Autorii care vor publica "întrebări" cu temele de acasa de la liceu/universitate vor fi blocaţi definitiv.

Primul pas

A scris celena, femeie, 22-25 ani (07/07/2016 - 12:53)

Cine trebuie sa faca primul pas intr-o relatie?

Adaugă vot

 Barbatul
 Femeia

Rezultatele sondajului (17 voturi)

Rezultatele sondajului

Comentarii (32)

A scris lady_x7 la 08/07/2016 - 12:50:15

Dacă vorbim despre primul pas atunci aș spune că bărbatul,dar asta nu înseamnă că femeia nu poate veni cu inițiativă.Ba mai mult,deseori un bărbat nu știe dacă va primi un răspuns pozitiv și ezită,iar o femeie știe cum să facă aluzii destul de subtile,astfel încît pînă la urmă să fie ambii în avantaj:) În zilele de azi,atît femeia cît și bărbatul au putere de decizie în oricare situație,și nu văd ceva straniu sau neadecvat dacă femeia și-ar manifesta interesul,cum altfel să obții ceva? :)

A scris skorpion la 08/07/2016 - 13:06:10

Eu cred ca primul pas in orice situatie trebuie sa fie facut de cel ce vine cu intentia. Ai o intentie, faci pasul.......nu o ai, astepti oferte.......:-D

A scris kokster la 08/07/2016 - 13:20:33

Dupa idee ar trebui sa fac primul pas baiatul, dar in ziua de azi nu stiu... Fetele sunt ceva mai altfel... Deja ele se baga in suflet la baiat si spune ca vrea cu dinsul...
Baiatul poate nici de gind nu are sa aiba relatie ceva mai serioasa, dar fetita singura se baga in viata lui...

Insa sunt de parere ca poate sa faca oricine acest pas... Deoarece cineva din ei oricum simte ceva mai mult pentru cellalt si trebuie sa spuna tot ce simte

A scris nasea la 08/07/2016 - 14:08:31

Cum se primește. Nu cred că contează.

În relația noastră cam ambii am făcut simultan primul și al doilea, și al treila, și al patrulea pas. :D

A scris snoopyk! la 11/07/2016 - 08:42:08

De obicei îl face cel căruia-i arde mai tare :) Consider că așa și ar trebui să fie, sau poate greșesc :) Oricum pare absurd să fie o regulă, dacă ești fată, șezi binișor la locul tău și așteaptă poate o să te ceară cineva :) Dacă-ți place să te joci și vrei să-i dai aluzii, să-l faci să facă el primul pas, tot e bine :) Însă, ca atare primul pas iese că tot tu l-ai făcut, neoficial :)

Un bărbat a răspuns:11/07/2016 - 16:22:23

Femeile sunt celea care fac casting si cand intalnesc vreun specimen masculin, care le convine, dau signale de tot felul, depinde de maiestria femeii cat de subtil o face.Dupa asta, barbatul, incurajat, face "primul" pas ... :)) intotdeauna are impresia ca el ia initiativa.Adevarul ca el deja a fost ales.

A scris nasea la 11/07/2016 - 17:13:30

Iar anonimul cu conspirațiile. :)

A scris snoopyk! la 12/07/2016 - 07:19:54

Anonim, dacă bărbatul nu este interesat, poate să se screamă mult și bine cu aluzii subtile.

Un bărbat a răspuns:12/07/2016 - 07:47:08

snoopyk!, adevar graiesti!

dar, astea sunt cazuri rare, atunci cand barbatul este in afara ligii femeii, cand, de exemplu, el o de nota 10 ( si e inundat de atentie feminina), ea de un 7 vai de capul lui (vezi cazul cantaretilor in voga, milionarilor,etc).Bineinteles ca ea se poate "screme" din toti rarunchii si tot degeaba.

Majoritatea barbatilor insa nu se scalda in atentie femeiasca.Iata de ce nici nu au imunitate la astfel de siretlicuri.Ei sunt easy prey, daca intelegi ce vreau sa spun.

A scris mandala la 31/07/2016 - 20:00:03

Cred că există un anumit „NIUH” la așa ceva, și cei care cad în flirt, nu sunt niciodată întîmplători.
Adică + - ei deja se potrivesc și pot fi calficați drept potențială pereche. Intervine însă faza doi, și acolo încep măsurările, cîntăririle, provocările, comparările, frustrările, proiectările, scuzele, prgonozările etc. și oamenii se pierd. Dar în scurt timp se combină cu alți oameni, și jocul revine.

NB Teoretic bărbatul ar trebui să fie acel cu inițiativa. Femeia deja reglează cu subtilitățile. Mimici și semnale..

A scris feeltherain la 25/08/2016 - 20:34:02

Pentru anonim- mai mult + decat -.

Prea tare se scalda barbatii in atentia femeilor. Ma intreb daca nu primesc deja flori la prima intilnire si eu nu stiam.
Firea lor e de a cuceri, de a insista unde usa e inchisa. Acum insa rar vezi asa ceva. In pofida secolului de afara, cel mai adecvat raspuns e cel din natura- не переть против природы. Asa e dat sa formeze un cuplu femela si masculul si fara aberatii, la fel si referitor la intrebarea data.
Si da, barbatul doar are impresia ca alege. El se prezinta doar ca potential tata pentru urmasi si femeia decide daca il vede in asa ipostaza sau nu.

Un bărbat a răspuns:28/08/2016 - 11:41:12

feeltherain, aici nu sunt de acord. Foarte putini barbati, poate vreo 5% din toata populatia de barbati, se bucura de atentia intensiva a femeilor, si asta pentru ca au resurse, statut social inalt si putere.Ceilalti, sunt beta,gama si omega,se multumesc ce le cade, daca si numai daca sunt in stare sa "cumpere" aceasta atentie.

Tu spui ca e in firea barbatilor sa cucereasca,corect, dar nu uita ca traim in secolul 21-lea, in epoca matriarhatului si a misandriei.Acum, un barbat care isi telegrafiaza interesul poate fi foarte usor acuzat de agresiune sexuala sau si mai rau ... barbatii de azi umbla pe un camp minat si asta, in primul rand, loveste in voi,femeile.Tot mai multi barbati devin pasivi,feminizati si,drept consecinta, femeile sunt nevoite sa faca ele primele pasul, dar asta doar in cazul in care barbatii trec castingul lor, care este asa cum si a fost - un casting in care se apreciaza cheremul barbatului si alte aspecte,dar nicidecum calitatile lui sufletesti.

A scris nasea la 28/08/2016 - 13:38:37

Măi, oameni, fiți mai simpli și viața va fi mai ușoară și plăcută. :)

Cică epoca misandriei. :)

Iubitul meu e feminist... Și încă mai feminist decât mine. :D
Și nu e deloc pasiv, feminizat etc.
E carismatic, înțelept, atrăgător, și mai are încă un car de calități.

De fapt, depinde ce înțelegi tu prin feminizare.
Dacă nu bate cu pumnul în masă și spală vesela înseamnă că e feminizat?

Iar mămăligi au existat tot timpul. Doar că pe atunci neamurile îi căsătoreau.
Șap roșeau când ajungeau să-și vadă soția goală, dap încă s-o mai dezmierde. :D

Bottom line:
Nu trebuie nimic. Cui îi vine, acela las să facă primul pas. Indiferent de sex.

A scris feeltherain la 28/08/2016 - 13:52:14

Foarte vagă afirmație. Sa începem cu aceea că un bărbat bogat nu se uită la una săracă. La fel și în cazul femeilor. Fiecare se orientează la treapta lui și asta e corect.
Acuzat de agresiune sexuală. Serios? Se pare că felul de a-ti telegrafia interesul e departe de ceva adecvat.
Atâta timp cât crezi că totul se cumpără, nu te mira că numai peste asta dai.
Sa continuăm să urmărim cum barbatii secolului 21 depun efort în a pune like pe Facebook.

A scris nasea la 28/08/2016 - 21:06:09

"Atâta timp cât crezi că totul se cumpără, nu te mira că numai peste asta dai." - cuvinte de aur.

Un bărbat a răspuns:28/08/2016 - 21:57:22

feeltherain, barbatii nu gandesc ca si voi,femeile.Noua nu ne trebuie siguranta financiara pentru noi, ci pentru voi, ca sa aveti voi unde sa va faceti cuib si sa cresteti odraslele.Ma mira ca negi acest lucru.Nicio femeie nu s-ar lua cu un barbat care nu este capabil sa aduca bani in casa.Aspectul financiar este pentru voi FOARTE IMPORTANT. Pentru noi,barbatii, bogata e femeia sau nu, are la fel de multa importanta cat negru sub unghie- adica mai de loc.Principal e sa fie tanara, capabila sa aduca plozi sanatosi pe lume,sa fie loiala si gospodina.ATAT.

Infloriturile sunt de prisos, asta e esenta.E o piata - resurse contra tinerete.:)

Cat priveste acuzarile, uite ca aici am perfecta dreptate.Nu toti barbatii au facut studii in feminist studies,multi nu au habar cat e de infecta ideologia asta si cat de multa a impanzit societatea de azi, si habar n-au ca un simplu zambet, o simpla privire poate fi interpretata ca si o hartuire sexuala.E o lume nebuna,nevrotizata,si plina de femei isterizate.Sa faci primul pas in asa conditii?mai bine intri in serpentariu ...ai mai multe sanse sa ramai teafar.

In orice caz, tot mai multi barbati vad lucrurile asa cum sunt si decid sa iasa din jocul asta masluit.Si asta e bine.Vor fi mai putini oameni nefericiti si rupti in cur de judecatile feminizate.

A scris feeltherain la 29/08/2016 - 06:24:08

Inițial vorbești despre 5% de bărbați bogati și acum îi aduci pe toți la nivelul minim necesar de trai? Vorbim de doua categorii aparte, eu mă refeream la prima.
Știi care-i ideea? Avem parte de niște bărbați fricoși și leneși. Condițiile de a lupta pentru femeie sunt diferite - înainte trebuia să aduci o mamă de animal vânată, sa mergi la duel, iar acum ei se tem să fie nefericiti.

Un bărbat a răspuns:29/08/2016 - 08:29:10

feeltherain, am impresia ca tu nu intelegi ce spun.
Parafrazez: pentru orice barbat, fie el milionar sau sarantoc, statutul financiar al femeii nu are mare importanta.Importante sunt tineretea, potentialul de a da nastere unor copii sanatosi,etc.

Nu, vorbim despre toti barbatii, indiferent daca sunt din Africa,Europa sau vreun papuas.Toti vrem aceleasi lucruri.

Barter: tinerete pentru resurse.Repet:barbatii umbla pe un camp minat.Consecintele unei false acuzari de hartuire sexuala pentru o femeie sunt inexistente, pentru barbat insa, aceasta acuzare poate sa-i distruga viata, reputatia,etc,etc.
Ai acuza de lenevie si lasitate, nu e un lucru onest.Sunt oameni care gandesc inainte sa actioneze.
Atunci cand se luptau pe pistoale lumea traia in patriarhat, acum, in secolul 21-lea, e veacul misandriei. Doar prostii naivi mai fac acte de bravada ca sa "impresioneze" vreo fufa.A scris feeltherain la 29/08/2016 - 10:44:58

Statutul financiar al femeii n-are importanță - greșit.
Bărbații umblă pe un câmp minat - ok, ce propui? Hai să stea pasivi și feminizati, de unde dar pretențiile cu matriarhatul? Voi vă temeți să nu suferiti, sa nu fiti acuzați și traumati psihologic, noi nu :)

A scris nasea la 29/08/2016 - 12:11:39

De ce bărbatul trebuie să 'cucerească' femeia? Ce înțelegeți prin a 'cuceri'?

Dacă omului îi place de tine - bun, dacă nu, la ce să-l mai ”cucerești”?

Eu n-am așteptat niciodată să mă 'cucerească' cineva. Prefer să rămân stat independent și să fac coaliție cu statul care-mi place, decât să intru în posesia lui. (:

ȘI ”tinerețe pentru resurse” e mare bred. Nu toți oamenii fac târg când își aleg jumătatea.

Nu trebuie să fii neapărat tânără ca să fii iubită de cineva. Nu trebuie să fii neapărat bogat ca să fii iubit de cineva.
Poți fi iubit de cineva dacă ești infertil, dacă ești orb, dacă ești olog, dacă ești chiclăzăriu sau într-o ureche.

Și nu, aceste cupluri nu-s formate ca ”last resort”.

Pur și simplu mulți oameni știu să iubească, în pofida neajunsurilor.

E frumoasă viața când oamenii știu să iubească, fără târg și calcule.

Un bărbat a răspuns:29/08/2016 - 12:39:18

feeltherain, argumenteaza-ti pozitia, asa cum am facut-o si eu.Nu da dovada de lenevie!:)

tu chiar nu intelegi? barbatii risca sa-si piarda libertatea, bunul nume, banii, pozitia in societate,absolut totul .... femeia nu risca nimic.Nu vezi ca e un dezechilibru de putere?hai nu fi ipocrita.

cand veti fi voi femeile bagate la zdup pentru ca ati facut un compliment unui barbat, arunci cred ca veti vedea si partea noastra.Pana atunci, nu are rost sa pierdem timpul.

A scris feeltherain la 29/08/2016 - 13:23:28

Bărbații se tem să nu fie băgați la zdup? Deci asta e motivul? Eu credeam că ei pur și simplu au hotărât sub pretextul matriarhatul să rămână "маминкины сынки ". Vad ca ai un punctulet cu complimentul. Scrii de după zdup? Cati barbati stau acolo pentru așa motive în general? Stau la libertate al naibii de multi care au soțiile vinete în toată ziua și tu îmi povestești de o potentiala ajungere la zdup pentru compliment?
Femeia nu riscă nimic - mai gândește-te la subiect :)

Bărbații se tem te femei puternice și asta-i tot. Se tem să fie refuzati, de asta așteaptă să-i cadă steaua din pod.

A scris _Panika_ la 30/08/2016 - 05:51:14

da ladno și bărbații și femeile sunt buni...
stați și vă împungeți aici cine e mai bun...

oricum cred că undeva este corect spus că bărbații se tem de femeile puternice, poate din acel motiv că realizează că în relația dată ei nu vor putea fi cel puțin la egal ne mai vorbind de lider.

nuștiu până la urmă și în acele relații este posibil de găsit un echilibru...
cred că dacă într-un caz sau în altul persoana întradevăr cade în suflet atunci nu contează cine-i bărbat sau femeie începe a face primul pas....

Feel - faza cu se tem să fie refuzați nu cred că e o regulă da poate sunt și din ăștea, dar nu cred că se tem majoritatea ? cu ce ocazie ?

A scris feeltherain la 31/08/2016 - 12:40:28

Evident ca pentru cei care fac primul pas nu-i o regulă))

A scris snoopyk! la 31/08/2016 - 20:05:22

Anonim, cu riscul de a greși, eu te sfătui să-ți schimbi anturajul și să alegi cu grijă complimentele, sa nu fii acuzat de hărțuire sexuală:)
Of, dar cum șed unele și numai asta și așteaptă, să le hărțuiască cineva frumos cu bani și cât mai sexual posibil :D fifti șăidz of grăi nu alta:) Da da, dacă era tipul cela un șofer de kamaz, cred că altfel se numea filmul și făcea parte din alt gen:)


Și da, Anonimul are dreptate, noi bărbații riscăm mult când ne cuplăm, în caz că dăm peste o debilă și divorțăm, totul este împotriva noastră, rămânem fără casă, fără copii și cu obligația de a plăti alimente.

A scris _Panika_ la 01/09/2016 - 06:39:13

snoop - da dacă soția este mai înstărită, atunci cine riscă ce ține de partea materială ?)))

A scris skorpion la 01/09/2016 - 18:30:30

Totul in lumea asta se rezuma la IUBIRE!

Din pacate nimeni nu ne explica pe intelese si nu ne invata ca iubirea e diferita de orice alt sentiment, emotie, pe care tindem adesea sa le confundam cu iubirea. Indragosteala o confundam cu iubirea, fluturii in stomac ii confudam cu iubirea, atractia fizica, pasiunea le confundam cu iubirea...

De aici si rezultatele vin fara intirziere: dezamagirea unul in celalat, asteptari neimplinite, contraziceri, invinuiri reciproce...

Majoritatea cuplurilor traiesc si se alimenteaza din diferite emotii, din oricare, numai nu din iubirea adevarata...

Putini care ajung sa cunoasca ce e aia iubire.....si da, atunci nu mai conteaza daca e sarac, bogat, bolnav, cu handicap, prost sau destept, lider sau subaltern, frumos sau urit....


Iubirea adevarata exista intre mama si copil, intre frati, etc......si foarte foarte rar intre soti sau parteneri...Cautam ca disperatii sa ne implinim in IUBIRE, dar traim o viata in orice vrei, numai nu in ce simtim ca vrem sa traim....

Daca intelegi aceste lucruri, orice alte pretexte si invinuiri dispar, chiar si asteptarile....Nu mai conteaza cine are sa faca primul pas, daca e unul ce nu va aduce niciodata implinirea in iubire....

A scris _Panika_ la 02/09/2016 - 06:04:25

skorpion - ei skorpion așa spui deparcă știi :-)))

A scris skorpion la 02/09/2016 - 11:03:11

multi stiu, putini inteleg....:-)))

A scris feeltherain la 02/09/2016 - 15:19:33

skorpion, ce atunci înseamnă iubire după părerea ta? cum să n-o confunzi?

A scris soul la 03/09/2016 - 23:25:35

"Iubirea – asemeni trandafirului. De o frumusete aparte, cu atingere de catifea, mirosind ametitor, dar si plin de spini. Poate ca din frica de a nu fi raniti, ne temem uneori sa ne implicam emotional. Pentru ca, stim ca – mai devreme sau mai tarziu – orice persoana pe care o iubim ne va dezamagi.
Dar parca noi nu-i dezamagim pe altii? Nu-i ranim fara sa vrem? Si astfel apare si se impune ideea de iertare. Singura care poate intinde o punte peste prapastia creata intre doua suflete. (Ingaduindu-va unii pe altii si iertand unii altora (…) dupa cum si Hristos v-a iertat voua, asa sa iertati si voi. Iar peste toate acestea, imbracati-va intru dragoste, care este legatura desavarsirii.
Fiinte imperfecte ce suntem, asemeni celor pe care ii iubim, sa fim dispusi sa iertam, pentru ca si noi la randul nostru avem atata nevoie de iertare… Si daca a gresi e omenesc, a ierta e dumnezeiesc, e sansa apropierii de Dumnezeu. Pentru ca iertarea elibereaza sufletul din lanturile urii si resentimentelor, il cufunda in imensul ocean de Iubire si Lumina, reprezentat de Fiinta Suprema. Singura care nu ne dezamageste, pentru ca Ea este esenta Adevarului, Frumosului si Justitiei. De aceea iubirea pentru Divinitate este mai presus de orice forma de iubire. (Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.

Si totusi, de ce suferim atunci cand iubim? De unde vine suferinta si cum putem sa ne eliberam de ea? Ei bine, sursa suferintei nu sta in iubire, care prin ea insasi e un izvor de fericire. Sursa suferintei nu se datoreaza nici obiectului iubirii, pentru ca persoana pe care o iubim cu adevarat este implicit sacralizata prin iubire. Vorba poetului: “Ingere, de-ai fi chiar demon/ Tu esti sfanta pri iubire/ Si ador pe acest inger/ Cu ochi mari si parul blond.”
Sursa nefericirii salasluieste in noi insine, pentru ca, cel mai adesea, iubind pe cineva, ne lasam dominati de instinctul posesiei. Ca si cum fiinta iubita ar fi un obiect de care ar trebui sa dispunem dupa bunul plac. Suferim pentru ca nu stim sa iubim cu adevarat, adica neconditionat. Negociem dragostea, dam si asteptam sa primim ceva in schimb. Si de multe ori asteptam intai sa primim, pentru ca mai apoi sa daruim.
Si ne miram, bieti negustori de sentimente, ca in locul fericirii promise si multasteptate, sufletul nostru se chirceste sub povara unui sentiment coplesitor de neputinta si durere surda. Am vrea sa controlam dragostea, ca pe multe alte lucruri din viata noastra. Si dimpotriva, ni se pare ca dragostea este cea care ne controleaza.
Termenii de dragoste si iubire cuprind o gama foarte nuantata de sentimente pe care le nutrim fata de cel sau cea pe care o consideram jumatatea noastra, fata de parintii si copiii nostri, fata de prietenii nostri, si in primul rand fata de Divinitate. Pe treapta cea mai de sus a iubirii se afla iubirea hristica. Este dragostea – ideal despre care ne vorbeste apostolul Pavel in Intaia epistola catre corinteni :
“Dragostea rabdă indelung; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se laudă, nu se umfla de mandrie. Dragostea nu se poartă cu necuviintă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeste răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.”
Este iubirea care se daruie, fara a astepta nimic in schimb. Dispusa oricand sacrificiului de sine. De aceea, ea inalta si inobileaza omul. Este iubirea care iarta, nu se cheltuie, nu se consuma, poate fi daruita tuturor. De aceea ea ne umple sufletul de fericire, pentru ca deschide calea spre armonia sufletelor si ne dezvaluie frumusetea universului. Este iubirea desavarsita care transfigureaza lumea. (Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane pentru el
La treapta cea mai de jos se afla iubirea-posesie, care subjuga si devoreaza pe cel )care iubeste, dar si pe cel iubit. (…caci dragostea este tare ca moartea si gelozia este neinduplecata ca locuinta mortilor;/jarul ei este jar de foc (Cantarea Cantarilor)).
Sa meditam asupra faptului ca nici o iubire nu este atat de posesiva si egoista ca cea pe care o simtim fata de jumatatea noastra. Poate ca in mare parte ne comportam astfel si pentru ca am fost conditionati, inca din copilarie, sa gandim astfel. Si privim fiinta iubita ca pe un bun al nostru, care nu poate fi instrainat.

Cu cat ne vom apropia mai mult de iubirea hristica, cu atat mai mult vom fi scutiti de suferinta si deceptii. Dupa ce am cunoscut si am trait infernul iubirii, vom putea pasi spre paradis cu inima usoara si impacata. Cu cat vom lupta mai mult pentru a ne eleva spiritual – avandu-l ca model de viata pe Isus Hristos – invatand sa iertam, iubind si daruind neconditionat, cu atat ne vom indeparta de acesta vale a plangerii in care ne mentine iubirea-posesie.
Iubirea nu trebuie transformata in robie, ea are nevoie de libertate si spatiu de miscare pentru a inflori. Si pentru a se transforma continuu, asemeni omului. Chiar daca sentimentele nu pot fi controlate, putem controla totusi modul in care ne raportam la ele si la obiectul iubirii. (… iubirea desavarsita alunga frica, pentru ca frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desavarsit in iubire.(Ioan 4: 18)) Sa ne eliberam de cliseul conform caruia iubirea este o problema care implica doar inima, ceva care nu poate fi inteles, ci numai trait.
Dupa cum afirma Platon, nefericirea in iubire are si o parte buna, aceea ca – pe fondul unor dramatice confruntari si dezamagiri profunde – deschide calea autoreflectiei si ne indeamna sa meditam si sa ne elevam spiritual. Daca nu ar fi trait zbuciumul iubirii neimplinite, poate ca Eminescu nu ar fi creat remarcabilele sale poezii de dragoste.
Suferinta din iubire, oricat am fugi de ea, este focul care ne purifica. Este o conditie a devenirii noastre. Si orice devenire presupune efort si suferinta, sunt durerile travaliului de dinaintea (re)nasterii.
Iubirea, in ipostaza ei cea mai inalta (iubirea hristica), este o forma fundamentala de manifestare a divinului din noi, un izvor al entuziasmului in fata frumusetii vietii, un mijloc de împlinire si elevare spirituală ce ne proiecteaza in eternitate."

(Tudosa Claudia "Arta de a fi tu!")

Spre lectura : "Cele cinci limbaje ale iubirii" - Gary Chapman
„Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” - John Gray

A scris mandala la 06/09/2016 - 06:48:59

vrei nu vrei e o chimie reciprocă. un joc de semnale și „provocări”.

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!