Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Anxietate

A scris o femeie (16/05/2018 - 17:59)

V-ați confruntat cu stări de anxietate, cum le-a ați depășit? De ceva timp în viața mea au avut schimbări majore, ca exemplu- am plecat dintr-o o relație toxică, mi-am schimbat serviciul și am observat că mereu sunt într-o stare de stres, de neliniște, uneori chiar mă bâlbâi, chiar și acasă. Nu știu cum să depășesc această situație, am citit unele articole motivaționale, dar nu-mi ajuta.

Comentarii (19)

A scris nasea la 17/05/2018 - 09:18:42

Calmante... Am luat sirop Alora o perioadă și mi-a ajutat.

Dacă nu-ți ajută, încearcă altceva; dar preferabil să iai tratament medicamentos pentru că e cel mai eficient și dacă nu tratezi stresul la timp, pot apărea probleme și mai grave, cât psihice, atât și fizice.

Mi-amintesc cum prin toamnă s-au întâmplat niște evenimente care m-au zguduit, și deși încercam să-mi controlez gândurile, să fiu pozitivă, să nu dramatizez și îmi părea că mă descurc destul de bine, oricum resimțeam efectele fizice ale stresului asupra cărora nu aveam control:
dormeam neliniștit, aveam dureri de burtă acute de care n-am mai avut niciodată, îmi tremurau mâinile uneori, aveam memorie rea și uitam des cuvintele uzuale... Toate au dispărut după ce am luat calmantele.

A scris fedorizein la 17/05/2018 - 11:27:29

salut, dupa parere mea calmantele te ajuta temporar, si nu cred ca medicamentele isi au efectul, medicamentele au si ele efectele lor adverse, parerea mea este ca trebuie sa iti gasesti cit mai multe ocupatii care iti fac palpcere, care te fac sa uiti de toate, care te fac fericita(sport, muzica,pescuit, dans) incearca meditatie, Ioga,

A scris nasea la 17/05/2018 - 18:10:33

fedorizein - tu ai luat vreodată calmante?

De unde știi că nu au efect, că ajută temporar sau neapărat au efecte adverse?

Știi încă ce mai are efecte adverse? - stresul netratat la timp.

Nu totul se tratează cu zâmbet și yoga.

A scris mandala la 17/05/2018 - 19:46:00

Și normal că am trecut. Efectiv, poate și am rămas ))) Din poziția în care sunt... greu de apreciat. Pentru că noi suntem cu noi în noi, și nu întotdeauna putem fi obiectivi față de sine. Cred că mai bine se vede dintr-o parte. Prietenii, colegii, chiar dacă nu o zic direct, întotdeauna dau niște semne. Pun și câteva întrebări. Dacă participă la dialog. Or, cel puțin de orientat astfel ca această „abstracție”, anxietatea adică, să fie investită în lucruri mai constructive. Cert e că pentru asta trebuie puțin efort și imaginație. Puțină răbdare și puțin timp. Și vreme bună. De dorit ceva soare și ceva natură. A, da, și apă ceva, care gâdilă la talpă. În fine...

Pe de altă parte, am o prietenă, care știu și se vede că o duce „greu”. Cu nimeni nu-i merge, toți o înșeală, toți o trădează, toți o bîrfesc, toți o duc mai bine, nimeni nu ține la ea... chestii din astea. Un bull șit pur. E o chestiune care se trage nu de azi și nu de ieri. O moștenire. O afecțiune împrumutată și cultivată în timp. Și ce nu i s-ar spune, ea permanent se întoarce în norul ei vicios...

Fără concluzii.

A scris Daze la 18/05/2018 - 11:51:09

A fost candva o perioada mai greasi am observat niste simptome fizice care m-au ingrijorat (palpitatii inima) pe langa stres si anxietate - asa ca am mers la medic, care mi-a prescris un betablocker "in caz de" (am folosit doar vreo 3 pastile din ele, cand am avut situatii extra stresante gen interviu pentru job). Medicul a recomandat de asemena EKG si test de sange - unele deficiente de vitamine si minerale tot pot influenta rezistenta la stres sau chiar sanatatea mintala.

Cred ca ce mai bine ar fi sa mergi la medicul de familie sa vezi ce zice - poate suna drastic, dar anxietatea iti poate afecta serios viata si poate escala. Uneori circumstantele emotionale se manifesteaza fizic, dar poate fi si viceversa. Calmantele pot ajuta sa treci de o perioada grea, chiar daca nu sunt solutie pe termen lung, dar cel mai bine sa iti recomande medicul actiunile potrivite situatiei tale.

A scris fedorizein la 18/05/2018 - 11:58:16

Nasea- eu am avut o perioada foarte stresanta in viata mea, ca am ajuns pe mina neurologului, mau tinut 10 zile pe calmante, si am iesit din spital mai tulburat decit amplecat, poate mult depinde si de medicul care te consulta, dar cel mai tare depinde de tine insuti, incetul cu incetul mi-am facut regim alimentar fara multe grasimi si fara excese, practic sportul regulat, mi-am gasit un serviciu de la care primesc placere,noapte ma odihnesc nu stau pe net pina la miezul noptii, si incetul cu incetul viata mea a revenit la normal chiar ma simpt plin de forte si simpt ca intineresc...

A scris Adyn la 18/05/2018 - 15:06:42

Ai grija sa nu fie ăsta începutul sfârșitului. Sună bizar, dar dacă se "duc" creierasii, celelalte organe se duc foarte rapid unul după altul.

A scris after dark la 18/05/2018 - 20:12:26

Faptul că ai încheiat o relație toxică este deja un mare pas către înbunătățirea stării de bine generală. În orice situație de anxietate, stres și atacuri de panică este recomandat eliminarea factorilor de stres, activitatea fizică,alimentația corectă, reducerea cafeinei și a alcoolului vor fi un alt beneficiu în plus.
O altă tehnică este relaxarea, iar să știi cum să-ți relaxezi tensiunea musculară este unul dintre cele mai bune tratamente. Încearcă să-ți faci masaj o săptămînă, dedică-ți timp unor activități plăcute și calme și încearcă să-ți controlezi gîndurile negative.
Dacă îți permiți fă terapie la psiholog. Dacă lucrurile nu se schimbă sau se înrăutățesc ar fi logic să consulți un medic și să-ți faci analizele necesare.

A scris snoopyk! la 19/05/2018 - 21:59:40

Poate sunt eu mai neinițiat în chestiile astea dar mi se pare că administrarea calmantelor e ca și cum ai băga capul în nisip, creierul nu degeaba fierbe, ceva nu merge cum ți-ai planuit, găsește problema și rezolv-o. La urma urmei stresul este ceva caracteristic mediului în care trăim, ascunzându-te în spatele pastilelor nu mai primești imunitate iar mai departe.. știi tu.

A scris nasea la 21/05/2018 - 07:48:55

snoopyk, nu crezi că e mai simplu să rezolvi probleme când ești cu capul limpede și calm?

Când ești stresat, tinzi să privești totul distorsionat; să nu poți gândi lucid fiind afectat de emoții. În așa stare, ești mult mai capabil să creezi și inventezi probleme noi, decât să găsești soluții.

Calmantele te ajută să tragi la o parte perdeaua cu balauri din ochi și să vezi lumea așa cum este: mai puțin dramatică și mai maniabilă.

Și apoi, sunt situații când unica soluție e resemnarea. Când se întâmplă schimbări majore pe plan personal și profesional, chiar dacă sunt spre bine, e firesc să te simți stresat.

Calmantele ar putea facilita tranziția spre o zonă nouă de confort.

O femeie a răspuns:21/05/2018 - 08:02:03

Eu într-o situaţie de stres am făcut faţă, fără calmante, dar ocupându-mi mereu mintea plus alimentaţie corectă şi regim corect. Am făcut faţă, dar efectele fizice au rămas, am probleme de sănătate cu care lupt acum. Totuşi dacă ar fi să fie din nou, tot nu aş apela la calmante. Socot calmantele o eşalonare în timp a efectului stresului, pentru tot în lumea asta se plăteşte, deci efectul care apare în urma stresului, tot apare şi aş prefera să îl înfrunt la timp. La fel cum e şi cu creditul bancar, cheltui acum dar achiţi mai apoi şi achiţi mult mai mult.

A scris snoopyk! la 21/05/2018 - 08:38:48

@nasea, ba da, asa cred, însă natura nu degeaba a creat stresul, el este un stimul care ar trebui să te facă să schimbi ceva în viața ta, cand ai intrat din nou în zona de comfort, stresul dispare, dacă iei calmante și ai capul limpede și calm, îți mai vine să rezolvi ceva? Doar dacă ești un om conștiincios

A scris Anait la 21/05/2018 - 09:41:41

Dragă autoare,

îmi pare rău că treci prin dificultăți, dar trebuie să înțelegi că totul este trecător în viața asta. Și ele vor trece! :)
Oridecâte ori am așa stări de neliniște, eu nu încerc să lupt contra lor.Dimpotrivă! Le accept fără rezerve. Astfel,inconștientul meu îmi comunică un semnal, care are menirea de a mă apăra de un factor pe care inconștientul îl consideră ostil sau dăunător mie. Este un mecanism de apărare care ne-a parvenit de la strămoșii noștrii îndepărtați.Anxietatea este o manifestare a instinctului de supraviețuire. ”Anxiety is fear spread thin!”


Dacă starea asta de neliniște generalizată persistă sau iți crează probleme în viața de zi cu zi, atunci nu ar fi rău să te adresezi la un psihoterapeut ( cel care ”vindecă cu cuvântul”). Mai mult ca sigur, te va ajuta să înțelegi cauza neliniștii tale.Fără a o cunoaște, toate măsurile luat nu vor avea rezultatul scontat sau, chiar dacă te vor ajuta, nu vor fi de lungă durată.

Eu am observat că activitatea fizică intensă, fie sportul, fie sexul, îmi reduc mult nivelul cortizolului - hormonul stresului. Încearcă și tu, poate te ajută!

A scris after dark la 21/05/2018 - 17:50:55

Mie mi se pare un pic ridicol să băgați sexul în acest context. Nu însăși faptul de a o face, dar modul în care vă formulați. Dați impresia că a face dragoste/ sex , numiți-l cum vreți, este ca și cum te-ai duce și ai trage de fiare la sală. De parcă o persoană care este deprimată o să-și rezolve toate problemele trăgînduși-o de cinci ori pe zi.

A scris _Panika_ la 23/05/2018 - 14:08:57

mersul pe jos foarte bine ajută în timpul stresului :-)
așa că mergeți cât mai mult pe jos, e bine și pentru inimă și reduce riscul de diabetul zaharat si riscul de cancer
Dar si recomandările aduse de Anait sunt de treabă :-P

A scris Anait la 24/05/2018 - 09:20:02

Pentru mine, sexul nu reprezintă ceva sacramental, dimpotrivă, este o activitate obișnuită, un stress-reliver perfect, o modalitate de a-mi redobândi echilibrul hormonal și, deci, și echilibrul emoțional.
Înțeleg că pentru alți oameni, sexul poate lua alte semnificații. Fiecare om e în drept să facă ce dorește cu viața sa.

Oamenii care suferă de stări depresive, au un deficit de neurotransmițătoare, gen serotonină, dopamină, care sunt responsabile pentru starile de bine generalizat, de fericire etc, precum și au un exces de cortisol, hormonul ”morții”.

Așa stări sunt de regulă ”ținute sub control” cu anti-depresante, antixiolitice, care au o sumedenie de contraindicații și reacții adverse. Cunoscând acest lucru, oare nu este mai înțelept să se utilizeze metode ”obișnuite” pentru a compensa acest deficit de substanțe neurochimice. Din toată metodele cunoscute mie, doar sexul (oricare ar fi el, chiar și cel de calitate joasă) aduce cele mai rapide rezultate.

:)

Cine face sex regulat, de calitate, nu prea suferă de depresie.

A scris _Panika_ la 25/05/2018 - 14:26:24

ha ha , bravo Anait, :-))

A scris after dark la 27/05/2018 - 21:21:20

Mai pe scurt este ca și cum ai merge la piață după cartoafe?

A scris Serjant la 01/09/2018 - 08:21:42

Incearca sa nu faci nimic in afara de:

creaza un obicei atunci cind devii stresata imediat constientizeaza faptul ca esti stresata

- Aha, acum vad ca sint stresata, hmmm...

pune urmatoarele intreabri:

- De ce sint stresata?
- Care lucru, gind, persoana mi-a indus starea de stres?

stiind cauza stresului o vei putea anihila

Stresul se creaza in interiorul tau din cauza reactiei tale la anumiti factori externi (lucru,gind,persoana, situatie).

Schimbati reactia

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!