Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Recomandare.

A scris Miiia, femeie, 26-30 ani (13/06/2018 - 05:47)

Cine imi poate recomanda niste carti interesante,poate ceva psihologie,cazuri reale,istorie.

Comentarii (8)

A scris kokster la 20/06/2018 - 10:39:04

Incearca sa te duci la binlioteca, acolo o sa ai mai multe propuneri

A scris EX23 la 20/06/2018 - 19:26:39

mie mi-a placut Shogun, (aventura, istorie..) Mizerabilii cica e foarte buna (preponderent istorie, psihologie) ambele au in jur la 1000 pagini.

A scris _Panika_ la 25/06/2018 - 08:18:19

ohoooo

A scris freedom la 26/06/2018 - 08:53:02

Bravo celor ce isi fac timp sa citeasca, din ultimile carti citite de mine nu am ce sa recomand!
Psihologie ...cazuri realea si istorie toate astea sunt in carti de dezvoltare personala, care cred ca sunt o pierdere de timp, doar daca vrei sa stii cu adevarat cum unii au facut avere, intr-o tara in care legile intr-o oarecare masura lucreaza(spre deosebire de tara noastra)

Recomand - Istorie, orice doar sa fie de acolo si sa fie cit mai veche perioada despre care citesti. Perioada in care valorile au fost diferite de zilele noastre.

A scris after dark la 26/06/2018 - 18:27:33

Psihologia este o știință extraordinar de vastă, nu este un curs care te învață peste noapte cum să fii bogat, fericit, iubit, faimos, fantastic ș.a.m.d. Cei care cred că psihologia este doar "dezvoltare personală" se înșeală amarnic, deși sunt de acord că majoritatea cărților de dezvoltare personală sunt de doi bani. Nu poți vorbi despre psihologie dacă nu i-ai citit pe Freud, Jung, Pierre Janet, Pavlov, Maslow....., tot așa cum nu poți vorbi fără a ști ce este psihanaliza, introspecția, retrospecția, behaviorism, psihic, comportament, libido, traumă, inconștient/conștient și lista este infinită...
Îți recomand totuși o carte din care ai putea învăța cîte ceva despre comportament, atașare, complexe și tot ce ține de obiceiurile noastre, legătura dintre copilărie și alegerile pe care le faci mai tîrziu ca adult, deci, David P. Celani- Plecarea de acasă.

Istorie? Aș zice să începi cu istoria apariției omului pînă la Primul Razboi Mondial, Al doilea război Mondial, Razboiul Rece și tot așa pînă ajungi în zilele noastre.
La capitolul istoric ai putea citi și biografie, oricine care îți inspiră simțurile. :)
Lectură plăcută!

A scris FelixFelicis la 15/07/2018 - 05:33:39

Nu e exact ce ai cerut, dar presupun ca doresti si recomandari mai generale.

Ti-as recomanda cu mult drag Zen And The Art Of Motorcycle Maintenance. Nu stiu daca exista in romana, deci sper ca poti citi carti in engleza.

E una din cele mai populare carti de filozofie din lume. Dar e mult mai accesabila decat o carte obisnuita de filozofie. E relatata calatoria unui tata si a unui fiu prin America pe o motocicleta. Din cate inteleg, este chiar biografica cartea, daca nu ma insel. O autobiografie fictiva, ca sa zic asa.

Prin intermediul explicatiilor despre cum ar trebui sa ai grija de o motocicleta, autorul reuseste sa-si explice conceptia sa despre lume intr-un mod cat se poate de elegant. Nu am tinut minte absolut nimic despre motociclete, dar foarte bine ca aceste explicatii au fost in mod limpede extrem de metaforice totodata. Am invatat multe, si m-a influentat ca nici-o alta carte, sunt sigur de asta. Deci, cum spuneam, o recomand cu multa caldura =).

A scris after dark la 25/07/2018 - 09:44:07

Miia, ce faci, citești?

A scris Serjant la 01/09/2018 - 07:57:06

Toate cartile intr-o oarecare masura sint dezvoltare persoanala, aceiasi matematica si aceiasi istorie si aceiasi psihologie.

Cei ce spun "pierdere de timp' sau "doi bani" mai meditati asupra gindurilor voastre.

Recomand:

Neale Donald Walsch - Conversatii cu Dumnezeu 1,2,3,4

Dupa aceasta carte ai sa privesti mult mai clar multe lucruri din viata ta.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!