe prejudecăți și posibil că recomandările mele nu se aplică în cazul vostru.

A scris after dark la 02/05/2018 - 11:58:28

Miiia, eu nu voi obosi niciodată să-mi bat gura, atunci cînd merge vorba de unele detalii. Răspunde-mi te rog frumos la o întrebare. Prietenul tău te-a văzut vreo dată cînd scrii ceva?

A scris Miiia la 05/05/2018 - 16:32:48

Ce anume ai in vedere ca scriu?despre el?

A scris kokster la 06/05/2018 - 08:59:41

pentru ce iti trebuie el? tu nu ai nimic de la dinsul. nu vrea sa se desparta pentru ca lui ii e convenabil cu tine. tu depui efort pentru ce? pentru ca la sfirsitul zilei sa vezi cum vine acasa si de la el miroase a iarba? tie asta iti trebuie? o sa vrei sa faci un copil dar cu asa saminta nu cred ca se merita. sunt o multime de barbati care sunt singuri si cauta fete ca tine, barbati care au un serviciu bun, educati, nu fumeaza si nu consuma alcool asa des, si care vor sa se culce cu iubita 2-3-5 ori pe saptamina. de ce iti pierzi timpul cu un acel om? iubire? nu cred...asta nu e iubire. esti tinara si ai nevoie de dragoste, atentie, sex, sustinere, cuvinte frumoase, surprize, romantica. eu cred ca nu se merita sa mai continui aceasta "relatie"

A scris Alexandra... la 13/05/2018 - 10:37:46

Trimite-l::.....traiește-ți viata și bucură-te de ea și nu te sacrifica pentru cineva care nu te apreciaza și te face sa suferi. Cum a spus-o cineva mai sus, că orice despărțire e dureroasă, va urma o perioadă de depresie, dar timpul e cel mai bun leac.
P.S.Bucură-te dacă nu esti si măritată cu o asa persoana, esti liberă sa pleci fara sa mai dai ochii cu el....

A scris freedom la 15/05/2018 - 09:48:14

Pfff ... sigur ca nu vrea sa va despartiti, aici a vrut sa ajunga asta e zona lui de confort.
Problemele in cuplu nu sunt din vina unuia, aici sunt ambii vinovati.
Eu vad un barbat care nu vede in tine pe cineva care sa cucereasca(asta trebuie sa fie pe tot parcursul vietii, sub forme diferite) el domina, asta ai permis tu.
Ia-o incet, schimba ceva din rutina... cauta-ti alte interese... cercul de comunicare in asa fel ca el sa vada ca te schimbi, o sa reactioneze, poate nu chiar frumos dar are sa o faca, apoi o sa vezi ca nu merita sa pierzi timpul cu asa om... sau poate el va interprinde ceva.

Cum iti asterni, asa dormi

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!